Fantasia Fanatic XIX, vår 2011

145679

Kommentarer

  • Hur tolkar ni FAQ:n om Unmodified leadership gällande Spirit Leech (Death spell 0):

    FAQ:

    Q: When taking a Leadership test, sometimes you have to take it on your unmodified leadership. What is your unmodified leadership? (p10) A: Your unmodified Leadership is the highest Leadership characteristic in the unit. Do not include any modifiers from any source, for example, Strength in Numbers, Inspiring Presence or the Doom and Darkness spell.

    Regelbok:

    Spirit Leech: ... Both caster and target roll a D6 and add their respective unmodified Leadership

    I grunden är väl frågan om "their respective unmodified Leadership" kombinerar med "the highest Leadership characteristic in the unit" eller inte.

  • Missar jag något eller för det står ju uttryckligen i faqn att det är högsta ld värdet från enheten som skall användas. Targettar spirit leech single models i en enhet eller?

  • edited 19 maj 2011 02:43

    Spirit Leech targetar single models och kan t.om targeta delar av en single model (ex ridern på ett monster).

    Värt att notera är att FAQ frågan handlar om "When taking a Leadership test..". När man kastar Spirit Leech slår man 1D6 och lägger till sitt LD-value, vilket per definition inte är ett LD-test. Så svaret att man får använda "highest LD characteristic in the unit" påverkar inte Spirit Leech, IMO.

  • Jag skulle säga att frågan är "vad är unmodified ld?" Där svaret är "högsta i enheten". Att de bara nämner vid ld-test anser jag bara är ett exempel på applikaiton.

  • Som de formulerat svaret är jag benägen att hålla med hive mind.

  • edited 19 maj 2011 07:28

    Min åsikt var också samma som Hive Minds men eftersom referensen är till regelboken sida 10 som bara handlar om leadership tests (2d6 <= Units Ld) har jag ändrat mig, även om detta innebär att det finns flera olika instanser av uttrycket "unmodified leadership".

    Under Fantasia Fanatic kommer det spelas så att när man kastar Spirit Leech så använder man magikerns egna omodifierade Ld gentemot målets egna omodifierade Ld. Detta om inte annat än för att det blir ganska löjligt om du kan sätta lvl 1 deathmagiker i samma block som din Ld10 karaktär och därifrån ha väldigt goda odds att snipa ut de flesta av motståndarens karaktärer som inte står tillsammans med sin general (och även då i vissa fall).

  • edited 19 maj 2011 07:52

    Medför detta då att man får använda Strength in Numbers till detta då, eller liknande modifiers som Doom and darkness, inspiring presence? Då det är dessa liknande fall som FAQ adresserade.

    Detta innebär då att vi får två stycken olika unmodified ld. Ett för ld-test och ett för spirit leech, vilket jag kan tycka blir lite konstigt, även om det är konstigt att man kan låna ld från kompisen i samma enhet.

  • Hur kan du räkna in Strenght in numbers och doom and darkness till Unodified leadership? De grejern om nånting är väl modifieringar av modellens Ld?

    Tycker att det är det vettigaste att köra som Dante säger senast här, skulle bli jätte knasigt att kunna köra med en hög level ettor och sätta dem i en ld10 generals enhet.

  • edited 19 maj 2011 09:45

    Meh, sluta förstöra min armé ;)

    Även mounts använder sin egen LD då, på samma sätt som för Occam's?

  • edited 19 maj 2011 11:18

    Från ETC-faqen: //3. Do war machines have arc of sight? A. yes, 90o from the its base like a normal unit//

    För att kolla om jag fattar konsekvensen av detta rätt...

    Q1: Innebär detta att en warmachine inte kan skjuta på gubbar utanför dess arc?

    Q2: Och stämmer det då att en warmachine förflyttas på två sätt? A) när den ser nåt i sin 90grader arc och centrerar på vad den siktar mot, och B) när den gör en vanlig move en tur utan att skjuta.

  • En annan fråga: Om en Grand Master Grey Knights använder sin Grand Strategy för att ge en Dreadnought förmågan att hålla objektiv som om den var Troops, visst kan den ändå inte hålla objektiv då den fortfarande är ett Vehicle?

  • Vehicles har iaf tidigare inte kunnat hålla objektiv gäller samma med ork dreads som köps som troops via en big mek

  • Tycker att det rationella är att köra den som Okkam, man slår mot det Ld som står på gubbens stat line och inget trixande, och att okkam fö inte modifierar AS, vilket inte spelar nån roll för mig längre då jag lämnar 2+ AS hemma och tar med mig fusk ward istället

  • En annan fråga: Om en Grand Master Grey Knights använder sin Grand Strategy för att ge en Dreadnought förmågan att hålla objektiv som om den var Troops, visst kan den ändå inte hålla objektiv då den fortfarande är ett Vehicle?

    Som Orith säger kan vehicles inte hålla objektiv

  • Linus Widner ångrar sig igen (suck) och återgår till SW... <_<

  • Är också intresserade av svaret på Markus fråga ang ETC-faqn och warmachines. Förstår inte varför det ens FAQs överhuvudtaget, jag har då aldrig hört om någon som ifrågasatt hurvida warmachines har 360 LOS (som dom alltid haft) eller ej.

    Det är ju en gigantisk ändring att gå in och ge alla warmachines 90graders LOS. Skulle kännas skumt att kunna flyg upp med en örn bredvid en RBT och vara säker..

  • Att artilleri har 90 graders synvinkel gör ingenting då det är i skjutfasen man vrider den mot målet.

  • Har då war machines flank och rear? Annars ser jag ingen anledning till specifikationen?

  • edited 20 maj 2011 15:09

    Witch King: och varför finns i så fall FAQ-svaret? enda jag kan förstå är att de begränsat hur warmachines kan se så att de alltså inte får skjuta på saker utanför dess arc...

    EDIT: Pilebro hann visst före!

  • Kanske för spells som Tiltillating Delusiouns som WoC har? Har för mig det finns nån som kan ge motståndare frensy med...

  • Markus och Pilebro: Det finns specialregler, t ex gamla Casket of Souls, där det spelar roll vars fienden tittar.

  • edited 21 maj 2011 13:05

    Ser att det i regelhäftet står att ETC-FAQn kommer användas som stöd, inte att den gäller rakt av. Tur är väl det, annars skulle det bli väldigt galet på flera ställen eftersom ETC spelar efter helt andra regler. Exempelvis använder dom ju inte TLOS, utan en eget ihopsytt LOS-system. Jag tror warmachine frågan bara är ett förtydligande som krävs ifall man spelar med deras LOS-system - spelar vi med vanliga reglerna är det nog inga problem att se som vanligt.

  • Efter några avanmälningar finns det några lediga platser i 40K och Fantasy. Så är ni eller känner någon som är sugen på att spela så är det bara att skicka en anmälan till fantasiafanatic@gmail.com

  • Följdfråga från Hive Mind gällande Spirit Leech

    Medför detta då att man får använda Strength in Numbers till detta då, eller liknande modifiers som Doom and darkness, inspiring presence? Då det är dessa liknande fall som FAQ adresserade.

    Inga modifierers av något slag gäller, dvs inga effekter som ger en modell plus eller minus gäller, inga effekter som ersätter en modells Ld med ett annat värde gäller.

  • Angående War Machines: Följ inte ETC-faqn, följ regelboken, dvs warmachines har inte flank eller rear.

  • 40K-fråga: Space Wolves wargear Chooser of the Slain - påverkar den eventuella övriga runpräster i armén eller gäller den endast den präst som köpt den?

    Finns inte i FAQ:n, varken hos GW eller SWE-FAQ...

  • Serpent:
    Tycker Chooser är ganska klar i sin beskrivning. Den skyddar hela armén mot infiltrators, men bara personligt för +1 BS ("Should THE RUNE PRIEST make a shooting attack..."). Dvs den modellen som har den som wargear får BS fördelen, hela armén får övrig förmåga.

  • Fråga om IGs Captain Al'Rahem: Jag kan inte förstå hur man gör med Outflank för Al'Rahems platoon. Man slår ju för reserves tillsammans när det gäller platoons, men betyder det att de även kommer från samma bordskant? Alltså slår man Outflank individuellt för varje enhet eller slår man bara en gång?

  • The Other Tricksters Shard: "Models in base contact with the bearer (friends and foes) must re-roll sucessfull ward saves."

    Inkluderar detta bäraren själv också? Tacksam för snabbt svar.

    Nej, man är inte i baskontakt med sig själv. Detta är med i senaste regelboksfaqn.

  • 40K-fråga: Space Wolves wargear Chooser of the Slain - påverkar den eventuella övriga runpräster i armén eller gäller den endast den präst som köpt den?

    Bara Rune priesten som köpt uppgradering har bonusen från den.

Sign In or Register to comment.