BUBBLE 2 - infotråd

1101113151624

Kommentarer

  • Om en spelare ökar i värde när staten ökar, borde inte värdet minska med samma summa när staten minskar? Jag menar en halt kille, är ju mindre värd än en frisk. Är det inte så?

  • Man kan tycka så med all rätta (men det står explicit i LRB5+ p.27 att så inte är fallet).
  • Om en spelare ökar i värde när staten ökar, borde inte värdet minska med samma summa när staten minskar? Jag menar en halt kille, är ju mindre värd än en frisk. Är det inte så?

    Man tycker det, men det finns bra argument för att så inte ska vara fallet (en Norse Lineman med S2 skulle vara värd 0 exempelvis).

    Däremot så tycker man ju att +ST och -ST tar ut varandra, men så är det inte heller så om man får +ST och sen förlorar det är man fortfarande värd +50k...

  • Cost kan ju ses som en investering. Det betecknar hur mycket laget har investerat i en spelares träning. Man kan ju inte investera mindre bara för att någon gjort sig illa...

  • Vad säger coacherna för Avengers, Bluebells, Pitches &/eller Vindicators om en holmgång till helgen? Någon av er som kan/törs?
  • Kapten: Vi borde ta en rematch oss emellan också, för vem kan leva med en draw mellan lapplands giganter?

  • Jag har också en fråga, jag undrar om inte Emil Emilssons mamma är en Skaven? Iallafall minst en liten hamstermamma? Det kan ju bara vara en sån som ger sitt barn samma namn som hans efternamn?

    Ni andra lag kan ju skaffa mera cash istället. Innan ni försöker ändra ligans regler till fördelar för ovärdiga lag.

    Att ekonomin är dålig är valfritt att tro, så varför ge sina sinnen en sån verklighet. Några av Holy Sons of Pitches yngre spelare, de runt 200-300år pratade några sekunder om det, men det tyckte vi räckte.

    Vi tycker även det räcker med mögliga (och andra oidentifierbara saker på) valutor från Nurgle's Plaguemates. Vi har också hört talas om blodiga värdesaker satta i cirkulation av Drugstore Cowboys. Och att de använder checkar som någon skrivit "Dishonesty R Us" på.

    Cortésían Carnivores guldtackor är ett lysande undantag...

  • Mycket snack och lite hockey, Incoming. Eller är detta ett sätt att säga "Jag vill spela emot ovanstående lag så snart som möjligt (Obs inga silkesvantar)"? :)

    För jag, åtminstone, ställer gärna upp. Det verkar finnas vilja till ett gäng matcher i helgen, så det är väl bara att ansluta om det skulle anordnas spelträffar hemma hos någon i helgen (vi försökte under Fanatic men det blev lite halvhjärtat). Alternativt om du vill stämma träff för duell så kan jag återkomma om tid så fort jag avtalat tid med Dante82.
  • Jag är oxå sugen på spel, efter den senaste nagelbitaren mot de ondsinta dvärgarna och deras hobos till gobos... Men tidigare nämnda mamma, The Mother of all Nurgle coches, dyker upp i helgen. Så jag är tillgänglig igen framåt tisdag nästa vecka

  • Seto: Visst, men jag är uppbokad hela veckan, och skall spela mot Incoming på Söndag, hade ev. kunnat klämma in dig på fredag dag, kring 16, men det är ett stort kanske. Annars är det ju blodshämnd mot Trashcan Burners som gäller, min enda förlust...*mummel, mummel*...
  • vi får ta det vid tillfälle! Jag ska försöka ge Trashcan Burners en rejäl smörjning imorgon ;) (Man får passa på och vara kaxig innan det är för sent!)

  • För att möjliggöra en kolumn för team value i ligatabellen lade jag till ett krav om ny team value till matchrapporteringsmallen. Den gäller från och med nu.

  • Det ser ut att vara en del som inte har så uppdaterade roster i rostertråden. Hoppas att kravet på nyuträknad team value ska bättra på uppdateringarna.

  • Det hade varit bra om folk som inte varit aktiva på ett tag (Maniacs & de små snabba t.ex.) kunde göra en shout out här i tråden så vi andra vet att de är OK och inte har ramlat och skrapat upp knäna och inte kan vara med längre.
  • edited 14 oktober 2009 14:08

    Nyförvärv gör succé

    Step Aside Juniors förvärv av den 256 år unge talangen Salenkorion från Lokomotiv Loren gjorde en storartad insats två touchdowns i sin första match i ligan. En liten men upploppsbenägen publik hade samlats för att se SAJ besegra TMNK med 5-2. Publikfavoriten Sukeriel, som på senare tid ägnat mycket tid i gymmet, visade att han trots styrketräningen inte tappat i smidighet. Snarare tvärt om.

    SAJ:s bolltrollare Romariol såg till att spela bandanan av ninjapaddorna, som vid upprepade tillfällen fick se bollen byta ägare ögonblicken före blitz. Det är tydligt att det finns även finns linemen som aspirerar till positionsspelare. Den smidige Brolinael visade med all önskvärd tydlighet att han inte bara kan spela boll, utan även tacklas.

    SAJ-ledningen säger i ett pressmeddelande att linjemannen Vieradion, som gjort bra inhopp under andra spelares skadeperioder, nu tar plats i förstaformationen.

    Tackle-Tidningen (TT)

  • pga omständigheter så har ligan varit lågt prioriterad för mig över en period men skiten har börjat lösa sig. Så möjligtvis till helgen kan jag lira mot någon. Jag har för mig att (ett antal) masochister gett sig till känna i detta forum och uttryckligen bett om ett kok stryk?

  • Ooh...jag kan då på lördag, från 14 och framåt, om Norse vill smaka kaka dvs. Fredag och söndag är dock uppbokade dagar.

  • Är det nån där ute som har det jag inte har, egen BB-plan och för lite liklukt hemma?

    Skull just du då ha lust att få ond bråd död hem kört? Säg tisdag runt 18?

  • ...Någon måste sätta stopp för dem där råttorna, it's förra ligan all over again.
  • edited 18 oktober 2009 16:52
    Senaste nytt från TT:

    "En löjeväckande affär", "En skam för sporten" och "Men alltså, såg ni inte att de var påtända?" var några av kommentarerna efter helgens mirror match mellan Drugstore Cowboys och Naggaroth Narcissists. Matchen spelades på Älvans Stadium, där egentligen två treeman-lag skulle mötas i ett derby, men då alla spelare plus domaren inte tagit sig mer än halvvägs till stadion trots två veckors förvarning ringde man snabbt Cowboys och Narcissists coacher och de gick med på att spela en match som ersättning för den uteblivna underhållningen.

    Matchen var egentligen BUBBLEs publikrekord, men eftersom alla (cirka 80,000) pixies och brownies gick in gratis (barn under 50cm) togs de inte med i statistiken. Man uppskattar att 500 snåla Leprechauner plankade in också.

    Matchen startade i högt tempo men det stod klart från början att varken Cowboys eller Narcissists spelade med sin vanliga flärd. Efter en halvlek, ett sanslöst antal talanglösa tacklingar och tappade bollar och en suspekt svampragu (som lagats av några goblinshamaner som ett PR-jippo och bjudits friskt i båda omklädningsrummen samt på läktaren) stod det 1-1. Egentligen fick den alltmer uttråkade publiken bara se ett riktigt exempel på s.k. Elf Ball under matchen och det var i H1T8 när Cowboys utjämnade med en manöver som krävde sekvensen [GFI, 5+Dodge, 1DiceBlitz, scatter åt rätt håll, 4+Dodge, 3+Dodge, 2+Dodge, 4+LongPass, 2+Catch].

    I andra halvlek visste man att något var fel när matchorkestern började spela den här låten: http://www.youtube.com/watch?v=MK6TXMsvgQg
    Den redan uttråkade och nu alltmer förbryllade publiken fick se de två vanligen så arroganta alvlagen tappa och fumla i stort sett allt som inbegrep en boll. Inte nog med det, men efter de flesta misslyckade ingripanden slutade det bollförande lagets tur med att spelarna ramlade ihop på marken i skrattattacker.

    När slutsignalen gått låg spelarna kvar på planen och pekade på för allmänheten osynliga föremål. Goblinshamanerna har sökts för kommentarer gällande varuproverna som delades ut, men utan framgång.

    Slutresultat Narcissists 1 - Cowboys 1.
  • Eftersom Midgard Maniacs team value inför nästa match är nere på 114 så skulle jag vilja passa på att spela mot något av följande lag: Chi Ming Bluebells The Holy Sons of Pitches Seijsing's Små Snabba eller möjligtvis en rematch mot TMNK (så kanske även dom får vinna en match)

    hör av er om ni vill lira, den här möjligheten att möta ett så pass decimerat Maniacs kommer (sannolikt) inte igen!

  • Det känns tråkigt att behöva säga detta men jag måste nog hoppa av turneringen :( jag känner att jag har för lite tid till att lira blood bowl.

    Tack för mig och hoppas att ni andra har det kul :)

    MVH Andre´H

  • Plaguemates söker motstånd! Någon som har tid nån kväll i veckan? Jag börjar helst 18-18.30.

  • Marshal Zhukov G.K.: Tråkigt att höra :(

  • Slutspelet; preliminärt 12:e Dec.? Det är rätt långt borta vad? Speciellt i en haltande liga som denna. När nu folk börjar droppa av också kanske man borde fundera på att tidigarelägga slutspelet något. Samt fråga dem som laggar efter om intresse/tid finns att fortsätta. Speciellt Seijsing, men även Bluebells som inte spelat sedan den 29:e Sep. samt Vindicators, 4:e Okt., om mina siffror stämmer.

    Jag klankar inte ned på någon, undrar bara om intresse finns, då ett allt för stort spann mellan lagen (inför slutspelet) inte är jättekul för någon sida.

    Bara en tanke.
  • edited 19 oktober 2009 13:02

    Bra poäng, och jag håller också med om att ett tidigare slutspel kanske är på sin plats.

    Det kanske gäller i stort, att det är bättre att ha många, kortare ligor istället för längre för att undvika bortfall. Då kan man också fundera på om man ska tillåta redan erfarna lag att vara med, eller om man ska starta om varje gång.

  • Det är något att fundera på efter denna liga är avslutad, om man kan nå en tumme upp från alla inblandade om att tidigarelägga eller ej osv. etc.

    Personligen tycker jag dock att det är trevligt att starta från början varje gång, med ett nytt fräscht lag, som det kanske eller kanske inte går bra för, mycket av charmen är ju att följa laget från dag ett.
  • Håller med Kapten Vendetta, både om stopdatum och om lagen. Om man tar med lag från tidigare så kommer det bli mycke inducement för dom övriga lagen, vilket iofs inte är något fel men kan kännas lite tråkigt.

  • Man skulle kunna få spela med tidigare lag så länge deras TV är under ett visst värde (säg 1100-1200). Det skulle tvinga coacher att kicka en hel del spelare, men kunde behålla någon favorit. Bara en tanke. Kanske för bra.

    Tanken var i första hand att lag som startats om sent under ligan eller spelat få matcher generellt kunde få en liten boost. Tanken är alltså inte att TV1700+ lagen skulle få behålla sin enda +ST-spelare eller sina extra rerolls.

    Nog om nästa säsong


    Jag tycker personligen att det finns en del kvar att hämta från denna säsong. Målsättningen borde att i varje säsong få alla lag att möta alla andra, plus-minus någon enstaka. Men om alla andra vill slutspela och sedan börja om är jag naturligtvis med på det tåget.

  • Håller med NHH, vi diskuterar nästa säsong lite senare :)


    Vi har i snitt spelat lite under en match i veckan nu under de första 9 veckorna, så om alla ska möta alla minst en gång tar det ytterligare ungefär sex veckor innan det är dags för slutspel (och det skulle då vara början av december).

    Ett annat alternativ är att försöka lägga slutspelet i mitten av November (typ söndag 15:e?), och på så sätt har alla som vill möjlighet att få in några matcher innan dess.

    GaussVsEmperor fick äran att bestämma hur slutspelet ska gå till, så det kanske börjar bli dags att ta tag i det och bestämma det i detalj. Har du något upplägg redan nu?

    Just nu är vi 15 spelare, så det kanske är lämpligt att köra top 12 i slutspelet, och antingen tre grupper av fyra eller fyra grupper av tre (vilket känns enklare).

Sign In or Register to comment.