Säsong 11 - Pre Season Discussion

Howdi coacher!

Eftersom jag har för fullt upp med jobb för att spela matcher just nu så sitter jag och klurr lite på vad jag tänker coacha för lag säsong 11. Detta i sin tur beror lite på vlika regler vi kommer köra med, samt vilka andra lag folk tänker spela med, eftersom ingen gillar dublettmatcher.

Tänkte dra igång denna tråd som en "innan säsong 11 startar"-tråd med diskussioner så vi slipper dessa diskussioner i tråden när väl ligan drar igång. Då kan vi kan få en första post i tråden som faktiskt återspeglar vad vi i denna tråd kommit fram till.

Vad tycker vi om nuvande regler i ligan?

Har någon redan bestämt sig redan nu för vad de tänker spela?

«1345

Kommentarer

 • edited 14 november 2014 12:02

  Kan nämna att jag till kommande säsong funderar på följande lag:

  • Beastman Bruins (Chaos)
  • Freaks of the Five Families (Underworld)
  • Gorgoth Slavers (Chaos Dwarf)
  • Luccini Lowlives (Skaven)
 • Lizardmen, Råttor, Chaos, Norse eller Chaos Pact.

 • edited 17 november 2014 19:56

  Jag röstar för att vi nu HELT (nästan) skippar Narrowing the Tiers. Som rått-Danne sa inför säsong 10 är vi faktiskt ganska många som lirar turneringar ute i den stora världen söder om Teg och norr om Sävar och där lirar man utan NTT. Lagen har blivit jämnare ja, men ofta har de tappat sin bästa grej och då ... tappar de liksom smak och färg också. Mer beige liksom. Jag röstar för att vi återgår till de riktigt CRAPiga reglerna MEN kör att gobbosar, halflings och snotlings är lite bättre för de kommer nog inte att dominera ligan i alla fall.

  Jag har ju målat klart Lizards (Boa Conscriptors) och Vampires (Bloodsuckers - loggan klar!) och är snart klar med Amazoner (Berghem Babes) så något av dessa tre blir det.

  Siktar sen på att leta rätt på figgar så jag kan göra Nurgle (har plaguebearers som rotters och har fyra beastmen över från vanliga Chaos) och ordna klart med mina Skavens så jag kan lira lite Underworld om jag nu skulle gå bananas en senare säsong.

  Och man MÅSTE väl byta lag inför varje säsong... prod prod...

 • Jag håller med @khanmank om att slopa ntt. Även för halvfigurer och gobos, blir ett annat tänk även med dom på turnering. Blir nog halflings före mig nästa vända med kanske eller skaven eller wood elfs eller 'umans

 • Jag gillar CRP+ - ändringarna men jag tycker vi kan slopa NTT.

 • edited 17 november 2014 09:45

  Håller med Magnus rakt av (småttingar, goblins och Ogräs, ges då en chans att ta någon poäng, Vi är för bra spelare för att man utan dessa regler skulle kunna vinna någon fajt) men har några andra saker jag vill ha med.

  Banken på 100k. Bountys - har kommit på en lite "roligare" sak, pengarna man vinner från bountys, räknas inte in i ens roster så om man har lyckas skrapa ihop 50k så kan man lägga dem på en babe för en fajt utan att det påverkar TV. Man kan se det som att maffian kliver in och "hjälper" till.

  Jag ser gärna att man kommer få spela Khorn, Bretonnians samt Woodland och Apes Teams utöver de andra 24 lagen som finns.

  Jag kommer testa dessa Woodland följande säsong om ingen tycker de är "för bra". Woodland teams Annars har jag: Chaosdvärgar, Underworld, Dark Elfs, Skaven, Slann eller Nurgle.

  Duktig som jag är håller jag på att göra en "snygg" bild till vad som gäller Aporna (som Magnus vill testa). Apes of wrath Samma sak där, är det ingen som protesterar mot detta lag så tycker jag att man ska få spela dem.

 • Jag har inget mot experimentella lag. Bra att få lite mer variation i hur motståndetspelar.

 • Jag tänker inte ägna tid åt att lägga in fler experimentella lag i OBBLM. Det är för krångligt som det ät. Men jag kan ge andra tillgång till koden och uppdatera systemet om ni vill.

 • @NilssonHarHund Ok, det låter rimligt, jag har noll kunskap i detta, är det något som någon annan har koll på?

 • edited 17 november 2014 18:20

  Jag vill gärna ha CRP+ (inklusive bank på 150k, som det står där och som vi kört den här säsongen).

  Narrowing? Tja, de jag gillar är thick skull på thralls och förbättringarna för tier 3. Även prisjusteringarna för amazoner och slann känns vettiga. Och Minotaur Lord är liksom lite halvkul. Ändringarna på Undead, Hight Elves och Wood Elves är väl de folk stör sig på och där är jag ganska böjd att hålla med. Kan vi inte bara köra utan dem då?

  Nu är det många olika åsikter, allt från att köra stenhårt på officiella reglerna, hur dåliga de än må vara, till olika grader av förändringar. Hur ska vi komma överrens rent praktiskt? Rösta på olika förändringar?

  Och lag inför nästa säsong? Tja, om stuntylagen får behålla sin Narrowing tänker jag tjata sönder min kompis tills han målat klart mitt goblinlag. Blir det inte det är det inte en chans att jag kommer köra ett så pass dåligt lag mot coacher som är bättre än mig och kommer köra bättre lag. Då kör jag väl Undead, eftersom det är det jag har annars. Om någon vill låna ut något roligt kan jag tänka mig det. Kaosdvärgar verkar spännande. Och nån gång måste jag väl lära mig alver också.

 • Om någon vill låna ut något roligt kan jag tänka mig det. Kaosdvärgar verkar spännande. Och nån gång måste jag väl lära mig alver också.

  Det finns nog en hel del lag att låna. Har bland annat goblins, kaosdvärgar och högalver till utlåning och mellan mig, @frantic och de andra i ligan finns nog alla lag att låna.

 • @NilssonHarHund Ok, det låter rimligt, jag har noll kunskap i detta, är det något som någon annan har koll på?

  Jag har väl lite insikt i hur dessa saker funderar. Har dock inte satt mig in i hur OMBBL fungerar i detalj och har väl inte så mycket fritid till övers.

 • @Ragde du får låna vilket lag du vill av mig, är det inte målat målar jag upp det så det är redo för action.

  Jag har alla utom Apes...

  @Stareater - Du tror inte du kan glutta lite i OMBBL och ser det ut som "Hej-kom-och-hjälp-mig" Så skippar vi de "nya" lagen tills du känner att du har lust, tid och ork :)

 • edited 18 november 2014 09:05

  För att förtydliga mig själv är också jag inne på CRP+: JA TACK men NTT: NEJ TACK med modden för småttingar MEN då Emil verkar go bananas på småttigaste småttingarna och helst kör utan "fusk" kan vi väl köra CRP+ och inte NTT över huvud taget.

  Har provkört två matcher Amazoner mot Cyanides mäktiga AI. En -ST Blitzer i första matchen och en mng line i andra matchen... Känns tryggt inför mer kompetent motstånd...

 • Jag kan ju faktiskt välja att inte spela med catchers i uppställningen oxå för att få det hela mer likt turnerings lag. Så jag är med på allt. nästan

 • @Emilskaya

  Varför skulle du vilja spela en hel säsong med ett "vanligt" Halflingslag? Förstår att du kanske vill "träna" men en hel säsong? Då är det väl bättre att låta cachers vila någon match då och då när du känner för det?

 • Ja jag sa inte ATT jag skulle göra så utan att jag kan, om jag vill :-)

 • Jag tänkte köra Mighty Chaos Mightystars, ett nytt lag jag har klurat fram under lång tid. Det är bara en positional, 0-12 lirare. 6 4 4 9 GSAM/P 80.000/spelare, 70.000/reroll och 0-3 Minotaurer som BG. Klart speltestade!

  Eller så kör jag något av de tidigare listade, antagligen Ödlorna.

 • edited 18 november 2014 10:11

  Jag vill att du ska köra Krokodilerna mange! :D

  Eller vänta, vill jag spela Lizardmen, hmmm vad svårt ni gör det....

  EDIT: Jo får jag inte spela Woodlands så blire Lizardmens för mig....

 • Ytterligare ett förslag till nästa säsong, under slutspelet så väljer man vilken spelare som ska få MVP, på så sätt kommer man kunna ha bästa möjliga lag fram mot finalen...'

  Vad tycker övriga coacher om det?

 • Jag måste spontant säga att jag är mot det med ingen egentlig bättre motivering än att jag tycker att "välj 3" funkar bra. Snabbar på TV-värdet på våra lag (eftersom vi inte hinner med så många matcher på en säsong) och det är ändå lite slumpmässigt så det inte blir så att alla i förväg sitter och planerar exakt hur laget kommer att se ut till finalen.

 • Party pooper :P

  Närå, var bara något jag tänkte på igår, som sagt ett förslag och inget jag känner skulle göra mig ledsen i själen om det inte går igenom, bara ett förslag som sagt, vad tycker övriga?

  De som tiger räknar jag med inte bryr sig och för att det ska gå igenom måste det vara majoritet.

 • edited 20 november 2014 09:46

  Jag har ett till förslag, om Mårten eller Lars inte har tiden, orken etc att kunna fixa bubble så kör vi med de "regler" som redan finns där.

  Bank på 100 och narrowing som är för närvarande inlagda, då slipper det bli problem tex om en human catcher slår +av och väljer det....

  Hur låter det?

 • Att installera om obblm till icke-narrowing är inte så mycket jobb. Att lägga till fler lag är det.

 • edited 20 november 2014 11:39

  Ah, men vi vill ju ha lite narrowing kvar som det är nu, men det kanske inte heller är så mkt pill?

  @NilssonHarHund tänker du vara med och visa briljanta chaostaktiker nästa säsong (start ca 12 januari)

 • edited 21 november 2014 23:10

  Funderade på att köra Slann nästa säsong så har speltestat dem på FUMBBL. Aldrig känt mig på så dåligt humör som när jag kört med de jävla grodorna. ALLT misslyckas. Jag har nästan varit glad när motståndaren fått Blitz! på kickoff eftersom det vanliga har varit att en spelare blivit skadad av en inkastad sten. Hopp på 2+ med reroll? Nej då dör enda bra spelaren. Kroxen går bonehead varenda turn och jag har sett mer skallar på de där handfull matcherna än jag gjort under hela BUBBLE-säsongen. Nu sist mötte jag en rookiecoach vars lag hade 1 vinst och 15 förluster. Resultat? 0-2 i matchen och fick avsluta med två spelare efter bl a 3 SI. Så nej, Frantic behöver inte måla grodorna - jag skulle hellre köra med ett renodlat snotlinglag.

 • @Radge jag funderade på grodor till Stockbowl, men mina testmatcher gav lite samma resultat. @Khanmank prövade dem förra året dock och blev pitch cleared om jag kommer ihåg korrekt.

  Finns nog ett hemligt trick när man spelar dem, men jag fattar det inte riktigt.

 • @ Radge ok, låter dem vila en stund då, något annat lag som lockar?

 • edited 22 november 2014 10:19

  Själv är jag jävligt sugen på woodlands, hör av dig Mårten när du kastat in handduken eller löst bubblesidan så jag vet om de ska in i garderoben eller om jag ska slita fram målarlådan ... :)

  Igår grundades dem...

  woodlands

 • Det gick okej med mina Slann på Stockboll men mot Bim (ärkeärkefienden numera) hade jag tre grodor sista driven, hon får Blitz - igen - och petar ut min enda blitzergroda i publiken och limmar bollen med sin orkblitzer. Jag failar sen tre 2+ leap i rad och har två grodor kvar på plan men vägrar ställa dem upp eftersom jag då måste slå en 2+ igen för att komma bort från min egen dödsdom typ.

  I första matchen mot Packarn (också orker) gjorde jag 1-0 t14 och han sin första - och enda - cas t15. Det gäller att spela med lika bra tärningar i alla matcher tydligen ...

Sign In or Register to comment.