Fantasia Fanatic XX, höst 2011

124

Kommentarer

  • De två objektivmarkörerna man ska ha med sig till fantasy, är det något monster projekt på häftig bas man ska ha med då eller är det typ två mynt?

    Det går bra med mynt, dock är det ju roligare om du gör några objektiv som passar till armén.

  • Nu ligger de uppdaterade regelhäfterna upp på Fantasias hemsida

  • Är turneringarna fulla? Eller finns det plats kvar?

  • Vi saknar betalning från tre personer. Men om de betalar in så är det en 40K plats kvar. Sen är vi 168st spelare totalt.

    nu brukar det alltid droppa några sista veckan, så det är en god idé att skriva upp sig på reservplats om man är sugen på att vara med

  • Wow, det är ju storslaget! Vad speciell man kommer känna sig när man tar hem lotteriet!

  • Jonas Kriström: Imperial guard

  • Edvard Lundgren: Imperial Guard

  • I Scenario 4 - Area control, är det samma begränsningar på vilka enheter som räknas som på de andra uppdragen där man ska hålla objektiv, eller räknar man bara sina scoring units respektive kill points rakt av när det är dags?

  • I Scenario 4 - Area control, är det samma begränsningar på vilka enheter som räknas som på de andra uppdragen där man ska hålla objektiv, eller räknar man bara sina scoring units respektive kill points rakt av när det är dags?

    Rakt av, så scoring räknas även i transporter

  • 40K, Scenario 3 Annihilation: Det står inte "gör sina scout moves" som i alla andra scenarion. Är det meningen att man inte får använda Scout moves i Scenario 3?

  • Med mindre än en vecka tänkte jag berätta att vi under denna fanatic (så länge tekniken inte fallerar) kommer köra live uppdateringar på stridshammaren, swfbr och svenska 40k. Vi ska försöka få upp så mycket som möjligt med matchomgångar, bilder och dylikt.

    Jag skulle också vilja passa på att be er som vet med er att ni ska spela i lag att föranmäla detta på vår mail fantasiafanatic at gmail.com. Detta så att jag kan lägga in så mycket som möjligt innan turneringen börjar och förhoppningsvis kunna uppdatera ställningen i lagtävlingen redan från match 1. Även om ni inte är helt säkra på Lagkonstellationen så föranmäl er gärna ändå. Ifall ni vill lägga till eller flytta enstaka medlemmar på plats går det bra.

  • Daniel Krigsman kör Orks istället

  • Uppdatering av lagtävlingen

    Vi har länge känt att lagtävlingsmomentet speedpainting inte riktigt testat våra duktiga lagdeltagare fullt ut och dessutom varit begränsat till att bara en medlem per lag fått bidra till den delen av lagtävlingen. Dessutom har ju deltävlingen inte kapslat in hela sidan av den delen av hobbyn som ligger utanför spelandet, men allt detta har vi nu en lösning på nu så det utlovade speedpainting momentet i lagtävlingen utgår och ersätts med följande moment:

    Projekt Space Marine

    Under lördagen ska en av lagmedlemmarna, med hjälp av ett par space marine ben, ett space marine backpack, en bolter och en lagom mängd greenstuff konstruera en komplett space marine. Tiden denne har på sig att göra detta är ca 20 minuter. Figuren får sedan torka under natten. Under söndagen fram till starten av match 5 får lagen måla sin space marine efter en förlaga. Målningen kan utföras av flera lagmedlemmar, man kan alltså turas om och hjälpas åt osv, så länge det inte tar upp matchtid från match 4. Enda regeln som gäller är att den som modellerade figuren på lördagen inte får bidra med något målande på figuren.
    Det lag som producerar den mest naturtrogna marinen (både modellerings- och målningsmässigt) efter förlagan kommer få mest poäng sedan får efterföljande lag poäng i fallande skala efter sin prestation.

    Så vi väntar oss få se många marines värdiga att skickas som arbetsprover till GW:s modelleringsavdelning x)

    Kan tipsa alla lag som verkligen går in för att vinna den åtråvärda titeln bästa lag (vilket jag utgår ifrån att det gäller de flesta lag alltså) att det kan vara en bra idé att inom laget ta med en pensel eller två ifall det är många lag som målar samtidigt kan man annars lätt bli sittande med en väldig spretig utlåningspensel.

  • Innan ni hunnit smälta Daniels något chockartade nyheter till lagtävlingen (ser med spänning fram emot resultaten av tävlingen.-) så ska jag passa på att berätta vad som händer på lördagskvällen på Fantasia.

    Vi kommer att hålla stängt under dagen på Fantasia. Däremot har vi kvällsöppet mellan 19.30-22.00 på lördag med massor av rabatter (inte bara för turneringsdeltagare). 20% rabatt på hela vårt sortiment men utöver det kommer vi ha 30-50% rabatt på all metall från GW, så se till att kika förbi

    För att minska köerna från tidigare år så kommer vi att ha minst två kassor (en bara för kontanter med en uttagsautomat bara ett stenkast från Fantasia).

    Kiosken kommer i år förutom sedvanligt kaffe, dricka och godsaker. Servera mackor och varmkorv med bröd. Vi kommer även att ha karta med de närmaste lunchställena utmarkerade uppsatt i lokalen.

  • Mjölk till kaffet? Typ laktosfri?

    Frågar hellre nu än i kiosken på lördagen. :)

  • edited 29 september 2011 03:56

    Anmälningslistan uppdaterad med senaste tillskotten, lite uppdateringar av vilka arméer en del ska spela, ett par avhopp och en massa lag. Tack till alla er som föranmält lag, tar gärna emot fler laganmälningar från er som inte har gjort någon än.

    /Daniel
    Fantasia Fanatic Crew

  • Mjölk till kaffet? Typ laktosfri?

    Redan uppskrivet på shoppinglistan:-)

  • Snälla ha lite frukt i kiosken. Man blir så grymt risig i kistan av att leva på enbart godis.

  • Snälla ha lite frukt i kiosken. Man blir så grymt risig i kistan av att leva på enbart godis.

    kommer att finnas

  • edited 29 september 2011 05:24

    lite siffror. Antal spelare per arme.

    19 Okända

    5 ogre kingdom

    5 skaven

    9 orcs and goblins

    5 high elves

    2 wood elves

    4 dark elves

    4 deamons

    3 dwarfs

    4 empire

    3 wariors of chaos

    2 liZardmen

    3 tomb kings

    4 beast of chaos (beastmen)

    1 bretonnia

    (tot 73 spelare)

  • edited 29 september 2011 05:27

    Sedan så har vi ju team thunderstomp med mig, filip, robbin, bebe. dvs om ingen utav oss ballar ur.

    GO TREEMAN ANCIENT! (död åt dvärg flaming kanoner)

  • Vore gött om folk som står som "Okända" kunde anmäla vilken armé de ska spela! Eller kan ni plocka in det vid entrén, Dea/Dante? Det vore kul om det inte står "Okänd" på 25% av arméerna i resultatlistan och matchlistorna. Obehagskänslan man alltid får (oavsett!) efter att sett vilken armé man ska möta är en viktig del av FF!

    Ang. nya "speed-paintingen". Är det fortfarande bara basic-utbudet av färger som kommer finnas? Känns som att det kan bli väldigt mycket blandade och risiga färger då! Jag är ivf en sån som gillar att blanda i målarburken :) (min skull white är inte fin)

  • Fy fan vad roligt det ska bli med lite 40k-kurr!

  • Kul att se att det finns fler än jag om "Vågar" ta Wood Elves på turneringar :)

  • Klas Lundqvist - Space Wolves Counts-as
    Mattias Lundqvist - Grey Knights

  • Siffror 40k:
    Imperial Guard 12
    Space Marines 8
    Orks 7
    Grey Knights 7
    Tyranids 6
    Dark Eldar 5
    Space Wolves 4
    Blood Angels 4
    Eldar 4
    Chaos Daemons 3
    Tau Empire 3
    Chaos Space Marines 2
    Dark Angels 1
    Necrons 1
    Sisters of Battle 1

    Härligt utbud i år!

  • edited 30 september 2011 02:06

    Jimmy Johansson - Dark Eldar

    Jerry Hammarberg - Imperial Guard

  • Benjamin h kommer spela vampyrer^^

  • Benjamin h kommer spela vampyrer^^

    Ogres inte riktigt klara? :)

  • I Ablernas Värld: - Marcus Eriksson - Niclas Ledin - Marcus Persson

Sign In or Register to comment.