Utvärdering Flames of war kampanj

2»

Kommentarer

  • Ifall man kör en kampanj som utspelar sig 1943 kan man ha en ladder som utspelar sig på ostfronten där wehrmacht anfaller området runt Kursk i operation Citadelle och en annan med den allierade landstigningen på Sicilien, Operation Husky.

    De två operationerna ägde rum samtidigt och den allierade segern på sicilien samt möjligheten att allierade styrkor skulle fortsätta med en invasion av Italien var en av anledningarna till att Hitler avbröt operation Citadelle.

    -Operation Husky:
    Allierade styrkor: 15th Army Group, US 7th Army, Gen. George S Patton, Brittish 8th Army, Gen. Bernhard Montgommery

    Brittiska ökenuniformer skulle fungera ganska bra på sicilien och det enda som inte passar ur Afrikaboken är crusadertanks. Alla brittiska, amerikanska och kanadensiska kompanier går att spela

    Axelmakterna: Italienska 6. Armén, Gen. Alfredo Guzzoni, inklderande den Tyska XIV. Panzerkorps

    Alla Italienska och Tyska förband från 'Afrika' går att använda. Följ märkningarna för att se vilka enheter som stred på sicilien.

    -Citadelle:
    Tyska styrkor: Befälhavare: Eirich von Mannstein, 9. Armee, Walter Model. 4. Panzerarmee, Hermann Hoth. Armee-Abteilung Kempf, Walther Kempf.
    Totalt: 13 Heer Panzer/Panzergrenadier divisioner, 4 SS panzerdivisioner. 33 Grenadier divisioner
    800 000 man, 2 700 tanks

    Sovjetiska styrkor: Befälhavare: Georgiy Zukhov. Western Front, Bryansk Front, Central Front, Voronezh Front, Steppe Front
    Total: Över 1 300 000 man, 3600 tanks, 20 000 artilleripjäser
  • Ok så jag kommer återigen behöva stoppa de ryska horderna på den episkt leriga östfronten medans alla andra leker i italien och käkar pasta :) mutter mutter
  • Du är i alla fall inte ensam. Medans amrisar, britter, italienare och ett par tyska divisioner turistar i italien sitter vi andra tyska befälhavare i var sitt lerigt hål någonstans mellan leningrad och sevastopol.
  • Det låter som en bra idé.
  • Vilken då Seijsing att turista i Italien eller sitta i ett lerigt hål på östfronten medans man försöker komma på hur man skall stoppa dessa ändlösa Ryska anfall för ytterligare en dag. :)
  • Seijsing är ju britt så han måste mena sightsing i Rom. Och de flesta Fallschirmsjägers sändes ju också dit så det blir nog vi två och klomster som stannar kvar i mitten av Rasputia.
  • Sigh Låter så ja nåja man får då i allafall bra kompanjoner på östfronten då gäller det väl bara att sno en flaska vodka från ryssen så blir det genast lite ljusare. :)
  • Fasst Klomster's 13nde kommer inte sitta i nåt hål.

    -"Vars är 13de?" Säger en major.

    -"Ingen aning, vi har sänt en man för att kolla om dom kommit än eller om dom fortfarande är i polen!"

    *Radio brusar*
    -"Detta är Luftwaffe, jag ser tyska soldater på mitt designerade mål."

    Generalen kollar kartan.
    -"Vad i? Det är ju i Moskva? Vilka är dom?"

    -"13de, det är bara en pluton och lite artilleri dock!"

    -"....... bomba målet...."

    -"Ja sir!"
  • Jag skulle helst spela late war för nu kommer det ju snart nya ryska böker :)
  • Men tills dess kan vi spela mid. Termos t.ex. har ju ingen LW armé.
Sign In or Register to comment.