Min lilla IG army-log

24

Kommentarer

  • @ Hemlighållaren Jo, ryttarmodellen är grymt gammal och långt ifrån snyggast, men jag är som fast besluten trots den skönhetsmissen. För riddjuret är en grymt snygg modell i kontrast, precis som du säger. Svårt att göra något åt, men enheten är som sagt en tribut till min gamla catachan armé som numera är död pga ivriga konverteringsideér som avlöste varandra utan att jag hunnit halvägs med den första. Många förstörda modeller, men man har iaf lärt sig en hel del från erfarenheten.

    @ Dante Jo, jag tycker också att det känts fel, men jag tänkte att om jag har tur så är det bara jag. Möjligen kan jag försöka konvertera om så att han håller den under armen likt hur man håller en lans på riktigt. Hur han håller lasgunnen är ändå ett relativt vettigt sätt, standard arm som håller i den med en hand. Men jag skulle gärna ge dom hagel om de nu skulle komma med en stormtrooperlåda i plast med hagelsprakare.

    Får kanske experimentera runt lite för att se om jag hittar något vettigt sätt att inkludera lansen på modellen, kommer behöva göra det på sju till då jag ska ha åtta lansar i enheten. Hm... Fästa dom på ryggen skulle kanske fungera, sätter fast en bit tunn kabel (som rem) i botten som sedan går runt hals och arm, andra änden fäster någonstans i mitten på lansen... Skulle kunna fungera.

    @ Allmänt Är väldigt glad över dom idéer som folk ger och jag tar gärna emot fler =) Förhoppningsvis kan jag hinna färdig med armén till Fanatic, men beroende på hur stora ändringarna blir i nya codexen kanske man inte hinner (poängändringar, nya enheter man vill ha osv).

  • Förhoppningsvis kan jag hinna färdig med armén till Fanatic, men beroende på hur stora ändringarna blir i nya codexen kanske man inte hinner (poängändringar, nya enheter man vill ha osv).

    99% chans att den nya Imperial Guard codexen inte kommer att vara gällande på vårens Fanatic, eftersom den kommer alldeles för tätt före (om den ens hinner komma ut före). Så räkna du i lugn och ro på din gamla codex och förvänta dig att spela med den.

  • edited 2 februari 2009 19:56

    Har målat upp en bunt med vanliga infanterister nu. Blev inget speciellt med dom på något sätt, målade precis som dessa men har bara litet grus på sina baser. Fanns som inte plats för något mer. Försöker därför kompensera genom att göra heavy weapon teamsens baser lite mer specialla, för dom har utrymmet. Roughriderna har tyvärr för lite utrymme dom också, så det kommer nog bara vara hos heavy weapon teamsen som jag kommer kunna sväva ut lite på basernas utseende.

    Heavy weapon team

    Har inte lagt ner någon tid på att måla ögon, därav "fusket" med att bara ha svart där. Dessutom syns det inte när man spelar. Känner att jag hellre lägger ner tiden på annat, jag kommer ändå att måla upp ca 120+ av dessa infanterister och ska jag orka med alla så håller jag det enkelt och funktionellt.

    Varför dom här står på baser på basen var för att jag lekte med idén att kunna ta lös dom från den stora basen och kunna vrida runt deras riktning på den stora. Men efter flockningen och basningen fick dom helt enkelt bli stationära.

    Har dissat delen med att ha vapen och grejer liggandes på marken för tillfället, men lite out of shape taggtråd känns däremot rätt bra. Kan bli att jag testar lägga in lite andra grejer på senare/andra baser, man vill ju ändå ha dom lite annorlunda och variation =)

    Fråga till mod: Är det kanske på plats att göra en helt ny tråd nu när tråden har bytt inriktning två gånger men samtidigt hållt sig på samma spår?

  • Jag gillar färgschemat, men jag är inget fään av den gul-aktiga huden. Jag tror en lite kallare hudfärg skulle kunna bidra med lite kontrast. En elf flesh/skull white blandning med en eller två washar över sig skulle nog kunna passa, om man nu inte vill highlighta

  • edited 25 januari 2009 23:27

    Tackar, är själv nöjd med färgschemat, tyckte det var kul att se att det gick att måla dom i stor del rött på ett snyggt sätt med röd sand som basning. På tal om det, någon som har bra tips på att få metall att se rostig ut? Tänkte försöka få taggtråden lite rostangripen.

    Huden är målad med elf flesh och sedan en wash av gryphon sepia över det. Har själv varit lite osäker på huden tidigare, men kompromissen har legat i att jag inte kommit på något bättre själv. Ska ge skull white/elf-flesh blandingen ett försök med grryphon sepia över, men iom gryphon sepian är det svårt att helt komma undan gulfärgen. Möjligen ska man kanske gå åt andra hållet, och blanda i lite scorched brown för att få en mörkare hudton i grund som sedan ljusas upp lite av sepian?

  • Chestnut ink funkade bra som rosteffekt på den tiden den fanns i sortimentet...

  • Kanske en dum fråga, men varför måste du absolut använda gryphon sepia till huden? Använd ogryn flesh i stället och om du orkar/vill/tycker, devlan mud som du torkar bort på de yttersta ytorna.

    Ser bra ut annars, jag gillar schemat jag med, keep up the good work!

  • Sepia känns som den mest hudfärgade washen, därav att jag använt mig av den. Dom andra washerna har en så stark ton att dom riskerar ge fel effekt om dom bara blir lite för tjocka har jag kännt fram. Men jag ska testa runt med lite andra varianter och se om man hittar något bättre, men jag misstänker att jag kommer fortsätta på den här varianten iaf.

    Det skönaste är att jag känner att jag lätt målar upp 10 stycken på en dag och oftast målar jag dom i omgångar av 15-16 stycken ungefär, för att washerna tar sin tid att torka. Vid tid man gjort färdigt den sista ska de första ha torkat.

  • Jag tycker normalt att gultonad hud ser mer sjuklig ut normalt men i ditt fall med de röda baserna och mycket rött i övrigt så tycker jag det funkar bra. Tycker det känns som om ljuset på en liknande planet skulle kunna ge den effekten.

  • Om du inte har löst dina rostproblem ännu så har jag hört sägas att andra företag håller sig med inks motsvarande GW's gamla.

    Annars kan du ta en kik på den här tutorialen & se om något faller dig i smaken.

  • edited 2 februari 2009 19:58

    Väldigt hjälpsam guide på hur man får fram rost, även om jag inte har exakt dom färgerna borde jag kunna blanda till något liknande nu när jag har någto att utgå från.

    Här är iaf en lite uppdatering. (Märkte att Nero hade en funktion för att korrigera färger, så jag har uppdaterat dom gamla bilderna nu)

    Infantry squad

    Mortar team

    Lascannon team

  • Mindre uppdatering, testade göra en rough rider med lansen på ryggen, dessutom märkte jag att dom inte får ta lasguns om de tar lansar. Men, jag har gjort två nu som håller i lansen, men då dom inte är helt färdiga än så väntar jag med att posta dom. Så här ser det iaf ut när dom har lansen på ryggen.

    Rough rider

  • Vore coolt om du kunde kila fast lansen mellan överarmen/kroppen & ha underarmen paralellt med lansen. Gärna med ryttaren framlutad, som om han tar spjärn mot stigbyglarna inför en träff.

  • edited 10 februari 2009 18:33

    Jag har WIP på en liknande modell som jag kommer att posta senare, får se hur bra jag kan lyckas få till en framlutad pose. Just nu sitter alla ryttarna lösa på sina riddjur även om jag tänkt tanken att sätta fast dom med hjälp av pins om det skulle kännas behövligt.

    Här kommer iaf en uppdatering på en av männen som håller i lansen på riktigt, även om det inte är i en aggressiv pose så tycker jag ändå den ser rätt bra ut. Överarmen blev jag tvungen att greenstuffa helt, behöll underarmen för att få lite mer proportionkorrekthet på överarmen. Vill ju inte att hans lansarm ska se spenigare ut än alla andras armar =)

    Längre ner kommer min sergeant, råkade komma på lite för sent det där med antal närstridvapen, lansar och grejer. Så han får helt enkelt ta ett power weapon istället för att jag tyckte om hur modellen ser ut med svärdet, även om jag tycker det är sämre än en lans =)

    Rough rider

    Rough rider sergeant

  • edited 8 mars 2009 14:50

    Har målat upp första plutonen nu på 55 man, tre command squads (minus ett mortar team), första enheten ur andra pluton, mina 10 veteraner och några rough riders som visas ovan. Tänkte iaf ge en liten uppdatering på några av mina veteraner, och sedan lägga upp bilder på det andra mortar teamet jag gjorde som jag blev väldigt nöjd med, men batterierna i kamerna tog slut innan jag fick någon bra bild =/

    Men, här kommer iaf fyra veteraner. Dom har en annan startsiffra än de övriga i armén pga att jag ser att dom är "inlånade" av det första kompaniet (0) vars roll nu är specialisttillhandahållande (vilket känns som en bra förklaring till varför dom inte håller objektiv när alla andra gardister kan/försöker göra det). Dessa veteraner har därför också ett litet "v" på sina hjälmar som bevis att dom är skickliga och överlevt många strider och förtjänar att bli uppsedda till av sina medsoldater. Dom har dessutom lite mer utrustning än den grundläggande soldaten vilket ser/känns rätt.

    Fyra veteraner

  • Här kommer mortar teamet som jag pratade om tidigare:

    Mortar team

  • edited 18 mars 2009 19:29

    Tänkte ge en översiktsbild över hur långt jag kommit nu från dess att jag började. Har tre mortar teams och två infantry squads kvar nu i infanteriväg, sedan lite rough riders och tanks som är WIP.

    Army progress 18/3

  • Coolt ser riktigt bra ut

  • edited 24 mars 2009 02:03

    Här kommer en WIP bild på min demolisher. Var lite knepigt att få till samma färg på röd och brunfärgen (nära nog) som den som washena skapar på infanteristerna. Lösningen blev en röd och brun grundfärg som var lite ljusare än infanteristernas, sedan applicerade jag washena på färgen så att det skulle bli mer rätt färg.

    Det ser flammigare ut på bilden än det gör IRL pga det extremt starka ljuset och närgångenheten. I vanlig rumsbelysning är det inte nånting man ser. Har bara skytten kvar att måla upp och limma in. Har alltid älskat utseendet på heavy stubbern och har alltid envisats med att ha en trots att den sällan har varit en så värd uppgradering, but looks go before effectiveness ;)

    Demolisher WIP

  • edited 11 september 2009 01:23

    Har arbetat vidare en hel del nu, lite här och var. Men mina rough riders är nu till slut färdiga, och även om färgerna inte är helt korrekt så ser man ändå rätt hyggligt hur modellerna ser ut. Är tillräckligt nöjd med lansarna och kropparna även om det ser lite konstigt ut. Men, dom är framåtlutade och håller den under armen, så den grundläggande principen har jag iaf fått dit.

    Rough Riders

    Jobbar också på en leman russ just nu som har utbytbar kanon, dvs jag komme kunna använda den båda som en vanlig russ och en punisher. Eventuellt kanske man gör fler olika varianter i framtiden om man vill, men just nu så räcker det med dessa två.

  • Häftig bössa! Hur mycket har du kvar nu? Fortsätt jobba på!

  • edited 5 maj 2009 11:33

    Tackar så mycket =) Tycker att man behöver som bara kasta en blick på den för att inse att den är en punisher gatling canon.

    Jag har russen, en bassie och en bunt infanterister kvar nu beroende på hur man ser det. Jobbar febrilt med lite av varje nu, satt 14-15 timmar sträck igår efter man räknat bort tiden jag gjorde annat. Om jag hinner med fler saker kommer kanske vissa saker bytas ut mot andra, t ex chimeras.

  • Ja, det är nog ingen som kommer att ifrågasätta att det där är en Punisher

  • Är det jag som är efter eller? ^^ Vad menas med WIP?
  • Work In Progress.

  • Tackar Cedric. Nu känns min värld mycket klarare :)
  • edited 4 juni 2009 22:36

    Har lyckats måla färdigt Straken och Ramb... host Marbo nu. Är fortfarande inte bra på att ta bilder känner jag, men dom visar iaf upp hur dom ser ut på ett ungefär.

    Straken & Marbo

    Straken och marbo är i grund målade på samma sätt som mina catachans, men strakens bionics och Marbos svärd målades med boltgun metal som jag hade blandat i en viss mängd warlock purple, min vision av admantium är att det har ett lila-aktig skimmer i skillnad från vanlig metall. I Marbos gamla regler var hans svärd ett monofilamentsvärd (power weapon) och tyckte att ett så fint vapen borde vara gjort av admantium.

    Trädetaljerna på Strakens vapen är målade i snakebite leather och med 1-2 lager av baal red wash för att få lite mahognykäsnla över det (och framförallt för att det ska se annorlunda ut från skinnhandsken på vänsterhanden.) Döskallen är målad bleached bone och sedan washad med devlan mud och gryphonne sepia (kommer inte ihåg säkert). Plasmadelen på pistolen är målade tentacel pink och sedan washad leviathan purple (än en gång, om jag minns rätt. Kan varit warlock purple i grund, men jag betvivlar).

    Edit: Målningsbeskrivningen

  • Ser fram emot att se hela armén färdig!
    Kom ner till GoB någon dag så man får kika lite. ;)
Sign In or Register to comment.