MC-klubben Desert Eagles

edited 19 januari 2008 16:17 in Figurmålning etc

Hej,

har lurkat både här och på fantasias forum ett tag men inte skrivit något förens nu. Några kanske har sett mina diy-marines på bolter&chainsword där jag håller igång en wip-tråd. Haha, åtminstone förstår jag att det finns en kille till här i umeå med den dåliga smaken att döpa sitt chapter till Desert Eagles. Nåja, jag tänkte att det kunde vara kul att hålla igång en tråd och kanske få lite feedback även på svenska.

Är rätt många bilder, så för att inte den här tråden ska ta upp en hel sida kommer jag bara att länka till de flesta bilderna, men som en teaser får ni här 2 bilder på en av mina veteransergeanter. Han börjar bli hyffsat färdig, men armarna, axelskydden, backpacken, vapnen, styret och alla metaller har en del arbete kvar (metallerna är endast grundade och washade)... och basen är ju bara halvfärdig också. Haha, ja, men det närmar sig iaf.

Sergeant Sergeant

Framifrån Sidan Närbild1 Närbild2 Närbild3

Sedan har jag byggt ihop en 1000p-lista som följer:

IC Terminatorer Cykelenhet 1 Cykelenhet 2 ...samt en standard ac/hb landspeeder jag inte orkat fota, men den ska ändå bytas ut till en konverterad variant senare.

Lite extra bilder på min techmarine: 1 2 3

All form av feedback tas tacksamt emot. Sedan kan jag ju tippsa alla andra som gömmer sig i kulisserna att om ni tänker skriva ert första inlägg....testa aldrig så att länkarna funkar genom att klicka på dem.

Trevlig helg! / Martin

«1345

Kommentarer

  • Glömde säga, jag spelar "be swift as the wind" med "Have pride in your colours" som drawback, därav att mina vanliga cykelkillar viftar med en flagga. Tänkte det kunde representera mitt drawback. Dock planerar jag att spana in DA-codexen och kanske laborera lite med reglerna för Rawenwing och se vad jag gillar bättre rent spelmässigt. (Jag vet att man inte får ha en techmarine på motorcykel där...men ändå)

  • riktigt snyggt! fixa en arme med den målningstandarden så blir den svårslagen i bäst målade

  • Ser ju riktigt bra ut :) Ta med dom till föreningen nån gång.

    Ska vi göra nån form av utmaning? Bli färdiga så att vi kan spela en match nästa jul? Det är inte helt orimligt iaf. :P

  • Barrskog: Tackar. Ja, jo, om jag någon gång får ihop en arme av turneringsstorlek är det kanske där jag får hoppas på poäng. Jag kan bara slå ettor. Ibland så kasst att det bara blir humor av det hela. T.ex. I en match poppar jag fram ur cover med min landspeeder och bränner loss allt den har. 5st 1:or och 2st 2:or. Därpå bränner 2 av mina plasmakillar ihjäl sig när de avfyrar sina vapen. Mäktigt.

    @Sven: Ja, det låter trevligt. Min målsättning är 1 k färdigmålat innan 2008 är över så, vi kan väl satsa på det då. Haha, hur många orker blir det på 1000 poäng?

    Jag ska plocka med mig några figurer och komma ner på fusk. Skulle gärna höra dina tankar om dem. Kanske främst om ansiktet. Närbilden ovan är den minst dåliga jag lyckades knäppa, har ingen höjdarkamera så det är halvsvårt att få bra fokus just på ansiktet. Samt att jag kanske måste fixa en sådan där dagsljuslampa trots allt, ffa för fotograferinens skull. ;)

  • Riktigt coola, ska bli kul att se hela 1000p armen någon gång. Men du skulle inte kuna länka till den där wip-tråden om du har mer bilder där.
  • Självklart, här är länken. Haha, fritt fram att njuta av alla mina stav- och syftningsfel.

  • Så är då sergeanten i princip färdig. Ska bara försegla honom och kleta fast lite statiskt gräs. Men här är iaf ytterligare några bilder.

    termie honours Styrka&Mod Veteran sergeant

  • Riktigt riktigt snyggt, ser ut som om de har varit ute och kört ett tag. Gillar hur du fått fram detaljer med bara ett fåtal färger. Får komma ihåg att ge mina tanks lite småskrap och bucklor som du har
  • Jag är djupt imponerad, men jag tycker att du borde ha valt bättre baser, typ 40mm bredd.

  • Läckert! Fast ska man måla så där snyggt så tar det evigheter att få ihop en armé! ;-)

  • Tackar tackar allihopa.

    Anledningen att jag kör på mindre baser beror dels på att jag tycker de i gw-artikeln såg ut att bli aningen stora, men även på att jag slapp köpa en massa baser genom att bara använda de som följde med i boxen.

    Vad menar du solna, en marine varannan månad är väl inte långsamt? ;-)

  • edited 28 januari 2008 15:16

    Hur snyggt ut som helst. Coolt att se warhammer soldater som faktiskt ser ut som de är i krig och inte valsar runt på parad med en putstrasa i fickan...

    Grym freehand på baneret också.

  • wow älskar det!
    har alltid tyckte om motorcyklarna i 40k
  • Dom är riktigt jäkla snyggt målade. Coolt med slagord på svenska också.. det kanske jag får sno? ;D

    Fast en detalj bara, som rör bikesergeanten på bilden ovan: det ser lite grann ut som om han kommer att få sig en flygtur på grund av stenen som framhjulet står på. Samtidigt har han nog ingen aning om vad som kommer att hända eftersom han tittar åt ett annat håll och dessutom posar med power fisten!

    Men det är det ENDA jag kan invända mot med den modellen. Apsnygg och långt över tabletop standard.
  • Behöver nog inte vara så värst orolig för att Biken får en flygtur. Alla vet ju att medelgångshastigheten är ca 6km/h. Om en marine går i 6 km/h alltså 6" och en bike turboboostar 24" Så borde det vara runt runt 30 km/h ;-) Sen har nog sgt skilled rider? :-) (Stor portion ironi)

  • Tackar allihopa. Självklart är det bara att sno om ni gillar någon idé, det är ju bara smickrande.

    Sedan är den här killen så skicklig på att styra sin cykel att han gott kan spänna musklerna och impa lite på polarna utan att behöva bry sig om några småstenar samtidigt. ;)

  • edited 7 mars 2008 19:00

    Tänkte jag skulle uppdatera lite. Har börjat måla mina terminators. Är både nöjd och förvånad att de går förhållandevis snabbt att måla dessa figurer. Betydligt snabbare än motorcyklarna iaf, vilket är bra eftersom jag kommer att ha begränsat med tid att måla under våren då csn beslutat att jag läst tillräckligt länge på universitetet. Har 3 månader kvar av min utbildning så det är bara att arbeta heltid samtidigt... suck, nog med självömkan, det är inte så djävligt, om än något lönndrygt, är ju bara en kortare period trots allt. Här är lite bilder iaf:

    terminatorer

    terminator terminator terminator terminator

  • edited 1 mars 2008 18:53

    Riktigt, riktigt snyggt, rakt igenom.

    Har du lust att förklara din battle-damage teknik lite närmare? :) Den gör halva modellerna... (även din battle-suit som står på fantasia...)

    Edit: Fler frågor; - Var får du tag i kedjan som du använder runt packningen på en av biksen? - Varifrån kommer örnen som du använder som hjuldekorationer på biken ovan?

  • Tackar,

    Gjorde någon sorts steg för steg grej i tråden på B&C som inkluderar mindre skador på modellerna. Är tokenkelt faktiskt. Ett mörkt streck eller hål, lite ljusare färg under och lite brunt ovanför det mörka... Smust är ju bara att grisa på med en lämplig färg. Här är länken till sidan...scrolla bara ner lite så finns det utförligare där på halvknackig engelska. Kedjan är från Forgeworld. Aningen dyr för vad man får kanske, men rätt användbar. Örnen är en totem/banner som följer med Ravenwingboxen. Hoppas det duger, annars kan jag försöka förklara lite bättre senare när jag har mer tid om det behövs.

    Trevlig helg!

  • Liten uppdatering. Har haft snålt med tid över att måla. Kvar att måla: Basen, metallerna, stormboltern och så måste jag nog måla om det oranga på axelskyddet med örnemblemet som blev sådär...

    (Bilderna är lite dassiga då jag inte har tillräckligt bra belysning att fota när det är mörkt ute.)

    terminator terminator terminator

    Kritik, åsikter, kommentarer, kärlek och hat. Allt är välkommet!

  • edited 7 mars 2008 19:11
    Han ser ut som död och förintelse på två ben. Modelen blev fruktansvärt heftig med örnemblemet på höger axel och vänsterarmen med power fisten ser ruskit bra ut.
  • Tja, jag tycker fortfarande att de är riktigt snygga. Kul med nån som faktiskt inte bara gör chippad rustning som battle damage på sina marines.
  • Läste din tutorial på B&C och förstod att alla scratches och repor och shit är målat på och inte inrepat i plasten som det ser ut och blev fundersam. Ser det lika bra ut i verkligheten som det gör på bilderna?

  • Kul att ni gillar honom, det värmer såklart.

    Jonke: Alltså, de ser ut ungefär som på bilderna, ingen större skillnad. Nu vet jag ju inte riktigt var i landet du håller till, men har du vägarna förbi Fantasia i Umeå så står en Tau battlesuit som jag målat där, åtminstone tills jag får tummen ur röven att fixa ett e-bay konto då jag inte spelar Tau... Dock anser jag nog själv att skadorna är bättre på mina senaste figurer än på battlesuiten (som var den första jag testade att måla skador på).

  • Hmm, den har jag ju tittat på några gånger, får ta och inspektera den närmare nästa gång jag har vägarna förbi fantasia (snart).

    Är du ume-bo eller? Ingen chans du dyker upp på fusk? Har insett hur mycket mitt eget målande förbättras av att sitta och måla bredvid folk som är sjukt duktiga, så en till målnings-guru att få tips och inspiration av skulle inte skada :)

  • Skit snyggt! :) Terminatorer är ju the shit. En sak som du skulle kunna tänka lite på det är att koncentrera fler repor mot kanter där det nöts mer.

    Angående antal Orker på 1000pts så vill jag nog ha en 80-90st iaf :) (du frågade längre tillbaka) Min 2000pts armé kommer nog innehålla runt 130 infanteri och 15 fordon som jag räknat på nu men med mindre poäng vill jag ha mer av en horde-armé.

  • Mycket mycket najjs!!!!!! väldigt behagliga att titta på.
    vad är det för combat shield som bike serganten har?
  • Jonke: Jo, jag är Umebo. Tyvärr blir det nog inget besök på fusk de närmsta 3 månaderna då jag måste jobba i princip varje kväll mån-fre + ett gäng lördagar hela våren. Men därefter ska jag försöka ta mig ner emellanåt och kanske spela någon match eller vara med på någon målarkväll. Ni verkar ju ha trevligt ner på klubben.

    Sven: Haha, det där är anledningen till att jag aldrig kommer kunna spela någon annan armé än marines. Har egentligen alltid varit svag för imperial guard, men det är ju lika många modeller som orkerna.

    Ska tänka på det där med reporna till nästa terminator, den här är ju nästan färdig, så den får nog duga som den är. Men tack för tippset.

    Al6954: Antar att skölden du menar helt enkelt är den combatshield som följer med assultsquadsen. (enda som jag gjorde med den var att jag skar bort handen på insidan samt filade ner dödskallen med vingar, eller vad det nu var som satt där, på framsidan och limmade dit ett litet crux istället.)

  • Helt strålande! Målningen och konceptet. Jag ska inte upprepa för mycket av vad som redan sagts men jag vill bara säga att jag är imponerad.
  • Ojdå, tokigt länge sedan jag uppdaterade den här tråden, men det har varit en ruggigt dryg vår för min del med massor av arbete. Men nu så ska det väl bli lite bättre med figurmålandet. Jag har siktet inställt på fanatic våren 2009...eler hösten om det skiter sig. Eftersom jag målar och bygger långsamt är kriteriet för min armé att den ska innehålla djävligt få men förhoppningsvis häftiga figurer. Jag räknar förståss inte med att armén ska bli särskillt bra, eller jag tror då iaf att det är en ganska vek turneringslista, men det vore ju kul om jag inte blir sist den dagen jag väl deltar.

    1 st belial, 2 x terminators med lull lull, 1 land raider, 1 land raider crusader, 1 dread i drop pod och 12-14 motorcyklar inkl. attackbikes. Typ något i den stilen. Jag vet, bara två enheter som kan greppa objektiv men så sa jag ju också att armén förmodligen inte är jättebäst heller. ;) Jaja, jag hoppas jag hinner bygga och måla ihop armén tills dess, för ni ser ju ut att ha himla skoj på de där turneringarna.

    Nåväl, här är iaf en liten uppdatering på en terminator apotechary. Blev själv rätt nöjd med konverteringen (är lite skräp som ska rensas bort + eventuellt lite gs att fylla ut glappen med) även om det inte är en våldsamt avancerad historia att skära och limma ihop den här figuren.

    Fältkirurg

    Fältkirurg

    Fältkirurg

    Kritik och kommentarer är välkomna.

Sign In or Register to comment.