35pt Steamroller Sö 16 December

2

Kommentarer

  • The:Fellman: Det får jag inte.

    Hivemind: Som jag förstod din post så fattar du rätt. Som sockerplast säger så behöver specialists inte vara extra modeller. Du kan tex ha dina hexhunters som specialists i en lista och "vanlig enhet" i din andra lista.

  • edited 9 december 2012 15:19

    Fattar inte varför det ska va så vicktigt att göra dom som bara vill ha en liten 35p turenring där folk kan testa ny armer och etsta ett spel de inte spelat så mycket till BETA test? Kna ni inte bara ta en 50p speldag och betatesta det

    det folk har efterlyst är en nybörjar turnering intye det här kronglet, två för utom jag klagar ju redan(Bebbe Ledin) varav ledin är en av "ny börjarna" som den här turneringen skulle va för

    personligen tycker jag hela skiten låter tids krävande, bökigt och ger en onödig/oförkänt fördel till de som jandlar på sig av en arme... men jag kan ju ha fel jag kan ju inte läsa vad dom tänkt elelr hur det är formulerat...

  • Det är så krångligt som man gör det ;-) Folks sr 2012 arméer kommer att fungera utan problem och alla har möjlighet att läsa i sr2013 varje måndag. Alla scenarion kommer att finnas utskrivna och kommer att förklaras på platts.

    Men som sagt, Som nybörjare kan man alltid skippa specialists. Är man riktigt ny i spelvärlden så tycker jag att man ska spela en lista och inga extra grejor. Mer figurer = Krångligare.

    Vi spelar sr2013 för att det är kul.

  • Jag håller på med viggo, reinforcements är inte så krångligt som det låter. Tanken med dem är att göra det lättare för t.ex nybörjare och för de som vill testa nya listor i ett turnerningsformat och kan då göra det med hjälp av att gardera sig mot något som man vet listan man har är dålig mot och kan då stoppa in det som sina reinforcements och då stoppa in dem om man får sina dåliga matchup.

    Reinforcements i sig gör att man inte behöver vara så noga med att bygga en komplett lista eller vad man ska säga eftersom man mot sina dåliga matchup då plockar in sina reinforcements. Av just den anledningen så är jag själv inte så pepp på reinforcements men man måste ju testa innan man kan uttala sig ordentligt.

    Förstår folk bättre? eller är jag usel på att försöka göra det lättare? ^^ Annars så hugg tag i någon av oss och fråga oss när vi är i fysikform lättare att förklara då istället för all denna krångliga text.

  • Jag skulle vilja klargöra. Jag förstår precis, ni har förklarat utmärkt.

    Jag vill inte heller sålla mig med fällmans hårda ord.

    Det jag menar att jag är van att veta vad som gäller scenarion etc så jag kan testa och öva inför turneringen så att jag inte behöver vara förvirrad på dagen och kan ha roligare/vara tidseffektiv.

    Nu känns det lite som att ni vill ha turneringen FÖR att öva och testa infor turneringar framöver. Detta gör att det känns som en övningsturnering snarare. Blir mer som en speldag.

    Missförstå mig rätt, det är ok det också, men jag tycker man ska bara tydlig med vad som erbjuds för att alla ska få en så rolig upplevelse som möjligt och minimera besvikelser.

    Men jag är väldigt peppad på söndag!

  • Hive mind: Kul att du är peppad. I stort sett alla FUSK warmachine turneringar är glorifierade speldagar. Det viktiga är att folk får en anledning att spela fler matcher än vad dom brukar på en dag.

  • 01: shorty

    02: Ingrid

    03: Marcus

    04: Niclas

    05: Björn

    06: Fredrik

    07: robin

  • Sorry om jag lät brysk men iden med att sänka pengen var ju att det skulel bli lätare för nybörjare att va med varför krongla till det i efterhand?

    Viggo3000 "Alla som är nya / ej brydda kan skita helt i specialist." Men om jag är ny men inrteserad och vill spela på samma vilkor som ni?

    Jag tycker bra att spela en turnering där bara hälften av deltagaran kan läsa på om vad som gälle r låter bra lite konstigt...

  • Det står ju exakt i orginalinlägget hur både nya killbox och specialist fungerar. 10pt figurer kostar 200 - 300kr. Vill man spela med specialists så får man ta och köpa dom figurerna.

    Det är en 35pt turnering därför att majoriteten ville ha en 35pt turnering. Det är inte en nybörjar turnering. Däremot så kommer självklart alla nybörjare få den hjälp dom behöver för att ha fyra roliga matcher.

  • edited 10 december 2012 07:50

    Det är bara viggo som har tillgång till steamroller 2013. Så jag skulle inte säga att det är hälften :p Så alla utom honom får se specialist regel (läs första posten + mina tidigare inlägg) antingen på turnerings dagen, eller fråga honom i person, eller googla fram det själv eftersom det inte är släppt för andra än pressgangers.

    Sedan behöver man inte ha 10 nya figurer i sina specialist du kan stoppa vad du vill så länge det inte bryter mot characters restrictions som betyder att modeller med FA: C bara får vara med i 1 lista. Vi som spelat längre kan även låna ut modeller till specialist så det behöver inte kosta en krona extra. Vi hjälper såklart till så långt det är möjligt :)

    fixat ;)

  • För att undvika förvirning. Sockerplast menar Specialists.

  • Det bör väl kanske nämnas också att Erik som vet reglerna inte ska spela heller. Så på så sätt är det inget särskilt övertag för någon spelare.

    Det enda är att det kan vara mycket regler, nya scenarion + specialists(som man kan iofs skippa), för nya spelare. Kan vara lite förvirrande på plats.

    Fast scenarion kanske du fick släppa ut innan Erik? Då är det inget särskilt hinder heller. Hade hoppats få dom ikväll åtminstone så man kan testa dem innan man dyker upp på söndag :)

  • edited 10 december 2012 07:18

    Hive mind: Jag får inte släppa dom men du får läsa dom ikväll och göra så mycket anteckningar du vill.

    Scenario listan uppdaterad.

  • edited 10 december 2012 09:40

    Tänkte kolla om det finns möjlighet att låna Earthborn Dire Troll och 10x Pyg Bushwhackers.

  • Jag har båda så det är inget problem då jag nu börjat spela menoth igen istället för trollen ^^ Påminn mig bara :)

  • har även jag det^^ fredde har du 10 wankers?

  • oh yes! så klart jag har 10 wankers ;)

  • Om det finns intresse så kan vi träffas tidigare på söndag och gå igenom steamroller. Om det är någon som vill så är det bara att skriva här.

  • Syrran (Ingrid) undrar om hon kan låna en Ravagore till turneringen ifall hon inte hinner bygga upp sin egen

  • Jepp det går att fixa.

  • 01: shorty

    02: Ingrid

    03: Marcus

    04: Niclas

    05: Björn

    06: Fredrik

    07: robin

    08: Elias

  • Kommer deathclock eller annan tidsbegränsning att användas?

    Hur dags förväntas turneringen sluta?

  • OT uppdaterat med info om Deathclock. Om det är någon som har frågor om deathclock så säg till mig på söndag morgon.

    Vi brukar vara färdiga innan 18.00

  • 01: shorty

    02: Ingrid

    03: Marcus

    04: Niclas

    05: Björn

    06: Fredrik

    07: robin

    08: Elias

    09: Johan

    Lite åsikter om turneringen:

    Kan hålla med till viss del om specialists, det räcker inte riktigt att få veta reglerna på plats om det kommer påverka när man ska bygga sin lista. Alla har inte samma erfarenhet och figurutbud som gör att man kan lägga till 10pts eller bygga om sin lista helt på plats för att anpassa sig till sådana regler. Och trots att det finns mycket figurer att låna så finns inte alla figurer till all faktioner och det är många som vill ha sin egen armé målad i sina egna färger och inte blanda in annat så jag tycker inte riktigt att det är ett vettigt argument...

    50min deathclock som inkluderar deployment låter lite väl kort enligt mig, är detta den tidsgräns som SR2013 har? När det gäller tid för deployment hur ser reglerna ut för vad man får göra innan tiden börjar gå samt under tiden som ens motståndare ställer ut sina figurer? Får alla möjlighet att plocka fram sina figurer på bordet innan tiden börjar gå och liknande?

    Och jag skulle nog säga att räkna med att vara kvar till kl 19, bokar ni in något vid 18 tiden finns viss risk att sista matchen blir väldigt stressad och att ni inte hinner vara med när resultaten är färdiga.

  • Tycker att vi kan vänta med specialists.. Vissa av de som kommer vara med kan knappt hålla reda på det dom har. Om det då ska argumenteras för att lära sig spela med dem på kommande turneringar. Ta det på måndagar. Då kan man ju själv bestämma motståndet. Som rorin skriver det kommer va nog mkt med deployment^^

  • edited 14 december 2012 20:18

    ja skippa specialist grejen. det verkar vara som att alla utom fredrick och erik är emot special list och de lite nyare spelarna är väldigt passiva i tråden. Jag gissar att det bara blir jobbigare för alla om hälften av spelarna ska skriva en ny lista på morgon före turneringen. jag vet att det är erik som håller i turneringen men vi tog ett demokratisk beslut att det blev 35 pts turnering varför inte göra det om specal list

  • edited 15 december 2012 13:28

    Stryk mig från listan, Jag har förhinder i form av jobbrelaterade saker, kanske hinner titta förbi där dock.

    //Björn

  • Kommer ni använda er av alla bord på fusk eller finns det plats om man skulle vilja komma förbi och lira nånting?

  • Det finns garanterat bord över.

    Tagga turnering!

    / Mannen med bakpulver fucking överallt

Sign In or Register to comment.