GW Specialist Games går i graven?

edited 19 maj 2013 18:27 in Off topic

Ett rykte som nu cirkulerat ett par veckor, och verkar bli mer och mer bekräftat med tiden är att GW kommer att lägga ned alla specialist games. Att flytta över de spelen till finecast blir för dyrt och omständigt så de tänker helt enkelt lägga ned dem totalt. För mig och många andra är det specialist-spelen som Blood Bowl, Battlefleet Gothic, Necromunda, Mordheim och Epic som lockat mest. Vet att det poppat upp en del petitioner för att rädda specialistspelen och det kan vara ett bra läge att googla upp någon sådan och skriva under i ett försök att rädda dem.

Edit: Vet att det finns fler, men den här var den jag httade med en kort googling. Om någon hittar en annan så lägg gärna till dem i tråden.

Petition 1

Kommentarer

  • Petitions i all ära, men sen när bryr sig GW om sin fans? Är det för "dyrt" så kommer dom nog lägga ner det och göra fler modeller till chapter exklusiva marines som säljer bäst. Även om jag aldrig skulle ha råd att spela mer än ett av deras spel, så är det trist att alternativen försvinner. Det är vad jag tror iallafall.

  • Jag tror inte heller att det hjälper, men det är gratis och det känns bättre att.få klaga.

    Dessutom är specialist games ofta inte med så mycket miniatyrer. 16 gubbar och.du har ett fullt blood bowl-lag med reserver. Du behöver aldrig köpa något mer. Detta är nog anledningen till att GW vill lägga ned, det finns inte en marknad.där de kan sälja nya marines varje månad.

  • Jag har längtat och önskat efter ett levande Epic Armageddon, men ingen spelar det. Jag förstår att de gör så, men det är väldigt trist.

  • Jag har ett ton Tyranider till Armageddon. Vi lirade det som fasiken i Uppsala...

    Sen att de inte tjänar på att "bara" sälja 16 gubbar. Hur många lag äger ni? Jag har väl 24 typ. Om ett lag går lös på 700 pix blir det väl ändå lite pengar i slutändan worldwide typ. Som det då verkar bli nu så kommer ju alla andra fotbollsfigurtillverkare sno hela marknaden gratis från GW. SÅ jävla ärkedumt i mina ögon.

  • Jag kan inte föreställa mig att de lägger ned Blood Bowl, mest eftersom de har dataspelet.

  • Allt är bara rykten än så länge men det låter på dem att de lägger ner alles.

    Grannen har en gigantisk eldararmé till armageddon som står på hyllan och samlar damm. Snyggt målas och inte spelad med på kanske 15 år. Går säkert att övertala honom att han borde ha en 40-årskris och spela epic om ni vill dra ihop lite matcher.

  • Det vore najs som tusan!

  • Som NAF:are är det ju "kul" att GW inte ens vill låta sina egna tärningar leva vidare. Hur tänker de? VI vill absolut inte tjäna en enda peng till utan att behöva göra ett skit? Snacka om att ta en frilägesutvisning och ge bort en straffspark till alla andra tenngubbeföretag och tärningsmakare. Nötter är väl ett lite för svagt ord i det här sammanhanget? SUCK!

  • Jo det är tydligt att de aktivt försöker få folk att sluta spela specialist spelen. De är lömska och försöker inte klippa allt tvärt utan de försöker långsamt svälta ut fanatikerna, år för år.

    Ett par kollegor på kontoret i London åkte till Warhammer World igår och jag bad dem pejla lite läget på hur det ligger till med Blood Bowl och Specialistspelen. De fick intrycket att de försökte ignorera allt sådant totalt och styra över konversationen på Blood Bowl datorspelet som är så himla bra och roligt. De fick intrycket att de vill skyffla över Blood Bowl-tabletopspelare till datorspelet och på så sätt kunna döda ut fuigurspelet mer i tysthet. Det är en subjektiv åsikt dock.

  • Datorspelet är ju så buggigt och tråkigt jämfört med tabletop.

  • Fast GW:s personal är hyfsat pressade att sälja det som finns tillgängligt just nu, inte prata om något som teoretiskt skulle kunna finnas senare. Därav skiftet från med förhandsbeställningar en månad innan release till detsamma bara veckan innan. Om det kommer något nytt från specialist games är GW:s butikspersonal bland de sista att få reda på något.

  • Det skulle ju kunna förklara en del

  • edited 31 augusti 2013 12:43

    Nu är snart nästan alla specialistminiatyrer slut. Inte för att det påverkar spelandet av spelen i någon högre grad.

  • Var inte Epic och gothic dött redan och det finns typ guidelines Hur man spelar gorkamorka sen trodde jag väll det var en tidsfråga hur länge necromunda och mordheim skulle hålla sig kvar men att bloodBowl dör var oväntat

Sign In or Register to comment.