8th editionen, erfarenheter ?

2»

Kommentarer

  • Flyttade några inlägg hit för att inte göra fanatic-infon till en diskussion om vad nya fantasy-reglerna inneburit för tidsåtgången.

    moderator-Lars

  • edited 9 augusti 2010 08:31
    Jag håller med tillvis del om att matcher kan ta längre tid, det är oftast matcher mellan armeer som antingen är väldigt defensiva, tex De med skytte/magi eller liknande andra Alv armeer. Armeer där man får tänka igenom sina spells för att få ut absolut mest effekt av de winds of magic genererade tärningarna och ett skytte som kliniskt ska plocka bort de största hotbilderna.

    Det är även de armeerna som inte vill bli chargad i runda 2 och spelet drar ut lite på tiden. Så jag förstår att en del spelare/armeer kommer få lite ont om tid i ett turnerings klimat, men det kanske kan vara ett argument att spela med mindre magi och helt enkelt skippa Dark Elves, för vem vill spela dem!? ^^

    Spelade 2 matcher i lördags och där tog runda ett och två ungefär 45-50 minuter för i runda tre endast handla om närstrid och eller overun mot de spillror som stog kvar av mina tappra dvärgar.

    Föresten Degli Ogres är rätt okej nu, tror många armeer kommer att få väldiga problem med alla de dära högstyrke attackerna och stomp därtill.

    Håller med om att templates är makalöst destruktiv, nästan mer än magi eftersom det finns samma chans för misslyckande där som med en scatter.
    Dvärgarna spenderar tex ingenting på en destruktiv magifas, men har några av spelets lite mer brutna krigsmaskiner, tror nästan inte att magi skulle kunna göra mer ont än vad ett par välplacerade grudgethrower skott kan göra.


    Purple Sun, pit of shades är elaka, men det är inte säkert att de gör vad den ska bara för att du snortat en powerscroll, den kan scattra och eller missfira.

    Dweler bellow är rätt fet, men Life är lite för okilly i övrigt för att jag ska vara orolig för alla Life spelare.

    Nu tar vi varandra i händerna och säger - Vi ska alla spela mera!

    Då tror jag 8e kommer bli ännu lite bättre.
  • Vi spelade ju i ärlighetens namn aldrig klart matchen heller, men å andra sidan så
    gick jag ju ut med hunden några gånger och så vidare.
    Hemma matcher brukar ta längre tid än turneringsmatcher, jag tror att matcherna
    kommer att ta ungefär lika lång tid som förut när man har vant sig.
  • Enda matchen jag spelat hittills tog ca 1,5 tim, WoC vs BM, satan vad det dog figgs.
  • Jag har återigen förlorat Paddan till en Dwellers Below - har motståndaren den blir matchen verkligen ett race mellan magiker, har jag inte ihjäl figuren med Dwellers illa kvickt så ryker Slannen innan matchen är slut, garanterat.

  • edited 16 augusti 2010 10:18
    Förutom det uppenbara att spara alla tärningar till dispellen, så kan man ju köpa potion of strength för 20 poäng. För den kan man ju använda även om har får irresistable force.
  • Potion of strength måste aktiveras i början av rundan, in när som helst :P
  • Ajdå, my bad...
Sign In or Register to comment.