DOUBT III - Regler och annat

1246711

Kommentarer

  • edited 27 september 2011 10:52

    Vissa lag har spelat 12 tusen matcher, medan andra har spelat 900... Det är lite skillnad :)

  • edited 27 september 2011 11:08

    ...där 6:th edition lagen spelat minst :P Är väldigt förvånad över hur få som spelar Humans jämfört med Orcs

  • edited 27 september 2011 13:38

    Setomidor har rätt, de har även försämrat det för dvärgarna, genom att höja RR´s och ge Ångvälten lonerskill, så den är lite missvisande ja, men en fingervisning åt rätt håll. Woodelfs har fått sämre catchers också för den delen så de jobbar på att försöka få lagen jämnare.

    Jag väntar dock fortfarande på att de ska ge Human catchers 3 i st. Förstår inte varför de envisas med att ge humans överlägset de sämsta catcherns i spelet.

  • Billigast också? Seto hade väl en rackarns Dirty Player Sneaky Git Catcher i sitt Humanlag?

  • edited 29 september 2011 04:00

    70k = Billigast ja (delat med Amazonerna). För dessa slantar får man Dodge, Catch och 8/2/3/7

    Kollar vi andra catchers där alla är bättre (utom då kanske amazoner).

    Amazoner: 70k Dodge, catch 6/3/3/7
    (2 i movement mot 1 i sty på en catcher är hmmm, vet inte)

    Pro Elfs: 100k 8/3/4/7 Catch, Nerves of steel
    Bästa catchers i spelet, med en doubleskill från start och ruskigt bra stats

    High Elfs: 90k 8/3/4/7 Catch
    Sämsta alv-catchern, men med ag 4 och st 3 - en skill men för ytterligare 20k är den betydligt bättre än människornas.

    Norse: 90k 7/3/3/7 Block Dauntless
    Tar hellre ett i sty och minus 1 i movment. Tänk själv, skulle du sparka en human catcher som fått +1st för han skadar sig och får mov 7?

    Wood Elfs: 90k 8/2/4/7 Catch, Sprint, dodge
    Sämre nu eftersom de hade 9 i movement tidigare. Men en extra skill och ag 4 för ynka 20k extra, tackar!

    Så jag hoppas fortfarande att de ger +1st på catchers och sedan höjer priset på dem, men tror knappast det kommer att hända tyvärr...

  • Jag skulle hellre se att de sänker ST på de andras catchers, möjligtvis inte Amazons, men de skulle behöva en hel omskrivning ändå. Jag tycker det är galet att Pro elves och High Elves har så starka catchers.

  • Jag skulle nog gissa att CRP reglerna är mer eller mindre spikade, men jag skulle inte sörja AG4 på Human catchers.

    80k 8/2/4/7 Catch, Dodge vore inte helt fel

  • Sänka st på andra skulle göra bashing lag bättre, jag ser inte det som att det skulle jämna ut det...

    4 i ag på catchers, visst låter det frestande men samtidigt tror jag att de flesta skulle skippa throwern då...

  • Sant, det blir lite samma problem som med Skaven, där Gutters kan ersätta Throwers. Kanske får göra dem 0-2 då för att tvinga fram Throwers också :)

  • Nja, jag kör alltid med en Skaventhrower i liga iaf. Kick of return och vips har han 10 i movement, sjukt :)

  • Shiiit vad ni är eggade och pratar på om diverse hit och dit =)

  • Jag bygger lag för fullt. Ska bli ett svajnigt häfftigt Dark Elves lag tror jag.

  • edited 5 oktober 2011 06:54

    Har bestämt mig för high elf. Har aldrig varit bra på passningsspelet och Nuffle har lagt en förbannelse på mig så att AG4 alltid är bortkastat för mig. Kommer nog att gå riktigt dåligt för mig den här turneringen, men jag kommer säkert att ha roligt.

    Min nuvarande build har för övrigt en reroll, 12 spelare och ingen apothecary.

  • Låter kul!

    För HE: Är inte Apo bättre än 12 spelare? Första Badly Hurten du får blir ju automatisk reserve, och då får du ju kanske tillbaka en kille med skills istället för en anonym 12:e lineman

  • 11 + star player så det går inte ta apotekaren

  • Och om man har otur och får 41+, reroll, 41+ på casualty table så är apotekaren bortkastad (25% av fallen). Om spelaren stannat på planen som i LRB4 kanske det varit motiverat med Apo, men nu anser jag att det väger över hårfint till Apons nackdel.

    För övrigt trodde jag att starplayern hade definerats som valfri ovan i tråden, så det "går" att ta apotekare.

  • Jo star player är valfri. Menade att det inte var en lineelf jag bytte bort utan någon som i min mening är värt mer än apotek-arne.

  • edited 6 oktober 2011 03:25

    För övrigt (igen) blev jag lite sugen på att lira med Eldril efter att kört lite vamps på fumbbl. Någon som har modellen och kan tänkas sälja eller byta?

  • Har modellen men vill nog ha kvar den. Men om du vill låna den över turneringen så går det bara bra. Den är bara grundmålad dock.

  • Visst är vi ganska snälla när det kommer till WYSIWYG och Star Players? Om det är tydligt vilken spelare som representerar en viss Star Player så behöver man inte original-figuren (i de fall det faktiskt finns en!)? Så länge det inte är "Wood Elf Lineman utan nummer på basen i ett annat färgschema" det handlar om.

  • Så länge som det går att tydligt går att se vem som är stjärnan så är det ok. Fast vem vill inte spela med en alv som har tuppkam?

  • Jag kan absolut tänka mig att konvertera Eldril (tänk 3rd ed woodelf catcher, 2nd ed elf lineman, 2nd ed skaven catcher), men jag gillar originalmodellen. Har delar i min låda för att konvertera Jordell också, liksom Roxana och Hubris, men med tanke på hur lite fritid man har och hur segt man målar så är alla genvägar av intresse. Hur är det med originalmodellen dock, har han fyra ögon eller två? Det är en pissig bild i 2nd ed Starplayers-boken som får mig att tvivla.

  • Grejen med proxies och WYSIWYG är, som jag ser det, givetvis inte att vi vill att folk ska använda officiella modeller. Det är för att undvika en situation som på Blood Bowl 2003, då jag förlorade poäng i en match mot ett lag konverterade Flower-Power orcs där det enda som skilde hans blitzers från hans black orcs var att black orcsen hade något mer utsvängda ben på sina jumpsuits.

    Så egentligen skulle en okonverterad woodelf lineman kunna användas som Eldril i ett darkelf-lag, om ni frågar mig. Det blir uppenbart att det finns en woodelf i laget, det kan inte vara någon annan spelare. Däremot en woodelf som Eldril i ett woodelf-lag blir svaret med samma resonemang det motsatta. Dessutom skulle jag inte känna att den motsatta lösningen skulle hålla, dvs att sätta in en darkelf lineman i woodelf-laget och säga att det är Eldril. Varför har jag lite svårt att motivera, men jag skyller på WYSIWYG. Eldril är, enligt fluff, "officiella" modeller och stats, en woodelf eller möjligen pro elf lineman som begåvats med skills och en gimmick från att ha vunnit Chaos Cup.

    Det blir självklart en bedömning från fall till fall, men om alla använder sitt sunda förnuft så hoppas jag att det aldrig går så långt att det måste bedömas (av huvuddomaren).

  • DOUBT III websidan är nu uppe och snurrar. Säg till om ni ser något konstigt.

    Har startat en tråd till för att diskutera priserna och dess fördelning kring DOUBT III. Ville inte bloat:a den här tråden för mycket och egentligen hade jag tänkt ha en poll (fast det gick inte).

  • Har försökt sprida runt lite info om DOUBT III lite här och var. Verkar bl.a. vara en del från Östersund och Stockholm som är peppade på att dyka upp.

  • Finns det någon gräns på antalet deltagare?

  • edited 11 oktober 2011 16:20

    @ Stjärnätaren: Var finns hemsidan? Och har du sett att jag skickat mess om vilka figgar jag vill ha?

    Jag tjoar väl på några i Uppsala... Det kan ju hända något spännande...

  • @Hemlighållaren: Det finns ingen gräns innan föranmälningen är över. Antalet föranmälda bestämmer lokal. Blir det för många spelare på speldagen så nekar vi bara de som dyker upp utan föranmälan.

    @Khanmank: Såg ditt meddelande men glömde svara på det. Den snabbt ihopkastade hemsidan är http://stridshammaren.se/doubt

  • edited 12 oktober 2011 09:27

    Vilka kanaler bär information hittills så vi andra som vill hjälpa till vet vad som täckts in? Jag kan ta på mig att fixa info och rättigheter på NAF och TFF.

    EDIT: De var redan täckta, ja. Bra Stareater!

  • NAF, TFF och lite svenska bb-forum som jag kunde hitta. Någon annan som känner till fler lämpliga ställen så är det bara att sprida ordet vidare.

Sign In or Register to comment.