2mot2 turnering i 40k?

edited 2 mars 2008 20:10 in Figurspel
2mot2 turnering i 40k, något som skulle kunna tänkas låta aktuellt?

Skulle vara riktigt kul som det låter på ytan iaf, är det något som folk skulle vara intresserad av? isåfall, ska det vara onda/goda eller fria lag? finns ju mer "neutrala" lag som typ tau, ska dom få göra hur dom vill? Spotta ut ideér!
«1

Kommentarer

  • GW har kört ett par Double tournaments redan. Och visst det skulle vara skoj att se en svensk variant!

  • Tycker att det känns grymt roligt. 2000 poäng låter ju ganska rimligt (1000p/person). Det är något jag skulle vilja vara med iallafall, hoppas det finns fler :)
  • Har för mig att vi har kört en dubbel 500 combatpatrol på föreningen och det verkade skit skoj lär bli någon fler sådan i alla fall
  • Jag skulle tippa att någon sådan kan komma att dyka upp på F.U.S.K i sommar kanske. Snart är det 1000p fantasy och 1000p 40k tror jag, sen så är det Fanatic. Fellman har rätt, tidigare i höstas tror jag så spelade vi en 2x500p combat patrol.

    Angående ämnet så får folk hemskt gärna komma med förslag på lämplig poäng, 2x500, 2x750, 2x1000, you name it.

  • Det låter roligt om man frågar mig. 2x750 lät som en väldigt realistisk poängsumma också, fullt tillräckligt för att man ska kunna ta med sig några väl valda godbitar.
  • Om man ska köra enligt force organisation chart saken så bör man ju ha 1000pt var. Känns lite tungt som SM att få ihop något roligt på 750pts, därav tycker jag att 2x1000 låter mest rimligt.

    Eller? :)
  • Roligt och roligt allt ska väl inte vara roligt här i världen! ;)

    Nej men det vore kul så kanske jag kan spela lite Orker i sommar!

  • problemet ligger lite i tiden. Vi brukar ju ha endagsturnering på en söndag (vilket självklart inte är ett måste). 2x750 skulle motsvara en 2000p turneringsmatch d.v.s. kanske 2,5 tim per match. Detta ger 3 mather på en hel söndag. (3x2,5=7,5) 2x500 ger ca 4 st på en dag. (4x2=8) 2x 1000 ger ca 3 st på en dag. (3x3=9)

    Vilket system som används beror till största delen av intresset för de olika systemen. Även hur mycket av dagen som ska gå åt åt turneringen är ju olika från person till person. 2x500 systemet ger ungefär 10 timmar inkl. pauser, d.v.s från 09.00 - 19.00.

    Tyck till!

  • Kanske kan göra en poll?

  • Jag vill också spela :) 750 eller 1000 tycker jag...

  • edited 3 mars 2008 19:09
    Voff: Jag tänker på tidsåtgången när jag säger att 750 verkar lämpligt. Jag spelar Chaos (visst, jag har en något mer flexibel lista än DA och BA-spelare, jag vet) och ser det som 250 poäng mer än 500, inte 250 poäng mindre än 1000.
  • 750 Funkar. Sen kan man reglera så att bådas 1500 poäng följer force org. chart! Alltså behöver varje 750 poängsarmé bara ha ett troop choice och så vidare... Bägges listor läggs tillsammans för att bilda en force organisation chart. Kan bli intressanta styrkor :-)

  • För 750pt:

    Hq: 1 / (spelare eller lag?)
    Elites: 0-1 /spelare
    Troops: 1+/spelare
    Fast Attack: 0-2 /spelare
    Heavy Support: 0-1 / spelare

    Går ju inte för sig att nån ska kunna rusta upp ett armoured company :) min åsikt iallafall.

    Vad tror ni?
  • Solnamarine: det lät roligt! Hoppas bara att folk kan fixa det utan tjaffs.

    Voff: Jag är inte helt såld på att bara kunna spela med ett elite choice. Inte heavy heller, egentligen, men jag förstår varför man vill ha en sådan begränsning. Fast annars skulle det kanske räcka med att man har varsitt FOC, med standardreglerna. Det lämnas inte så mycket utrymme till überlistor om man måste ha ett HQ och två Troops. Det är ju hälften av poängen bara där för många arméer.
  • Jag kom på en sak spontant... Skulle man kunna köra så här:

    minst 1 troop. Men "mainstay" på troops, så att om man vill ha två heavy måste man ha 2 troops. (då skulle man kunna ha 2 fast och 2 elite också, fast det har nog ingen poäng till). Följaktligen så om man vill ha 3 heavy får man ta 3 troops, om man får in det :P

    Det ger följden att man kan spela med 1 troop, men med en "ospecialiserad"/balanserad lista.

    Ingenting jag testat, men kanske skulle kunna funka?

    Hq skulle självklart var 0-1 oavsett.

  • Hive Mind: Det lät väldigt rimligt tycker jag. Bästa förslaget hittils tycker jag, om man alls bör spela med begränsningar.
  • Jag har sökt runt, men jag hittar inte hur man startar en poll... nån som vet? Hade varit kul att slänga upp en angående poängstorleken :)

  • edited 4 mars 2008 08:25

    Jag lade till en omröstning :) Se högst upp.

  • 2*750 poäng låter som det bästa förslaget hittils eftersom man får in mer än bara grund enheter som på 500 och det tar inte lika lång tid som på 1000, då kan man även börja lite senare och sluta lite tidigare t.ex. 10.00 - 18.00.

    Att ha mainstay enheter tycker jag låter vettigt även om det mest är en symbolisk sak, tror att det går att uttnytja lika mycket som om man inte skulle ha det, men det är väl ingen här som skulle göra det eller hur ;)

  • Jag tycker man ska köra enligt standard force organisation chart. Har testat lite själv och se vad man får in i 750p, som sm så känner jag att det är helt okej. Men om folk tycker att delad FOC skulle va bättre så är ju det inget problem heller.

    Men fortfarande, måste ju finns lite "riktlinjer".
    Ex. Tyranider kan inte alliera sig med de "goda" som typ IG eller SM. Helt syykt ju ^^
  • Finns det inte en allierad lista i Apocalypse? Den kan man ju köra efter i så fall?

  • Är inte så inne på Apoc. men om det finns det vore det ju wunderbart ^^
  • Kollade precis och det finns en Allies Matrix på sid 198 som torde funka?
  • Har tyvärr inte tillgång, men du kan väll slänga in ett inlägg så vi som inte köpt boken än får se. :)
  • Jag är för rätt liberala allianser, vem skulle nids alliera sig med egentligen om det ska vara trovärdigt? Så länge ingen får för sig att t. ex. Blood Angels och Black Legion är en skön combo, då blir jag lite sne :P
  • Jag vet inte hur ni i Umeå brukar köra på dubbelturneringar, men jag började fundera på om de allierade får dra nytt av den andres leksaker och specialregler? Jag tänker t. ex. på teleport homers och marine-commanders förmåga att ge sitt Ld till alla på bordet.

    Vanligtvis brukar man ju skilja på två allierade arméer och inte låta dem nyttja sådant, men tänk om två personer spelar t. ex. Dark Angels och den ena kör med Deathwing och den andra Ravenwing? Det skulle ju kännas hur dum som helst om de inte fick samarbeta.

    Därför tänkte jag att det kanske vore en idé att låta alla arméer alliera sig med vem som helst, men att låta "passande" allianser samarbeta mer intimt. T. ex. kunde man gå på den länkade apocalypsetabellen ovan, och låta trusted allies, eller till och med distrusted, använda varandras saker. Det skulle främja de som trots allt vill göra trovärdiga allianser, men inte utesluta några möjligheter.
  • Jag tycker också att ally-matrisen är lite stel. Jag tänkte t.ex. spela med en Eldar spelare, bara för att han och jag är lika värdelösa :) Tyvärr får jag ju inte göra det just nu, enligt matrisen...

  • Va? Det missade jag faktiskt, naturligtvis måste Eldar och SM kunna alliera sig, herregud, Eldar allierar sig ju med snart sagt vem som helst bara det gagnar dem själva. Jag skulle till och med kunna tänka mig att de skulle kunna alliera sig med unmarkade chaosmarines om behovet av idioter att sända i döden blev tillräckligt stort.
  • edited 8 mars 2008 00:15
    kan nån slänga ihop nått liknanende som ally-matrisen.. nån som är bra insatt så kan vi diskutera det för att komma fram till nått?
Sign In or Register to comment.