Blood Bowl - Endagars Sommarturnering - Intresseförfrågan - Diskussion - mm

12467

Kommentarer

  • edited 7 juli 2011 03:32

    För övrigt har jag påbörjat min modell och använder Devlan Mud för första gången. Seriöst, vad i hela friden är det folk menar med att denna nya wash skulle vara så överlägsen? Den är ju exakt lika dålig som den gamla formuleringen, om inte sämre! Snacka om masspsykos. Jag går tillbaka till Brown Wash + diskmedel.

    Istället för att spamma ner forumet mer än vad jag redan gör så lägger jag till en EDIT: Laget har nu fått sin lagkapten, No.1 Dret N'Dret, Chaos Ogre. N'Dret är känd från Cabalvision där han blivit diskad från en känd dokusåpa för att ätit upp sina medtävlande. Det ryktas att ytterligare fem såpaproduktioner hört av sig sedan spektaklet blev känt, men han har alltså återgått till sin primala sysselsättning som DOUBT Legacy's lagkapten och defensiva ankare. Hur N'Dret ser ut är höljt i dunkel fram till prisutdelningen lördag 16 juli!

  • Jag har inga skrupler med att spamma forumet!

    Mitt bidrag Doubt Legacy

    Marauder med nummer 8 Korak "The Cutter"

    Korak hade hela sitt liv drömt om att bli en Blood Bowl-spelare, men har inte riktigt nått ända fram. Han har spelat aldrigt lyckats fått en fast plats i ett lag utan har bara fått spela som mercenary. Korak är en duktig "all-round"-spelare men har ingen specialité som särskilt honom från mängden. Efter att han foulat en spelare till döds med en dold kniv fick han sitt smeknamn "The Cutter". Problemet var bara att spelaren han foulat var på hans eget lag. Korak försvarade sig i medierna med "Det är svårt att känna igen lagkamrater när man har nya varje vecka". Efter denna incident fick Korak det svårt att ens bli hyrd som mercenary för något lag. Det enda erbjudande han fick var som tränare för ett knattelag, vilket han tackade nej till.

    Korak beslutade sig då att ensam bege sig ut på en spirituell resa ut i kaos ödeland. Där spenderade han ett par år och det är okänt vad som egentligen hände under denna tid. Ryktet säger att en talangscout upptäckte honom i ödemarken av en slump och att han tydligen utförde någon slags extrem fysisk träning utanför ett Slaaenesh-tempel. Det som är sant i varje fall att han återvände från ödelandet för att spela blood bowl och att han omedelbart fick ett kontrakt med DOUBT Legacy.

    Korak har bara hunnit spela några träningsmatcher med laget, men det verkar som han har funnit sin plats. Vissa tror att han har chansen att slå igenom stort i år och hjälpa DOUBT Legacy att ta hem en titel.

  • En vecka kvar och jag är väldigt peppad.

    Kommer att bila från Sävar till Historiegränd. Om det är någon som bor på vägen (Ersboda, Mariehem eller Mariestrand) som vill ha skjuts så är det bara att höra av sig till stareater@gmail.com.

  • edited 11 juli 2011 06:52

    Fem dagar kvar! :) Frantic, kommer Basse, Johan och Marcus 100% säkert? Ingen har bekräftat eller valt modell på forumet.

    En liten påminnelse till alla (som jag givetvis hoppas är helt obefogad): Jag kan bekräfta att vi har intressenter söderifrån som kan tänka sig att åka 70 mil enkel resa för att deltaga i Second DOUBT. Med detta i åtanke tror jag inte att jag behöver förklara hur otroligt dålig stil det vore att anmäla sig intresserad och sedan inte dyka upp på lördag! Med nuvarande personalstyrka har vi tillräckligt med deltagare för att turneringen ska bli varierad och rolig, men med några tillskott (t ex NHH?) skulle vi bli ännu fler och ha ännu roligare. Anmäl här och boka er plats i Legacy-laget!

  • edited 11 juli 2011 07:53

    Ok, har inte varit inne på stridshammaren sedan mitt senaste inlägg pga sjuka barn, Metallica etc.

    I vilket fall så har Gunnar sagt att han ska vara med och kan kolla om hans mammas lokal på ersboda är ledig. Själv så kommer jag i dagsläget inte kunna vara med på lördag. Sandra som skulle jobba två veckor i sommar (förra veckan och denna) var sjuk hela förra veckan och har därför inte kunnat försöka byta bort sin dag på lördag.

    Hon ska fråga runt lite nu men som det ser ut är det möööörkt :(

    Jag ska göra allt för att kunna vara med men kan ingenting lova.

    Jag har inte orkat läsa alla inlägg med ser att vi har en lokal på historiegränd som är gratis, jag vet inte om Gunnars på ersboda (tror det är södra slevgränd) är gratis.

    Ska läsa igenom allt senare....

    ... återkommer.

    EDIT: Jag skickar ett SMS till dem nu Micke så får jag se vad de säger.

    Edit2: Basse har barnen så han kan inte... :(

    Edit3: Johan kan inte, skyller på snickeri... Mega :(

  • Mega :( indeed... Att överleva utan vår spelande huvuddomare och huvudarrangör är förstås möjligt, men jäkligt tråkigt! Med hopp om ett litet mirakel så du kan vara med, särskilt då du missade förra året med.

    Jag har uppdaterat målningstabellen på förstasidan. Det ser ut som vi får svårt att täcka in hela Legacy-laget, så om någon redan gjort klart sin modell men sedan fått förhinder kan man göra som den ädle Mankan och donera modellen till turneringen ändå!

  • Om Sandra inte kan byta "tur" så kanske jag kanske kan lämna W-O de två första fighterna och kliva in sedan i värsta fall för mitt abstinens för BB är ruskigt stort känner jag...

  • Det SKULLE kunna funka helt strålande faktiskt, för vi kan mycket väl bli ojämnt antal. Det är du som är huvudansvarig så du har väl sista ordet i frågan ;)

  • edited 11 juli 2011 11:36

    Hej. .Vi tänkte åka upp ett par grabbar från Stockholm och vara med och spela men vi får bara ihop 2 st så det blir lite för dyrt med resan. Tyvärr kommer vi inte kunna vara med. Hoppas ni får en bra turnering och att det blir fler turneringar framöver //Coach JB

  • edited 11 juli 2011 11:53

    Tråkiga nyheter, Sandra jobbar alla dagar i veckan så hon kan inte byta någon tur. MEN! Jag ringde morsan så hon kliver in och är barnvakt så jag kan vara med. BOYAH!

    :)

    Ska genast börja knåpa ihop vilket lag jag ska spela med, Micke är du hemma, så jag kan hämta mina magneter?

    Oj, måste börja måla min inträdesbiljett till turneringen med.

    Oh så spännande. Vilken tid drar vi igång på lördag?

    • Fråga: hur nazi är det med modellen man skall bidra med? Hinner inte måla upp en ny
  • edited 11 juli 2011 12:29

    Tanken var väl att vinnaren ska få med sig laget hem på kvällen sedan. Observera att det inte är något krav på att modellen ska vara snygg. Faktum är att i version 1.0 av turneringsreglerna stod det att alla modeller skulle vara FULT målade. ;) Om du behöver en modell att måla kan jag bidra med en plast-warhammer-gobbo med två huvuden.

    CoachJB: Tråkigt att höra, hoppas det blir fler gånger i Umeå.

    Frantic: Mycket nice. Se Stareaters regel-pdf några poster uppåt för preliminära hålltider.

  • Kan jag inte bara greppa en random modell jag har hemma och kalla den en marauder? Kruxet är att jag landar i Umeå på fredag kväll/natt så det hinns inte med att måla en figur

  • Jag sa 08:00 på förslag och det är ingen som sagt emot.

    Synd att ni från Stockholm inte kan dyka upp. Ni kan ju lämna nån slags kontaktinfo till oss så kan vi höra av oss nästa gång det verkar bli en turnering här uppe. Så slipper ni att hänga på forumet eller kolla på NAF:s hemsida.

  • Ohhh, 0800 blir tungt för mig, morsan ska komma från ske-å för att passa barnen, om vi är ojämt antal kanske jag kan få vara killen som står över första omgången?

    Gunnar, jag "betalar" ditt inträde, det är lugnt, :)

  • edited 11 juli 2011 13:28

    Min tanke kring schemat: Registrering 08:00, Första spelet 08:30. Lunch mellan 10:30 och 12:30 vilket ger en liten marginal efter första matchen eftersom några sjusovares matcher säkert inte kommer att starta förrän 09:00.

    Så om du är där 09:00 och inte drar över för mycket med din match borde det vara safe.

  • edited 11 juli 2011 13:44

    Det beror på vad du menar med en random modell. Om det är en Prins August Livdragon Till Häst så skulle jag ställa mig tveksam, likaså om det är en Slann Blitzer eller Chaos Champion Med Två Enhandsvapen. Om det är en mer eller mindre mänsklig modell, gärna i Blood Bowl-gear, som är målad i mest svart och rött så är det lugnt. Men som vi sa i första posten om Legacy-laget, det går ju bra att ta med en sjuttis också! ;)

    EDIT: Frantic hann före och offrade sig exemplariskt.

  • edited 11 juli 2011 13:44

    För övrigt anser jag att lunch 10:30 är okristligt tidigt, även om man vore vrålbakis och inte ätit frukost! Jag hade tänkt föreslå två matcher före lunch när vi väl var där. Det går nog att rodda på något sätt.

  • edited 11 juli 2011 14:12

    Gunnars figur blir en Gblin, jag vet jag har säkert 10 st övers :D

  • Har dotter på förskola som där äter lunch vid 10 varje dag. Denna skada har smittat av sig på resten av familjen till den grad att jag slutat tänka på att andra människor äter vid andra tider.

  • edited 11 juli 2011 16:27

    Ok, hittade inte min darkelf first ed snubbe men hittade en Highelf blitzer som får bli målad istället. Gunnars goblin var redan målad svart och gul, samt såg förjävlig ut så den stripade jag. Ska limma dit lite spikes på dem båda nu ikväll sedan grundmåla dem innan sängen. Fifan så peppad jag är nu.

    Orkar inte kolla reglerna så jag ställer frågan här. Hur var det med starplayers? Får man spela med dem?

  • Nope. Inga star players.

  • edited 11 juli 2011 17:18

    Ok, även för goblins, halflings och övriga lag i bottenskrapet?

    Uppdatering angående min och Gunnars modell, shit vad dåligt superlimet har blivigt med åren, började limma dit spikes för en halvtimme sedan och det har inte torkat än :/

    Edit:Gäller reglerna på sida 1?

    Dvs tr 1150 inkl skills?

  • edited 11 juli 2011 19:45

    Jag kan vara med kommande lördag men behöver anställa en målare till min inköpsbiljett!(läs minotaur).

    Edit: skulle det vara brist på lokal så kan vi ju alltid vara hemma hos mig på lördag! (gratis) det finns plats för 20 pers. Kan nog fixa sovplats om någon skulle komma utanför stan och inte vill köra hem samma kväll.

  • edited 11 juli 2011 20:09

    Frantic: Inga star players alls blev sagt. Endast två dubbel-skills från start blev det ändrat till också, men annars gäller nog reglerna.

    Är hundvakt hos mina föräldrar för stunden, annars skulle jag ha erbjudit mina mediokra som bäst målar-skills.

  • Danne, vi får se om jag hinner måla din med, lovar inget, men kanske.

    Regelfråga, dubbel-skill på big-guys också?

  • edited 12 juli 2011 03:13

    Reglerna på första sidan bör stämma med de officiella reglerna, dvs de som Stareater länkat till i en tidigare post. Följ dem ordagrant så bör alla frågetecken rätas ut. Big guys kan ta en dubbel, ja. Tier2-lag har "missgynnats" med flit (retrospektivt kanske hade vi kunnat tillåta stars liksom alla andra inducements, då ändå inga andra stars skulle göra entré förutom motorsågarna och de är ju ruskigt kul). För övrigt har jag försökt bygga rosters nu med TV115 inklusive skills, och gattamn vad små rosters det blir! Nästan som BB GT (TV100 plus fyra skills).
    Cyanoakrylat tenderar att självhärda med tiden om det utsätts för luftatmosfär. Håller sig bara någon månad om man har en förpackning av lägre kvalitet.
    Jag kan assistera som minotaurmålare - kanske. Jag har tagit en vecka på mig att måla en marauder så det är tveksamt vad det skulle bli för resultat. Är han basad? Och för bövelen, jag hade ju en 2nd ed DE blitzer som hade passat snorbra som renegat, Frantic. Om jag bara vetat innan.

  • Nej, Minotauren är inte basad, inte limmad, färsk från förpackningen

  • edited 12 juli 2011 04:17

    Aha, då vet jag,

    Skäms lite, men jag tror det blir bra ändå. Åker och köper nytt lim idag, Hämtar Dannes mino och påbörjar målningen.

    Håller på att fundera på vilket lag jag ska köra med också.... Hmmm står mellan tre st...

  • edited 12 juli 2011 06:24

    Stareater - Vi har en liga i Stockholm http://www.stockbowl.bloodbowlleague.com/ alt, http://forum.stockbow, Titta gärna in och hör av er om det dyker upp nåt spännande //Coach JB

Sign In or Register to comment.