Fantasia Fanatic höst 2009

2456

Kommentarer

  • Kommer man verkligen att slå fram deployment i 40K? Det kan bli sjukt random. Sådär kul att lira fem omgångar Dawn of War...
  • Jag tror man får räkna med en viss statistisk fördelning. Det är ganska liten risk att råka ut för samma deployment fem gånger. Jag tycker dock inte om kombinationen fast scenario och fast deployment på alla matcher (en eller två är ok). Kanske att man slumpar mellan två av uppställningarna varje match istället för att slumpa mellan alla tre?

  • edited 5 augusti 2009 19:04
    Skulle fungera.

    En sak till: som Systerspelare har jag de senaste turneringarna spelat med IA-uppdateringen för fordonen (så att alla Rhinos uppför sig likadant och kostar lika mycket, t.ex.). Kommer Fantasia Fanatic att använda sig av den?

    Ytterligare argument för att använda uppdateringen (förutom att det blir hemskans mycket enklare vad det gäller Rhinos): om inte så kommer en Chimera för Inquistitorial Stormtroopers att kosta mer än en vanlig IG-Chimera. Och ha andra vapenmöjligheter och regler.
  • vad är anmälnings avgiften denna gång? vill gärna anmäla mig

  • Visst kan spelare i fantasy utgå från att det är ETC-restriktionerna som gäller, med olika poängnivå för olika arméer?

    Detta skulle innebära att det blir större spridning på arméerna och att de som spelar de svagaste arméerna har en sportslig chans mot bland annat demoner, vc och alver.

    Min röst ligger på 2000/2250/2500pts, precis som ETC-restriktionerna!
  • Sajon: 250 svenska kronor var det jag betalade imorse i alla fall.

  • Fortfarande inget om 40K. Nåja, det kommer väl.

    Any thoughts vad det gäller min fråga ovan?
  • "Min röst ligger på 2000/2250/2500pts, precis som ETC-restriktionerna!"

    Som Sandpepole skrev fast med tillägget att DE bara får 2000p att leka med, det räcker gott och väl.
  • edited 11 augusti 2009 00:05

    jag håller med föregående talar samt sandpeople om att ETC ska vara ETC. De sämsta lagen skall få sin bonus. De bättre lagen ska ta sitt straff, och då även DE och Lizards skall upp till Demoner och Vampyrer.

  • lizards är inte så väl, däremot så DE

  • Har folk verkligen speltestat tex DoC på 2k poäng vs tex WoC på 2250 poäng?
    Finns nog ingen som har vett som kan säga att det är balanserat om vi kollar dessa raser.
    Det är nog mer rimligt att de är borde skilja 100p mellan dessa raser men inte 250p om ni frågar mig.

    Därför så om ni ska köra ETC regler så borde ni göra om allting helt o hållet och göra så att reglerna och antal poäng är baserat på mot vem du spelar emot och inte bara rakt över för det blir verkligen strider som är helt cp i balansen.

    Ett förslag hade varit att man tar fram en lista för respektive armeer.
    DoC vs O&G - 2000p vs 2500p

    DoC vs WoC - 2100p vs 2250p

    Detta skapar en mer flexibel och mer balanserad lista för varje strid.


    Det folk får börja lära sig då är att man har en grund arme och sedan en sidebord för ytterligare poäng som kan fyllas på baserat på vilken man möter och som skall faställas innan matchen börjar och att man har kanske 15min på sig att använda sig av sin sideboard.
  • Jag tycker att det är balanserat. Man måste bedöma arméerna i stort, och inte en enskild match-up, och då tycker jag att DoC på 2000 poäng och WoC på 2250 är ganska bra nivåer.

    Det är inte realistiskt att bedöma varje kombination av raser, eftersom 15 olika raser genererar 225 olika kombinationer.

    Utifrån dina tidigare inlägg så verkar du allmänt orolig för just Demonerna, men helgens ETC turnering har tydligt visat att Demonerna klarar sig utmärkt bra med 2000 poäng (till skillnad från VC). Jag har svårt att tänka mig att ETC restriktionerna mot DoC kommer att lättas, så det är nog bara att försöka bygga en bra lista utifrån förutsättningarna, och sedan träna på den.

    //Seto

  • edited 11 augusti 2009 18:05

    Jag har svårt att tänka mig att ETC restriktionerna mot DoC kommer att lättas, så det är nog bara att försöka bygga en bra lista utifrån förutsättningarna, och sedan träna på den.

    Borde inte vara så svårt. På slaget om Härnösand körde vi ETC-restriktonerna och mina ogres mötte demoner med: Bloodthirster med re-roll to hit, Tzeentch herald på kärra med otäck icon, Nurglevägg med herald som slår först, 2x10 horrors, flesh hounds, stor enhet flamers och screamers. Gick inte så bra för ogres...
    Att vissa gifts tar ett extra hero choice spelar ju ingen som helst roll för demoner. Det lider vampyrerna mer av. Demonerna drabbas egentligen bara av mindre poäng och att bsb´n inte kan ha både magiskt banér och gifts, och trots detta är de ändå helt grymma!

  • Jag tycker att det bästa vore ifall man hade en gemensam pool med poäng att köpa magiska items/gifts (el.dyl) för. Då får man bort alla toolade drakar som backas upp av caddies. Det blir antingen eller, eller så får man fyra jämnstarka karaktärer, eller så får man bara använda två karaktärer om man vill beefa på.

    Vad tycks? Skulle onekligen ta udden av Herohammer-karaktärerna.

  • Jag gillar faktiskt den idén, är annars rätt emot restriktioner (säga vad man vill om dem naturligtvis) men din idé Nas om en "pot" att köpa Items för verkar (i teorin) vara rätt vettig. Som sagt; för att få bort no-brainer grejerna (som ovannämnda caddies + black 'n' decker drake).
  • Som sagt vi får hålla tummarna för att reglerna i ETC blir så bra som möjligt och nu pratar jag inte till favör till DoC utan i allmänhet.

    På tal om det måste ju betala in pengarna...
  • Finns det någon information om vilken "variant av ETC mallen" som det blir? Jag själv vill gärna se vad det är för förändringar innan jag anmäler mig då jag känner att det kan göra viss skillnad för mig som Daemon spelare.
  • samma här, jag väntar osså med att anmäla mig tills all info är uppe

  • Så där, nu finns regelhäften uppe för båda spelen.

    Ni hittar dem på Fantasia hemsida

    Hoppas alla känner sig nöjda med de regler och scenario vi satt ihop. Framförallt är det väldigt mycket nytt till Fantasy. Vi hoppas att så många som möjligt kommer och spelar så vi får ordentligt med feedback

    Mvh Andreas Bäckström Fantasia,

  • Ser bra ut! Tycker ni lyckats bra med scenarios och restriktioner, och det ska bli mycket intressant att se vilka arméer som folk dyker upp med.

  • Jättebra!

    Synd bara att vi måste spela med victory points, men då det bara är en match av fem är helt ok. Ska bli kul att se om det funkar bättre än förra årets kill point-scenario.

  • Mycket nöjd över att jag nu slipper återuppleva förra fanatics deploymentmardröm. (Fick spearhead alla 5 matcherna)

  • Kommer det upp anmälningslistor?

  • Med tanke på att reglerna i blood angels-codexet ändrats från det att det trycktes i white dwarf tills dess att det lanserades som komplett pdf på gw:s hemsida borde det kanske klargöras vilken som gäller. Antar att den senaste pdf:en gäller snarare än den tryckta varianten, i linje med att officiella errata/faq:er används.

  • Mycket intressanta scenarion! Kul med något nytt!

    Ska bli intressant att se hur lagen i kategori C klarar sig mot de i kategori A, med bara 200pts mer och att inte ens få dra bort 10% förluster.

    Stubborn demoner mot beastmen någon? ...inte det?

    Blir nog tyvärr lite som sist, då fyra raser utgjorde 90% av alla arméer...
    ...och på top 10 (eller kanske top 20?) fanns inte en kategori C armé...

    Lite trist då det är roligt med en turnering där alla arméer finns representerade, och där alla arméer faktiskt kan vara med och tävla.
  • jag håller till fullo med föregående skrivare. lag som är nu i kategori C har inte ens en susning av en chans att vinna över en bra turnerings lista med VC eller Demoner, eller lika lite emot Lizardmen eller en hård Warriors of Chaos lista. så om man HA chans till att komma topp10 ska man inte spela med kategori C lag, så är det!

  • edited 13 augusti 2009 18:57

    Nilssonharhund: Synd bara att vi måste spela med victory points, men då det bara är en match av fem är helt ok. Ska bli kul att se om det funkar bättre än förra årets kill point-scenario.

    Att ALLA slag har Kill Points tycker jag är synd. Kill Points är sucky-sucky och hatar arméer med många svaga (T3) enheter. Sedan är jag lite skeptisk till Hordarméupplägget på hur man håller objektiv (mest figgar vid objektivet vinner). Det är ganska många saker som ändrar på reglerna (hur man håller objektiv, t.ex.), och då tycker jag inte att Victory Points (som faktiskt finns i reglerna) är ett så stort problem...

    Men att det ska bli intressant, det är helt klart.

  • edited 13 augusti 2009 19:04

    Det är mindre än 20% av varje match som är kill points, men ändå ett bra sätt att förhindra att många små billiga enheter blir för bra.

  • Tycker det ser kanon ut till 40k på scenariobiten. Ett VP scenario är helt rimligt. Jag gillar att man inte längre har chansen att få 4 matcher Dawn of War eller liknande, excellent. 2 Spearhead, 2 Pitched Battle, 1 Dawn of War verkar rätt rimligt. Dawn of War är så obalanserad att man gärna slipper många sånna. Skönt att Fantasia tycks hålla med mig på den punkten :P
  • Sorry om jag är korkad, men...

    Capture and controll: objektivet måste stå... och minst 12" från mitten

    mitten = centrum av bordet, eller mittlinjen?
Sign In or Register to comment.