40K regeltråd till Fantasia Fanatic 2008

2»

Kommentarer

  • Jag läste nyss igenom regelhäftet och kunde inte hitta något om Quiz. Är jag sämst på att läsa eller kommer det inte att bli någon Qiuz i år??
  • Om jag har en chaplain och en assault squad som deep strikar, kan dom deepstrika som en enhet och komma in i spelet med chaplainen joinad i assault squaden eller måste jag joina efter att deep striken skett?
  • Ingen quiz i år (förutom den till lagtävlingen),

    Om jag har en chaplain och en assault squad som deep strikar, kan dom deepstrika som en enhet och komma in i spelet med chaplainen joinad i assault squaden eller måste jag joina efter att deep striken skett?

    Nej det får du inte, dom kan inte joina varandra utanför bordet.

  • Detta ger onekligen lite problem för CSM spelare, då de vad jag kan se inte längre har tillgång till en command squad/retinue till sina chefer.

  • edited 5 februari 2008 23:17

    @ Dea angående joina utanför bordet: Så ni spelar inte enligt denna GW FAQ?: (Sista sidan, Mission Special Rules)

  • @ Dea angående joina utanför bordet: Så ni spelar inte enligt denna GW FAQ?: (Sista sidan, Mission Special Rules)

    Det gör vi, så jag ska ändra mitt svar lite. Om både karaktären och enheten blir tillgänglig samma runda får dom joina varandra utanför bordet.

  • Spelarna skall bedömma varandras målning på en skala mellan 1 och 5. Det måste vara väldigt svårt för spelarna att värdera skalan exakt så att det är lika stor skillnad i målning mellan en 1:a och en 2:a som mellan en 4:a och en 5:a. Kan man inte hålla skalan likformig så kan man väl rimligen inte ta ut ett medelvärde från den. Vad tänker arrangörerna om detta problem?

  • Målningsbedömning är så varierande från spelare till spelare ändå beroende på att vi har olika tycke och smak. Dessutom är skillnaden så liten på slutresultatet om någon skulle sätta en femma istället för en fyra osv. osv.

    Dock har vi tittat lite mer på upplägget av turneringen nu och det ser ut som om detta moment kommer att utgå, mest av administrativa skäl så du behöver nog inte oroa dig. Definitivt besked kommer i uppdateringen av häftet

  • En liten hoppfull fråga: Tror ni att det kan finnas någon avlägsen liten ynklig möjlighet att Bell of Lost Souls Genestealer-cult lista kommer att få spelas på Fanatic någon gång? Jag tycker den verkar vettig och inte något större problem på en turnering.

  • En liten fundering angående Lictors...

    Utdrag ur boken sid 40:

    Secret deployment Lictors deploy using the Deep strike rule, regardless of misson, to represent them leaping out from concealment. They must always Deep strike into a piece of area terrain. If this terrain is classed as Impassable, the Lictor will not be destroyed but instead placed as normal. /.../

    Så frågan är då vad som händer t.ex. på Fanatic på ett bord utan area terrain? Jag förstår inte riktigt vad som menas med "If this terrain is classed as Impassable, the Lictor will not be destroyed but instead placed as normal". Terräng kan ju inte vara både impassable och area terrain. Och vad menas med placed as normal?

    Tacksam för svar

  • Så frågan är då vad som händer t.ex. på Fanatic på ett bord utan area terrain? Jag förstår inte riktigt vad som menas med "If this terrain is classed as Impassable, the Lictor will not be destroyed but instead placed as normal". Terräng kan ju inte vara både impassable och area terrain. Och vad menas med placed as normal?

    Jag skulle säga att det enklaste skulle vara att flytta Lictorn i baskontakt med terrängen men inte i. Men att man måste välja Area Terrain om det finns någon sådan bit.

  • edited 7 april 2008 23:05

    Hur fungerar Shadow of the warp (nids) och Runes of witnessing (eldar) tillsammans? Båda säger att psychic tests slås med 3D6, den ena tar bort det lägsta värdet och den andra tar bort det högsta.

  • Hur fungerar Shadow of the warp (nids) och Runes of witnessing (eldar) tillsammans? Båda säger att psychic tests slås med 3D6, den ena tar bort det lägsta värdet och den andra tar bort det högsta.

    Skulle inte vilja ge en officiell regeltolkning inför Fanatic. Däremot komma med två förslag som spelarna kan försöka komma överens om (går inte det får vi "domare" fixa det).

    Alternativ 1: Båda tar ut varandra och man rullar Ld som vanligt. Alternativ 2: Rulla tärning inför varje gång för att se vilken regel som gäller vid just den magin

  • Angående Gets Hot!-regeln. Om man rapid firar med en plasma gun och får två resultat som betyder Gets Hot!, tar man då två saves eller en? Det här verkar vara en fråga som dyker upp lite då och då, själv har jag antagit att man slår en save för varje Gets Hot!-resultat, men det verkar finnas många som säger att vapnet inte kan bli hetare än hett.

    Vad säger arrangörerna? Hur blir det på Fanatic?

  • Hej, jag är ny här och har lite funderingar.

    Jag tänkte vara med i nästa Fanatica tävling (i höst eller så) med min IG armé. Hur är det på turneringar, man får ju inte använda Imperial Armor. Men jag vill ha Death Corps of krieg i min vanlig armé, får man använda vanliga Death Corps soldater i en "caddian" armé med stats från vanliga IG codexen? Funderar på att ha ett regemente med Death corps i min armé nämligen.
  • Jag tänkte vara med i nästa Fanatica tävling (i höst eller så) med min IG armé. Hur är det på turneringar, man får ju inte använda Imperial Armor. Men jag vill ha Death Corps of krieg i min vanlig armé, får man använda vanliga Death Corps soldater i en "caddian" armé med stats från vanliga IG codexen? Funderar på att ha ett regemente med Death corps i min armé nämligen.

    Det går alldeles utmärkt

  • En fråga dök upp igår på föreningen efter en hård match mellan Äckliga Plaguemarines of Nurgle och Tappra Glänsande Necrons (hehehe); Får Necron Wraiths utnyttja det faktum att de rör sig som jetbikes och Turbo-Boosta? Att skaffa sig ett invulnerable save är ju inte aktuellt eftersom de redan har det, men att bränna iväg 24 tum vore ju kanske av intresse ibland...
  • Får Necron Wraiths utnyttja det faktum att de rör sig som jetbikes och Turbo-Boosta? Att skaffa sig ett invulnerable save är ju inte aktuellt eftersom de redan har det, men att bränna iväg 24 tum vore ju kanske av intresse ibland...

    Ja, det får dom

Sign In or Register to comment.