Regelfrågor in för FF XX

1235»

Kommentarer

  • Hur var det med gubbar i bilar - de fick claima i 3:e rundan i uppdrag 4 även om de satt i bil, men inte i slutet. Right?

    Lite missförstånd gjorde att svaret på denna fråga inte blev helt rätt. Begränsningen på dedicated transports och trupper i dedicated transports gäller bara när det handlar om att hålla objektiv, i övrigt har det ingen inverkan. Så när det gäller uppdrag 4 så handlar det aldrig om att hålla objektiv. Detta innebär att i slutet på runda 3 får du två matchpoäng om du har fler scoring units på högra resp. vänstra bordshalvan och du får räkna alla scoring units som befinner sig på bordet, oavsett om de är i transporter eller ej. I slutet på matchen när du ska kontrollera quarters då räknar du allt som om det vore dött skulle vara värt en killpoint, inklusive dedicated transports och trupper i dedicated transports.

  • edited 29 september 2011 14:12

    Har några frågor om The other tricksters shard.

    Om jag har den på en cok champ i en enhet som står i cc med en annan enhet och modellen står i sin tur i baskontakt med 3 st modeller och min motståndare har någon form av ward save på sin enhet. Om jag slår in exempelvis 10 wounds vad händer?

    1. Min motståndare försöker med sin ward save och slår om max 3 st.
    2. Jag distribuerar mina wounds till front rank och han slår för dem i bsb först och eventuellt rerollar dessa.
    3. Jag distribuerar mina attacker med dem jag kan mot de i bsb med min champ och tvingar han att rerolla alla dessa saveade wounds.
  • du håller koll på de wounds som de fiender i baskontakt med champen tar och ber honom rerolla de Wsaves. Så skulle säga att du måste slå separat för de modeller som du har som är i b2b med din champ. alltså too hit och too wound slagen. Eller tänker jag helt fel?

  • edited 29 september 2011 14:39

    Skulle som Eldborn säga punkt 3.

    Angående cracks call så får den kastas från en närstrid och man får look out sir i alla lägen.

    Får man kasta den in i en närstrid man själv inte står i?

  • du håller koll på de wounds som de fiender i baskontakt med champen tar och ber honom rerolla de Wsaves

    ... men du kan även rikta så många attacker du bara kan på de modellerna, och eventuella wounds går då över på modeller utanför baskontakt med OTS (även efter de rerollat).

  • Är det bara jag som får huvudvärk av alla förkortningar.-) Den blir lite märklig mot enheter med Ward Save. Har inte hittat nån tydlig tolkning på den men tycker att alternativ ett är klart lättast och skapar minst följdfrågor.

    Återkommer under morgondagen med ett definitivt svar

    Får man kasta den in i en närstrid man själv inte står i?

    Nej

  • Curse of anraheir

    Räknar vi open ground som en typ av terrain?

Sign In or Register to comment.