Blood Bowl - Endagars Sommarturnering - Intresseförfrågan - Diskussion - mm

13567

Kommentarer

  • Jag var i Skottland, 10-12 grader och regnigt.

  • Med tanke på att vi haft trasig AC på kontoret i tre år och hade 34 grader inne, så hade jag gärna bytt.

  • edited 17 juni 2011 03:09

    Jag har preliminärt bokat Historiegränd 24, gratis, den 16 juli. Så får vi se om vi hittar något bättre, men annars är det ju ganska centralt, parkeringsvänligt och nära nattöppna affärer. Måste vara släckt efter 22:00 dock.

    För övrigt: Jag spelade igår fumbbl för första gången på tre år och Blood Bowl för första gången på tre månader. Det var görskoj!

  • Toppenbra att vi fixat en preliminär lokal. Skall ta och se om jag snabbt kan tota ihop en hemsida eller något med de viktigaste fakta och reglerna som vi kan kasta upp och göra lite reklam med.

    Vem är det förresten man skall prata med för att göra en "hostile takeover" av föregående års sida?

  • Jag och min trotsårsgamla dotter blivit kraftigt förkylda och det blivit ett 'mad house' här hemma. Blir svårt att uppnå min ambition med att LaTeX:a ihop en hemsida under dessa krigszonsförhållanden. Om någon känner sig manad får de gärna ta på sig det ansvaret att göra lite reklam för turneringen med en hemsida som kan länkas till.

    Har försökt göra lite reklam i varje fall genom posta på lite olika forum och sprida lite information om turneringen till de jag BB-spelare jag känner. Har gett det här forumet och doubt@stridshammaren.se som anmälningsställe. Får se om någon dyker upp.

  • edited 21 juni 2011 11:37

    Jag anmälde mig just.

  • Kan jag få påminna alla som tänker vara med om att ni bör paxa er modell i Chaos Pact laget. Se första sidan i denna diskussion för en tabell över vem som målar vad.

  • edited 22 juni 2011 02:22

    Om man tycker det är roligt med officiell blood bowl turneringsranking så kan det vara tid att anmäla sig till NAF och betala innan turneringen http://www.thenaf.net

  • Spanade för skojs skull lite på NAF-sidan över rankingen bland svenska spelare. Blev grymt lockad på att göra en helomvändning och ta med mitt High Elf-lag istället. Jag är inte så bra på att spela alvlag, men oavsett hur det går så skulle jag bli den bäst NAF-rankade High Elf-spelaren i Sverige. Grymt imponerande titel för en ganska lite ansträngning.

  • Jag kommer inte kunna vara med den 16:e :/

  • Tråkigt du inte kan vara med.

    And now for something completely different: I mitt försök att göra reklam stötte jag på några från Närke som arrangerar en turnering där nere i September. De lovade göra reklam för vår turnering där nere i utbyte mot att jag gjorde lite reklam åt dem. För dem som är intresserade så kan ni kika här: http://www.ouspelforening.se/?p=172

  • edited 4 juli 2011 15:41

    Editerad

    Om jag förstått saker rätt så det 11 stycken som verkar dyka upp den 16:e.

    Jag, Odium_Khan, Frantic, Dan ze man, McSorley, Marcus, Johanovich,Hemlighållaren, Emil Emilsson, BloodBowl2 och tuss

    Några till verkar vara peppade och jag vet att det finns betydligt fler Blood Bowl-spelare i stan, även om inte alla är aktiva. Jag hoppas nöta ner några till så det dyker upp fler.

  • Tyvärr måste jag dra mig ut, det har dykt upp annat som jag inte kan avboka.

  • Bra bumpning Stareater. Nu är det bara två veckor kvar och vi behöver påminnelser och pepp. Jag ska tjata lite på en kollega här på universitetet som jag vet ställer upp om jag bara mutar honom med en plast-marauder.

    Stareater: Du har bäst koll på reglerna. Har du möjlighet att fixa ett regeldokument i pdf- och pappersformat?

    Frantic: Du har blivit utsedd till eldsjäl och huvudarrangör. Som sådan, har du lust att vara (spelande) huvuddomare också?

    Undertecknad för som bekant lite bok över Legacy-laget. Alla har inte rapporterat in vad de ska måla (antingen här eller genom andra - en fin vink att dessa "andra" kan utöva lite påtryckningar!). Se första sidan för vad som är ledigt. Snart är det bara marauders kvar!

  • edited 2 juli 2011 12:59

    Hade tidigare lite mer ambitiösa planer på att göra något snyggt typsatt, men det fick bli ett fem minuters jobb i word istället. Har säkert glömt något, så kontakta mig så patchar jag lite. Regler - Utkast 2

  • edited 2 juli 2011 06:24

    Strålande, visste att man kunde lita på dig. :)

    Kanske bör förtydligas under paragrafen om de där 2.5TV vi belönar med efter varje match: att de faktiskt helt eller delvis får sparas (för att göra dyrare inköp senare).

    Dessutom hade jag fått för mig att vi skulle ha max fyra double skills totalt. Om man har max fyra vid start så kan man ha max sex doubles vid finalmatchen. Kanske det finns risk för gris-rosters? (jag tänker Lizards med sex block-skinks... Eller vad sägs om sex block-ogres? Huva!!). Borde vi skärpa gränsen på antal doubles?

  • Kikade själv nu på NAFs hemsida. Jag tror att inte bara High Elves har en god chans att hävda sig nationellt sett på turneringen, utan alla lag som har toppcoacherna under CR160 borde kunna hamna i topp med ett positivt win/loss ratio. Dvs alla lag utom Dwarf, Kemri, Darkelf, Norse och Undead. Jag märker att några turneringstungviktare (t ex Skaven, Orc, Chaos Dwarf, Woodelf) lyser med sin frånvaro i den svenska topplistan.

  • Max 4 totalt hade jag nog tänkt skriva så det skall patchas. Det och att förtydliga att de nya TV:erna får sparas.

    Alternativet är att sätta två doubles vid start istället för max 4, fast det kanska kan missbrukas mycket mer.

  • Vet inte om det kan missbrukas mer. Det gör ju att de som ställer in sig på fyra doubles-spelare måste vänta till sista matchen för att ha full styrka (man får ju totalt 7.5TV på tre matcher så max inköp är två doubles till). Sedan gillar jag det estetiska i att kunna skriva allt i samma mening i reglerna, precis som du har det skrivet just nu :)

  • Patchade reglerna lite med det som diskuterats ovan. Rättade även ett stavfel. Nu behöver inte alla miniatyrer vara fult målade.

  • edited 3 juli 2011 10:47

    Tänkte ändra mig i sista stund och måla en goblin istället men hittade till slut ett par Norse linemen som kan funka som marauders. Hint: Den för Pact-lag obligatoriska tvåhövdade Goblin-mutanten är således fortfarande öppen om det är någon som känner sig manad.

    Frantic: Skulle du måla en big guy (troll i så fall) och/eller en darkelf?

    Apropå ingenting: Jag gillar skill packs, som Närkeiterna kör med (kollade in deras sida). Även andra turneringar t ex IronManj Shield och Newquay Bowl har kört detta format och det funkar rätt bra. Det kanske vore en variant för oss att prova i framtiden?

  • Är det någon av arrangörerna som kollar av Doubt-mailen? Jag har sett tre anmälningar dyka upp till den. Frej och några glada gossar söderifrån som önskade bekräftelse på sin anmälan.

  • edited 3 juli 2011 16:16

    Japp, men jag räknar bara till två anmälningar, varav Bloodbowl2 redan var anmäld här på forumet. Lars, är det du som har admin till doubt-hemsidan fortfarande? Har du lust att lägga upp Stareaters regeldokument?

    Info till allmänheten: Jag kollar DOUBT-mailen kanske ett par gånger i veckan men här på stridshammaren minst fyra gånger om dagen, så för anmälningar och annan respons är det snabbast svar här i tråden!

  • Det kan ha varit samma anmälan fast två mail. Jag är inte längre admin, men setomidor borde kunna hjälpa er.

  • Jag (Anders Lindgren) är med.

  • På vilken sida står det om "skills enligt ligaspelskostnad"?

  • edited 5 juli 2011 10:45

    Det finns väl egentligen bara en "kostnad" på skills, grejen är att det inte är en kostnad så mycket som ett värde eftersom skills inte kan köpas för pengar i en liga, ändock höjer de lagets TV. Det är detta värde som avses.

    Sida i LRB6 vet jag inte, men för er referens skull: Normal skill - 20k gcs; Double skill - 30k gcs. Alla andra skills/upgrades är ej tillgängliga.

  • edited 6 juli 2011 02:26

    Sidan 27 i LRB6. Value Modifier Table.

    image

  • Skrev snabbt ihop något och Setomidor lade upp det på DOUBT-sidan. http://stridshammaren.se/doubt. Bara att titta på den och ha åsikter.

  • En uppdatering angående målning: Modellerna skall basas av målaren själv. Inget krav på hur basen ser ut, men ett tips kunde kanske vara att försöka få det att se ut som en någorlunda platt gräsmatta. :)

    Numrering av modellerna kan göras om man så önskar, och bör i så fall följa en standardiserad mall (för att undvika att flera modeller bär samma nummer på tröjan). Annars är det enklaste kanske att vinnaren av laget numrerar själv.

    Ovan nämnda mall för numrering, samt information om baserna har lagts till originalposten med målningstabellen (se första sidan i denna diskussion).

Sign In or Register to comment.