Fantasia Fanatic XIX, vår 2011

1457910

Kommentarer

  • Jag håller med dig mr T, bara bra att det är uppklarat innan man möter någon. sedan skall ju grejerna limmas, fasen om faq kommer och säger +1attack på falcions, när man själv trodde det betyder +2 :p, halberds hade varit bättre :)

  • 1: Dreadknight och dennes "nävar" kommer dom att fungera som dreadnaught close combat weapons fast "knighten" inte är en walker?

    Ja

    2: Är Dreadknighten en monsterous creature om den har teleporter?

    Den är både jump infantry och Monstrous creature. (Den har alltså Movement 12", den tar dangerous terrain tests, den har "move through cover", den kan inte åka i transporter osv.)

    3: Falcions kommer i ett par CCW, ger dessa 1+1=2 attacker eller blir det bara en väldigt dyr extra attack? (med eftertryck :p)

    Det blir endast en extra attack

    4: Jockaero (sp?) om man har flera i en enhet, kommer detta sabba resultatet på tabellen? själv hoppas jag att detta är ett genomtänkt sätt att begränsa dessa :p

    Det är fortfarande plus ett per Jokaero på tärningsslagen om du re-rollar efter att ha slagit 6+ på första tärningsslaget, så ja om du har 6 stycken i samma enhet får du med 100% säkerhet ingen bonuseffekt.

    5: "stackar" granater? tex 2 rad granades, ger det -2? eller rullar man 2ggr på psyckostr... tabellen om två har samma granat?

    Rad grenades stackar inte. Om multipla enheter med Physhostroke (stavning?) chargar in i samma close combat slår du ett slag på tabellen för varje chargande enhet som har sådana granater, men du rerollar inte om du får samma resultat på två eller fler av slagen.

    6: hur många enheter "henchmen" can inquisitor Coteaz tillåta?

    Henchmens tar upp Force organization chart slots om du har Coteaz i armén.

  • edited 15 april 2011 09:29

    Orcs & Goblins enda restriktion kommer att bli följande (texten är skriven för att placeras in under de magi-specifika restriktionerna i häftet, om ni undrar över hänvisningarna i texten)

    Orcs & Goblins: Night Goblin shamans magic mushroom ability does not count against the limit of additional PD/DD that an army is allowed to generate in the restrictions above. Instead, each Orcs & goblins army are limited (and required) to use the magic mushroom ability on the first four spells cast by Night goblin shamans each magic phase. This limit is reduced by one for each Night Goblin shaman with a magic level of two or less included in the armylist.

  • Dante82 Orcs & Goblins: Night Goblin shamans magic mushroom ability does not count against the limit of >additional PD/DD that an army is allowed to generate in the restrictions above. Instead, each Orcs & >goblins army are limited (and required) to use the magic mushroom ability on the first four spells >cast by Night goblin shamans each magic phase. This limit is reduced by one for each Night Goblin >shaman with a magic level of two or less included in the armylist.

    Funkar nog fint, förstår tanken med det. En tanke är ju däremot att det blir i princip samme effekt som att ha sagt att de räknas som power dice, fast med mycket mer text. Så har inget emot regeln som sådan, men tycker ni gott kan ta bort den också för att korta ner och förenkla era restriktioner då effekten inte blir så stor.

    Har du en hero gobbo så får du använda 3 istället för två PD. Inte så stor skillnad. Enda gången det spelar roll är ju om du har en lord shaman utan heroshamaner då du får använda 4 vilket kan vara lite risky på en lvl. 4 då behövs ju knappast restriktionen i det fallet då det inte är en särskilt kraftig grej att kasta mer än 4 magier med en sådan...

    Bara en tanke :)

  • Skämt: Kan det bli så att matchtiden tar slut innan deployment om man har fler än 6 Jokaero i samma grupp och spenderar tre timmar på att slå på tabellen om och om och om igen? Vilka matchpoäng får man i så fall?

  • Tack för uppklarandet runt GK :)

  • edited 18 april 2011 14:13

    En snabb fråga, från förra fanaticen hadde ni ett häfte med alla svar/frågor som hadde frågats här på stridshammaren. finns det häftet kvar och är giltigt so om det blir några argumentationer när man spelar om tolkning kan man bara titta i papperna och sedan om oklarheterna inte försvinner då kalla på dommare?

  • edited 19 april 2011 02:38

    Vi kommer nog gå igenom förra årets faq och ta med de frågor som fortfarande är väsentliga i vårens faq. Faq:n kommer med uppdateringen.

  • edited 19 april 2011 03:47

    När reglerna om GK tagit upp så kan jag ju fortsätta. Om jag använder Crucible of malediction (DE Item) påverkar det GK fordon ? Hur påverkar samma item vanliga units med GK måste ALLA figurer inom range ta ett test ?

  • När reglerna om GK tagit upp så kan jag ju fortsätta. Om jag använder Crucible of malediction (DE Item) påverkar det GK fordon ?

    Nej, GK:s fordon är inte psykers.

    Hur påverkar samma item vanliga units med GK måste ALLA figurer inom range ta ett test ?

    Nej, endast Justicaren eller en random GK om Justicaren är väck tar konsekvenserna.

  • @Dante82 - Ang Crucible of Malediction. Men hur tänkte ni nu då?, Furioso Librarian dreads är affected. GK fordon kastar psychic powers, och får dom peril så blir det glancing, men dom är inte psyker när det kommer till andras items. hmm dubbelmoral här eller. Alla modeller i en GK unit är psykers, men bara justicar eller en random gk tar smällen, är du säker på att du kollar i nya GK boken o inte i demonhunter codexen nu.

    Förklara gärna lite mer varför reglerna gäller för vissa men inte för andra, blir lättare för oss att förstå det hela.

    mvh Stefan.P

  • edited 19 april 2011 04:59

    Då i samma linje/ämne kan jag fråga/anta hur det blir för culexus animus speculum. Att GK fordon kommer inte lägga på skott och varje GK enhet kommer bara lägga till ett skott?

  • Ang units med GK så måste jag ändra mig o hålla med Dante82 på den fronten, uniten räknas som en single psyker, men ang fordonen så anser jag iaf att det är en psyker. Tycker dock inte att fordonet ska bli borttaget vid misslyckat LD slag pga crucible of M. Däremot kan det kanske fungera så att fordonet blir imobiliserad eftersom piloten dör. Låter logiskt men GW är ju aldrig logiska så det är min personliga åsikt.

  • Står ju specifikt i GK boken att en GK squad är en psyker och fordonen är en psyker. så culexus får ett extra skott för varje. kör med coteax och psyker squads dock så blir det väääääääääldigt många skott på styrka 5 och ap assassin mongot kan hiva ur sig.

  • Finns det någon sista dag för anmälan?

  • Finns det någon sista dag för anmälan?

    Det har vi inte, men det är begränsat antal platser. Det är inte fullt men det börjar närma sig..

  • "Steam Tank counts as warmachine"

    Gäller detta endast mot max-5-war machines-begränsningen eller gäller det även spelmässigt?

  • Efterlysning: En Fredrik Andersson har betalt in anmälningsavgift för två spelare, men vi har inga uppgifter på vilka spelare han betalat för. Så om du eller någon av er som han har betalat för läser detta, var vänlig hör av er direkt till Fantasia eller maila oss på fantasiafanatic at gmail.com och meddela oss vilka ni är så vi kan lägga in er på listan över anmälda.

    /Daniel Fantasia Fanatic Crew

  • Om en karaktär är i en enhet, får denne 2+ Look out sir eller 4+ Look out sir? Jag frågar för att i regelboken nämns bara champions som de som får ett 2+ (s93). Under karaktärer (s97) nämns bara 4+ Look out sir.

  • Witch King: Sida 99 i stora BRB. Unusual shooting attacks.

    klart och tydligt 2+

    Avsnittet du läste behandlar "lone characters"

  • edited 26 april 2011 03:21

    @Dante82 - Ang Crucible of Malediction. Men hur tänkte ni nu då?, Furioso Librarian dreads är affected. GK fordon kastar psychic powers, och får dom peril så blir det glancing, men dom är inte psyker när det kommer till andras items. hmm dubbelmoral här eller. Alla modeller i en GK unit är psykers, men bara justicar eller en random gk tar smällen, är du säker på att du kollar i nya GK boken o inte i demonhunter codexen nu.

    Förklara gärna lite mer varför reglerna gäller för vissa men inte för andra, blir lättare för oss att förstå det hela.

    mvh Stefan.P

    Angående grey knights fordon:

    Grey Knights are psykers...

    Blood Angel furioso Librarian is a psyker...

    Grey Knight vehicles "...are treated as a psyker (with LD10) for psychic tests and Psychic hoods..."

    Crucible of Malediction tvingar alla Psykers inom 3D6 att ta ett leadership test eller bli removed from the game.

    Grey Knight Vehicles är enligt reglerna inte Psykers, alltså påverkas de inte av CoM.

    /Daniel
    Fantasia Fanatic Crew

  • edited 25 april 2011 15:53

    Så med andra ord får Culexus inga extraskott för Grey Knight fordon på sin Animus speculum?

    Edit: Följdfrågor: Räknas psykers som är i en transport för Animus speculum om transporten är inom räckvidd? Samt räknas psykers i fordon för CoM?

    Jag antar att svaret är nej för alla ovan frågor, men vill gärna höra svar från arr.

  • Har 2 frågor kring orker.

    Om man tank shockar en skimmer med en battlewagon som har deff rolla equipped och skimmern klarar sitt 3+ save, träffar deff rollan endå eller inte alls? Eftersom i FaQ'n står de att deff rollan träffar även fast tank shocken missar eller att man förstör battlewagonen under tank shocken.

    Sen andra frågan kring wrecking ball. I codexet står de att den slår sin attack i begining of the assault phase, betyder detta att man får ta och slå denna attack innan man chargar in med infanteri?

  • edited 26 april 2011 03:04

    "Steam Tank counts as warmachine"

    Gäller detta endast mot max-5-war machines-begränsningen eller gäller det även spelmässigt?

    Det där är bara för att förtydliga att den ska räknas som en warmachine i restriktionssyfte, i övrigt gäller reglerna som de är skrivna (så om jag förstått FAQ:n rätt så är den inte en warmachine längre)

  • Hur kommer ni att förhålla er till ETC-FAQ:n som håller på att ta form?

  • Linus Widner vill ändra sin armé från Space Wolves till Imperial Guard.

    Åtminstone preliminärt...

  • Hur är det med möjlighet att avanmäla sig eller lägga över sin anmälan till någon annan? Jag ska flytta och vet inte om ekonomin tillåter resa upp då.

  • Hur kommer ni att förhålla er till ETC-FAQ:n som håller på att ta form?

    Positivt, men slutgiltigt beslut tas senare i maj om den kommer att användas

    Så med andra ord får Culexus inga extraskott för Grey Knight fordon på sin Animus speculum?

    Stämmer bra

    Edit: Följdfrågor: Räknas psykers som är i en transport för Animus speculum om transporten är inom räckvidd? Samt räknas psykers i fordon för CoM?

    Ja på båda

  • Om man tank shockar en skimmer med en battlewagon som har deff rolla equipped och skimmern klarar sitt 3+ save, träffar deff rollan endå eller inte alls? Eftersom i FaQ'n står de att deff rollan träffar även fast tank shocken missar eller att man förstör battlewagonen under tank shocken.

    Klarar man sitt 3+ save "missar" Deff Rollan enligt reglerna för ramming a skimme på sid 71 i 40k regelboken

    Sen andra frågan kring wrecking ball. I codexet står de att den slår sin attack i begining of the assault phase, betyder detta att man får ta och slå denna attack innan man chargar in med infanteri?

    Det skulle jag säga att man kan

Sign In or Register to comment.