Min lilla IG army-log

edited 1 januari 2009 13:35 in Figurmålning etc
(Edit: Tråden handlar nu snarare om att måla med washes och hur det går framåt med min armé snarare än att jag behöver inspiration för baserna)

Har kommit fram till att jag vill testa något nytt och annorlunda för mina baser. Har redan gjort klassisk skogsbas (static grass och ljust grusflock), och har även gjort wasteland/city bas (mörk/svart).

Nu till mina kommande IG tänkte jag att jag ville testa på att använda mig av röd sand för baserna, men jag vill ju ha lite mer på baserna än bara röd sand. Problemet är bara vad? Jag har tänkt på scorched grass, men jag är inte riktigt säker. Och det skulle vara kul att ha något mer.

Basens grund ligger i att regementets hemplanet består av en slags röd sten/sand till största del, men det existerar fortfarande djur och växter som "normalt".

Har tänkt testa att se hur det blir att måla med i stort sett bara washes för att det kommer spara mig massor av tid ärligt talat, och för att det kommer vara ett intressant experiment. Jag skulle gärna vilja köra med röd rustning och sedan någon slags brun eller grå/svart färg på tyget (använder Cadian modeller).

Sedan till den här armén kommer jag konvertera till några roughriders med hjälp av cold ones och catachans. Har varit heltänd på den idén sen jag såg konverteringen i Catachancodexen när man började. Samtidigt kommer den enheten och veteranerna, som jag också tänkt ha Catachan, agera som en slags tribut till min första armé som inte längre existerar (efter en bunt dåliga konverteringsförsök). Kommer bli en kontrast mot resten av armén, men det är ju som känt att Catachans ofta slussas in i andra regementen för att fylla upp specialistroller. Dom kommer vara basade som resten av armén, men kommer behålla ett klassiskt jungeltema i övrigt.

Om intresse finns kan jag länka upp några bilder när jag gjort första prototypmodellen av den grundläggande gardisten, ska bara ta mig hem till jönköping först där alla grejerna finns.
«134

Kommentarer

  • Vill du göra det lite enkelt för dig så röd sand samt några större "stenbitar".. försöka sig på känslan av "Red Planet" med Val Kilmer skulle funka kanske. (dom är på mars och härjar)

    Låter som ett riktigt trevligt projekt det där dessutom :)

  • Låter spännande! Tyvärr har jag inga konstruktiva förslag att komma med men jag vill gärna se slutresultatet!

  • Kör med övergivet slagfält. Lägg till lite smått nedgrävda rester från olika rasers bitz. Så att det ger känslan av ett slagfält under figurernas fötter. Gjorde det själv på mina IG för några år sedan. Tyvärr inte världens snyggaste då jag stressmålade ihop det inför en Fanatic, men det fungerar ändå bra.

  • edited 4 maj 2010 17:42

    Har hunnit måla en enkel prototypmodell nu och känner mig rätt nöjd med resultatet.

    Framsida av modellen

    Baksida av modellen

    Har haft astronomican grey som undercoat på hela modellen, sedan målade jag rustningen med två omgångar av Baal red, tyget fick två omgångar av Ogre flesh och vapnet och stövlarna fick två omgångar Badab black. Sedan var det en smådetalj att måla dit huden och metalldetaljer. Huden la jag sedan ett tunt lager av Gryphon sepia på och så la jag in lite Badab black i hörnen på metallen för att få lite skuggning/tydligare konturer på metallen. Sist så la jag in lite Badab black över ögonen och näsroten för att skugga lite av ansiktet (och slippa pillret med att måla alla ögon).

    Med tanke på hur lite tid jag behövt lägga ner på målningen och det höga resultatet jag fått känner jag mig väldigt nöjd. Frågan jag har kvar att ställa mig är om jag vill lägga på ytterligare ett lager av Baal red för att få mer röd ton och mindre rosa ton, men jag är fortfarande osäker. Ska göra lite mer tester senare i veckan.

  • Om du väljer att gå på 'övergivet slagfält' temat, så föreslår jag att du sätter korta taggtrådsringlor på baserna. Här har jag postat ett billigt sätt att få bra taggtråd.

  • edited 4 januari 2009 12:49

    Tackar så mycket för tipset, har faktiskt haft tankar på att ha taggtråd på dom, och så tror jag det kan se rätt nice ut med lite staket på de större baserna.

    Nu inväntar jag bara på min beställning med det röda gruset och andra grejer så ska jag sätta igång och basa en prototypmodell också.

    Edit: Ändrade titeln på tråden då jag nu kommit fram till hur baserna ska se ut på ungefär och vill inrikta tråden på det intressanta experimentet att måla en armé med i stort sett bara washes (förutom fordonen troligen).

  • edited 11 september 2009 01:21

    Här har jag en ny bild på början till en roughrider enhet. Har alltid varit heltänd på cold one modellerna, och jag har samtidigt länge drömt om att göran en rough rider enhet med catachans på ödlor av något slag sedan jag såg konverteringen i deras codex för många år sedan. Iaf, här är iaf riddjuret utan ryttare.

    Tekniken här är väldigt enkel. Den fjälligare delen av huden är målad med snotling green, medan den undre delen/släta huden målades dark angel green. Sedan snakebite leather på sadeln och remmar, ringarna är simpel boltgun metal blandat med lite svart färg, bleached bone för horn, tänder och klor. Munnen är målad med blood red på munseglet (eller vad man nu ska kalla det) och blood red på tungan. Ögonen lät jag måla blå med en vit prick av skull white efter washningen, och hudbiten framför ögonen målade jag warlock purple.

    Efter det här tog jag leviathan purple och washade över allt det gröna, samt det röda munseglet. Sadeldelarna fick en rejäl dos devlan mud, vilket jag även applicerade på horn/tänder/klor om än i ettt mycket tunnare lager. Även tungan fick sig en dos devlan mud.

    Väldigt enkelt att måla, men jag gillar verkligen resultatet. Imorgon hade jag tänkt ge honom en ryttare och förhoppningsvis testa göra den första basningen/flockningen.

  • Ser jävligt bra ut

  • Jag skulle göra jobba lite mer med klorna/tänderna, kanske köra graveyard earth, bleached bone, devlan mud och avsluta med lite skull white. I övrigt ser det riktigt nice ut

    du har dock glömt måla "hornen" på svansen

  • Ser helt OK ut! Men jag håller med barrskog om horn/tänder. Mitt förslag där är, kasta bleached bone ut genom fönstret, så målar du Dheneb Stone istället och washar med Ogryn Flesh. Om du vill ha dem lite mörkare/smutsigare släng på lite Devlan Mud, gärna mot "roten".

  • kasta bleached bone ut genom fönstret

    så står jag där och fångar, en av GW:s bästa färger genom tiderna ;0)

  • Håller med Trukson om att Bleached bone är väldigt användbar, och jag ändvänder den fortfarande till klor och tänder. Tycker Dheneb stone passar bättre till Horn och "döda" ben. Jag tycker bättre om gultonade ben på grönhudade varelser så skulle jag bestämma skulle jag nog ta Gryphon Sepia alt. Devlan mud som wash

  • edited 14 januari 2009 15:42
    Tackar så mycket, har själv inte varit riktigt 100 på hur jag ska förbättra utseendet på klorna, men hornen längre bak på kroppen betraktade jag aldrig som horn först nu då jag tittar på bilden igen, får ta och korrigera det tror jag ^^
    Ska göra lite experiment vidare sen idag och posta uppdatering när jag fått dit ryttarn också, känns som att det är för lite skillnad annars. Har också funderat på hur man ska få lite gulton på tänderna och nu fick jag ett bra svar, tackar =)
  • Bleached bone ser vidrig ut, och inte ens på ett bra sätt. Och tyvärr tycker jag inte Gryphon Sepia fungerar bra, om man inte orkar sitta och ösa på kanske tre lager, visst den ska ha en gul ton, men den är för svag i min mening. Bra att washa gult med dock, det ska jag erkänna.

    Nej, jag tar Denis Stenis över Bleached Bone vilken dag som helst.

  • Jag är lite skeptisk till dheneb alltså, tycker den har en lite konstig rosa ton.

  • Jag är lite skeptisk till dheneb alltså, tycker den har en lite konstig rosa ton.

    YES! In your face Dea!!!!! (Jag har länge anklagat Dheneb för att skifta lite lätt mot rosa, men ingen håller med mig)

  • Visst går Dheneb mot rosa ibland. Beror kanske lite på ljuset, men den nyansen finns närvarande. (Kan bero på vilken batch av färgen det rör sig om dock).

    För övrigt är Bleached Bone bland de bästa och mest användbara färgerna i sortimentet. Framför allt användbar vid blandning till ljusare nyanser.

  • Jag har kört på med gryphon sepia metoden och har blivit nöjd med den. Nu är problemet att jag vet inte riktigt hur jag ska få hunting lancesarna till mina ryttare snygga. Testade runt lite att använda lansarna som följer med i cold-one lådan, trimmade bort snirkliga detaljer och allt möjligt, men dom kändes ändå inte rätt. Har tänkt testa göra egna spjut med en vanlig plaststav, problemet ligger mest i spetsen. Jag har visserligen ett experiment på gång, men pga härdningstid på greenstuff och jobb kan jag inte fullfölja det först mot fredag/lördag. Så jag tänkte höra på förslag som finns i ämnet.
  • Jag har ett förslag. Varför ha benvita klor och taggar? Få reptiler har det i verkligheten och jag tror att det skulle se bättre ut med mörkare klor och taggar.

  • edited 15 januari 2009 08:26

    Varför ha benvita klor och taggar?

    Meh, det där var ju en fråga, inte ett förslag...

    Jag tror detta är ett av de många fall då verklighet och vad som ser snyggt ut på bordet inte stämmer överrens. Jag tror att kontrasterna mellan det "vita" och resten av den endå redan mörka figuren kommer behövas. Och om man tittar på vad som brukar målas/tecknas så verkar reptiler i Old Worlds-"verklighet" ha vita klor och tänder :)

    (PS: Dheneb Stone 4 ev@r!)

  • Ah, dels att kontrasterna är snyggare, men ska man se på verkligheten så brukar de flesta djur ha ljusare undersida än vad de har översida, detta för att de ska få en mer jämn färg för att skuggan gör undersidan mörkare. Däremot ser det snyggare ut att ha mörkare undersida än översida, även om man borde rent tekniskt sett måla båda sidor ungefär lika ljusa/mörka. Verklighetens kamoflauge bygger på små nyansskillnader, men figurer ser helt enkelt snyggare ut med kontraster =)

    Ungefär som ögat där jag lagt till en vit prick. Rent verklighetsmässigt fattar jag inte vad den gör där, men modellmässigt ger den en känsla av att djuret tittar framåt mot sitt mål.
  • edited 11 september 2009 01:23

    Nu har jag hunnit lite längre med att ge besten en ryttare. Är inte så supernöjd med resultatet och funderar vad man kan göra åt det. Har funderat på att lägga på en stavbit på undersidan för att få ett utseende mer i stil med orginallansen. Men det viktigaste är att enheten kommer fungera som en slags tribut till min första catachanarmé, och att jag alltid velat ha en enhet catachan rough riders på ödlor =)

    Stavspetsen är baserad på mortar shellsen som man får med i catachanmortarblistret, tänkte att det kunde bli ett litet roligt skämt åt mig själv, att dom använder modifierade mortar shells som explosive charges. Storleksmässigt fungerar det bra tycker jag, lite stora men inget farligt. Gjorde en greenstuff gjutform som ger mig möjligheten att kopiera upp så många som jag önskar vilket är trevligt =)

    Har inte så mycket att säga om målningen, använde snotling green och dark angel green och körde sedan på thraka green. Huden är elf flesh med gryphon sepia på vilket jag tycker fungerar rätt bra. Ser lite konstigt ut, men inget sådär direkt man tänker på på slagfältet tror jag.

  • edited 18 januari 2009 12:40

    Vad för material använde du till basningen? Gillar den röda tonen.

  • edited 19 januari 2009 08:48

    Tackar =)

    Jag målade basen scab red, sedan beställde jag in ett rött grus som jag tyckte var för lite rött, så jag dabbade på ett litet lager av baal red för att öka rödtonen. Jag har beställt in mer rödgrus i större storlek för att kunna lägga till lite stenar på baserna och lite taggrtåd att "gräva ner" för att få lite övergivet slagfält känsla.

    Jobbigt att man måste beställa in allt när man bor i jönköping =/

  • Jag vet att vissa blombutiker har grus i olika färger. Butiken Parafine (finns inte bara i Umeå) har det också. Välsorterade Pandurobutiker samt en del leksaksaffärer har det ochså. Speciellt om dom säljer Märklin och byggsatser.
  • Jo, men det var ett mer generellt klagande att ska man bara ha ett paket modeller/blister pack måste man antingen åka till göteborg eller beställa från nätet. Vissa småsaker kan man gott hitta på andra ställen. Men det finns som en bekvämhet i att kunna sitta hemma och titta runt på en specialiserad hemasida för mig och kunna köpa en liten påse för 20kr samtidigt som jag köper in andra saker jag behöver. Beställer man bara över en viss summa så "försvinner" fraktkostnaden i den allmänna rabatten dom har på hela sortimentet.

  • Roligt att se Catachans med krydda, men jag måste bara få påpeka att Ryttaren är en grymt mycket fulare och äldre figur än Riddjuret. Det skär sig lite för mig. Jag vet inte vad man ska kunna göra åt det, men det kan vara värt att satsa lite extra på att få ryttarna snygga.

  • Största problemet jag har med figuren är att han inte håller i lansen som man håller i lans. Att hålla en lans "på rak arm" skulle inte gå vilket får det att se onaturligt ut. Dock är det nog hopplöst att konvertera det så det ser rätt ut. Om jag du skulle jag sätta lansen på ryggen och låta dem hålla i lasgunnen på ett vettigt sätt.

  • Finns det en chans att hitta röd sand i Umeå, tro?

    Varken Kulturkommisariatet eller Figurspel har det på sina hemsidor...

  • Prova på "inredningsbutiker" som Mia's, blomsterbutiker och djuraffärer. Troligen får du mest färgad sand/grus på djuraffärer och blomsteraffärer för pengarna... och troligen större förpackningar.

Sign In or Register to comment.