Min lilla IG army-log

13

Kommentarer

  • Ska ta och göra det då paniken har hunnit lägga sig lite, skulle ju inte vara helt dumt att få testa spela en match före fanatic heller. Det var ju bara typ 5 år sen om inte mer sen jag spelade IG sist.

  • edited 4 juni 2009 22:37

    Här kommer de färdiga bilderna på min basilisk och min punisher. Samma målningsteknik som på demolishern.

    Punisher

    Basilisk

  • Här kommer min fleet officer, nu är det bara mina ratlings kvar.

    Fleet officer

  • Sååååå cool! Håret påminner om typ Kenny Starfighter ;)

  • Tackar =) Har faktiskt inte tänkt på Kenny likheten med håret, men nu när du säger det.... ^^

    Modellen är ingen GW modell kan jag tillägga nu när jag har lite mer tid på mig utan en Void modell, supressor sergeant. Men jag tyckte den såg bra ut och lämplig som fleet officer.

    Målningen är ganska enkel, enchanted blue på rocken med 1-2 lager av leviathan purple ovanpå (det är förvånansvärt så användbar den washen är för att helt enkelt mörka upp en annan färg samtidigt som den smälter ihop med underliggande färg bättre än t ex devlan mud och badab black).

    Sedan är det dwarfed bronze, snakebite + devlan mud och badab black på övriga detaljer. Huden är som vanligt elf flesh med gryphonne sepia och håret är sunbrust yellow med gryphonne sepia, tänkte det skulle ge håret ett blont utseende.

  • edited 4 juni 2009 22:54

    Här kommer mina ratlings som blev färdiga imorse, nu är det bara två och en halv timma kvar till avfärd och spraylacken håller på att torka efter att jag nyligen tagit ut dom för det...

    Ratlings

    Ratlingsarna var intressanta att måla och lite av en utmaning med maten. Men jag bestämde mig för att köra på en ganska säker och enkel lösning: Ost och kyckling. Ost behövs bara målas i en lämplig orangefärg i stort sett, och kyckling fungerar att måla någon brunfärg. Kommer inte ihåg vilken/vilka washes jag använde, men devlan mud är en het gissning. Använde devlan mud till stora delarna av dom här modellerna.

    Kläderna är målade snotling green med devlan mud wash, läderdetaljer som på andra modeller, samma med hud. De röda kåporna är blood red med devlan mud, pelarna/stenarna är grundfärgade med army painters gråsprej och har sedan fått ett tunt lager badab black. Tegelbruket är washat lätt med badab black och sedan lätt med baal red. Lindorna på geväret på modellen med tegelmur är bleached bone med devlan mud wash (igen, sa ju att den användes ycket på dom här killarna). Linserna är målade i enkelt tre-stegs teknik, mörkblått mot ljusblått med en skull white prick överst i. Ädelstenarna på kåpkillarna är målade i sex stegs grönteknik, jobbandes mörkgrön till ljusgrön med skull white prick.

    Äpplena är enkelt snotling green med thraka green wash ett lager tror jag.

    Edit: Målningsbeskrivning

  • Ser schysst ut. Ses imorgon!
  • Lycka till där uppe! Önskade att jag kunde åka iväg också....men men, mina orks får vänta ett tag till...

    Btw, hoppas dina ratlings gör bättre ifrån sig än vad de gjorde mot mig. ;)
  • edited 11 september 2009 01:25

    Här kommer lite bilder på saker som är WIP. Har tänkt lägga till en del nitar senare, men så mycket mer än så är inte planerat i dagsläget och så mycket mer kommer antagligen inte ske förutom tillsnyggningar.

    Jag har inte orkat vara så noggrann med bilderna iom att dom är WIP. Ska se hur mycket längre jag kommer imorgon, beror på om jag får tag på knappnålar för att göra nitar av.

    Måste bara tillägga att jag satt och funderade på vad jag skulle använda som kanon till Colossussen iom att den ska ha en ganska gigantisk kanon och skrattade ganska gott för mig själv när jag kom på vad.... ;)

    Edit: Jag har byggt upp fordonet på ett sådant sätt att ett och samma chimera hull ska kunna användas som alla fyra saker, beroende på vad jag känner för att spela med. Jag har tre mer chimeras att montera ihop som också ska vara modulära på samma sätt mer eller mindre. I slutändan är tanken att ha tillgång till många olika sortsers fordon utan att faktiskt behöva äga en massa olika fordon.

  • edited 13 juni 2009 11:32

    Först och främst helt rätt tänkt att ha utbytbara vapen! Kanske ger dig lite mer jobb nu, men du kommer inte att ångra dig när du vill mixtra lite med din lista!

    Banewolfen ser riktigt bra ut, och även om jag personligen inte gillar den liggande Heavy Boltern på Chimeran (det är mer en smaksak) så ser den också helt okej ut. Griffon-mortarn funkar riktigt bra men du borde göra något mer med "tornet" (searchlight-grejen) för att dölja torn-ringarna under, just nu ser det mer ut som en leksak och mindre som ett "riktigt" fordon. Jag gillar själva kanonen till din Colossus, bra idé! Däremot sitter den lite för långt bak för att det ska se bra ut. Kanske prova att göra en "plattform" som sträcker sig även framför luckan som du försöker täcka över så att hela kanonen (siege-mortarn) hamnar längre fram? Kolla bilden i Codex så ser du ju att din mer liknar en Medusa som har bössan långt bak.

    En grej som jag absolut tycker du bör göra och som inte ens borde vara svårt är att greppa närmaste Ork-spelare och rota igenom deras Trukk/Battlewagon-bitbox. Där borde du kunna hitta någon lämplig "kranaktig" mojäng att addera till din Colossus som en del av det automatiska laddningssystemet!

  • edited 13 juni 2009 12:42

    Tackar så mycket för åsikterna, jag själv har också kännt att searchlighten ser väldigt ensam ut men jag ville ha några fler åsikter innan jag försökte på något. Heavy boltern ligger ner för att det är enda sättet att få plats med den utan att behöva modifiera turreten väldigt mycket. Alternativet hade väl varit en autocanon som räknas som heavy bolter iom att GW bara skickar med en multi-las till tornet.

    Möjligheten att mixtra med listan är också hela tanken med allting iom att jag kommer vilja köra med mycket artilleri, chimeras och banewolves, men aldrig samtidigt (förutom apocalypse, men det får bli senare isf). Tror att fyra stycken i blandad kombination borde bistå mig tillräckligt =)

    Det där med att grabba en orkspelare var inte en dum idé, har funderat mycket själv över hur jag skulle lyckas få till den delen, eller om jag skulle bli tvungen att skita i den. Men jag tror jag vill behålla den långt bak, så att laddningssystemet har utrymme för att bakladda kanonen. Tror jag ska ha någon tanklucka över som jag kan lägga på bottnen av kanonen dessutom....

  • Hm. Har själv en Chimera med en heavy bolter utan att ha moddat tornet. Skär lite i själva boltern i stället, det var så jag gjorde.

  • Tja, om jag inte hade haft bågen ovanför hade det nog gått, men iom att jag har bågen där (för att dölja den fula skarven) så måste man skära bort större delen av heavy boltern om man ska ha den stående. Men en enkel sak som jag nog skulle kunna göra är att vrida lite på pipan, så att sidohålen pekar åt sidorna, och inte upp/ner.

  • Och min variant går inte riktigt att byta design på ;)

  • vackert vackert i massor.. ska bli kul att förhoppningsvis se allt "live" snart :D

  • Tackar så mycket, det kommer att bli fler uppdateringar i framtiden när jag får tid för modellerna igen, har arbetat lite på småsaker sedan dess men inte nog för att göra en faktiskt uppdatering. Men lampan kommer iaf att åka och bli ersatt av en lucka istället, det är ett som är säkert iaf. Sedan har det tillkommit nitar på griffonen och jag funderar lite på hur jag kan utveckla colossusen. Sen handlar det mycket bara om att kopiera turrets och kanoner, och någon gång före eller efter det kommer målning att ske.

  • Här kommer en liten uppdatering på min påbörjade psyker battlesquad enhet. Fick en härlig idé en dag på hur jag skulle göra dom vilket också var mitt personliga krav på att skaffa en sån enhet. Jag tar gärna emot tips och liknande på vad för enkla variationer man kan göra iom att jag ska ha 6 till. Har mest catachan och cadiandelar att arbeta med, men även lite andra småsaker. Men jag vill hålla dom mänskliga i utseendet. Tanken är att dom är mindless psychers som Overseern kanaliserar kraft ut. Så modellmässigt är tanken tvärtom från reglerna, men det är en småsak. Har funderat på hur jag ska göra overseern. En enkel lösning är en psanctioned psyker modell eller den nya psykermodellen. Men jag har haft en tanke om att han ska se ut som nånting i stil med en psanctioned psyker som har en servo-harness och en shokk atack gunn (för kanalisering av krafterna). Några idéer om utförandet på detta? Kan en del konvertering, men jag är ingen mästare.

    Psyker battle squad

  • De ser ju riktigt passande ut. Vänsterarmarna blev grymt bra, när de håller sig för huvudet eller så. Men högerarmarna känns som att de borde gå att göra något intressantare med.

  • Jo, precis min tanke, men frågan är vad. En laserpistol känns som tråkigt på sätt och vis, men skulle ju fungera om inte annat. Om jag hade kunnat skulle några gärna fått hålla sig för huvudet med båda händerna, men jag tror inte riktigt jag har skillsen för att göra hela händer. Möjligen om jag tar en vänsterhand som jag bygger om skulle det kunna fungera.

  • Lite nya bilder på min PSB, han som håller båda händerna för huvudet är en av dom gamla som blivit lite ändrad bara. Snubben med grejerna vid huvudet är overseern, och modellmässigt är dom där grejerna till för att kanalisera psykerenergin till/genom honom.

    Psykers med overseer

  • edited 11 september 2009 01:22

    En till uppdatering, har byggt om min colossus lite och hunnit måla overseern.

    Overseer

    Overseer

  • edited 11 september 2009 01:33

    Har tyvärr varit tvungen att ta bort en del bilder iom att mitt album bara tillåter mig att ha 50 bilder åt gången, så bilderna på modeller som blivit ändrade i slutprodukten och alla WIP bilder på modeller som blivit färdiga har också blivit Borttagna. Men om ni önskar bilder på dessa kan jag maila utan problem då jag personligen har kvar dom.

    Iaf, till uppdateringen. Har målat färdigt min Banewolf/Chimera/Colossus/Griffon nu. Ett och samma hull genom alla bilder, men olika vapen lay-outs (även om just det här hullet råkat få en fast heavy bolter kommer de andra ha utbytbar mot en heavy flamer). Enkelt och billigt =)

    Banewolf Banewolf

    Chimera Chimera

    Colossus

    Colossus

    Griffon

    Griffon

  • edited 7 oktober 2009 15:25

    Har jobbat fram lite på en manticore, kände att jag kunde lika gäran ge mig möjligheten för en sån i väntan på ett bra sätt att göra en deathstrike. Ska bara köpa in lite lagom stora magneter så ska jag ta och spreja och måla det hela. Ganska enkel design, men jag tycker den ser helt okej ut och säger tydligt vad det är för fordon.

    Har även på sidan om jobbat på en doomsday device, men det är nånting som jag kommer vänta med att lägga upp bilder på till den är färdig, och kommer antagligen att låta den slinka in här trots att den tillhör en annan armé.

    Manticore

  • Och nu, The doomsday device!

    Jag är väldigt nöjd med den, men jag är lite osäker på The doomsday-ray canon. Men, den är borttagbar med bara ett litet hål som indikerar var den ska vara.

    Doomsday device

  • Snygg doomsday device.

  • Hehehe! Riktigt schysst! Dock inte lika stor som mitt doomsday device. ;)

    Verkar som om lojalisterna ska få smaka doom (eller oss själva :/) vid nästa apocalypse. :)
  • Tackar.

    Jo, mycket doom ska befalla dom ;) (eller om otur oss)

  • Du har inte funderat på att byta tema till något liknande ? ;)

  • Haha, m/90-camo och allt :0)

  • Äh, jag kör ju redan med M90 camo i airsoft med en ksp90. Visserligen skulle det vara manligt med en heavybolter och flakarmor också, men jag klarar mig nog ^^

Sign In or Register to comment.