Status på 6th Ed?

edited 27 maj 2012 09:43 in Warhammer 40k

Är det någon som har koll på statusen för W40k 6th Ed? Har ju varit en del rykten och snack, men för någon som inte orkar följa Warseer, BLOS m fl, kanske kan få en sammanställning på det hela.

Finns det ett release datum? Blir det i så fall i juli (vilket tidigare släpp varit).
Någon aning om pris?
Vad blir innehållet? (Det verkar ju bli Dark Angels då dessa är nya modellerna som följer med nya målningskitet och tidigare har det ryktats om CSM - som dessutom ryktats få sina arméer i tre olika codex).

«1

Kommentarer

  • edited 27 maj 2012 16:31

    Kort sammanfattning av de rykten jag läst och kommer ihåg:

    *5th ed boken kommer dras tillbaka från försäljning på tisdag.
    *6th kommer släppas 30:e juni enligt en källa, men kan också vara förhandsbokning. Men han var väldigt säker på att det var släpp av självaste boken.
    *6th ed starter lådan kommer omkring slutet av augusti/ början av september som jag kommer ihåg det rätt och kommer vara DA mot Chaos marines med kultister. Exakt innehåll har jag inte hård koll på, men en terminator captain och en femma termosar har jag för mig för DA sidan och för chaossidan så handlar det om en sorcerer, en bunt cultister, en enhet av chosen/csm samt en dread om jag kommer ihåg rätt där också.
    *Priset har jag ingen aning om, men antar typ samma som 5th ed bokens pris som det är idag.
    *CSM kommer få sin codex sen i höst efter startlådan, så vi tittar väl på oktober för dom.

  • Låter ju generellt nästan för bra för att vara sant. Är det så väl att det är den 30:e som är releasedag så är det verkligen lysande eftersom jag faktiskt är i Umeå just den helgen!

    Måtte bara Dea eller någon flagga om det blir förhandsbokning, för då ska jag hämta ut själv på Fantasia. :D

  • Startlådan verkar fantastisk för om man vill starta upp en chaos armé. Kultister är ju något som folk har velat ha i många år nu.

  • Gällande startlådan har det också varit prat om Bike modeller till DA, sen kan vi också anta att lite tacticals kommer ingå för att göra en komplett styrka.

    Iaf, WD släpps ju den 23e enligt vissa och det passar bra ihop med släpp den 30e. Förhandsboka den 23e, släpp den 30e. Alternativt två veckor förhandsbokning och släpp i juli då.

    Sedan regelmässigt har det varit prat om lite olika saker, t ex återinförande av over-watch i någon form, consolidera in i närstrid igen samt snap-shot, en 40k motsvarighet till stand-and-shoot. Även lite snack om att wound allocation ändras till att man måste först sätta ut på modellerna som är närmast.

    Men allt det snacket saknar riktiga detaljer och är väldigt osäkert om det är hela, delar eller icke sanningar. Får se om en månad hoppas vi =)

  • Wound allocation får man ju hoppas blir bättre. Gillade det som var i 4th Ed. Dvs det du kan träffa TLOS, är det som kan ta wounds - dvs inga 10W IG Heavy Weapon teams där alla "wound markers" står bakom ett skydd.

  • De vill ju att man ska spela matcher med stora arméer, så pillriga regler tror jag inte är framtiden.

  • Problemet med 4th ed reglerna var väl att det gick att "los-snipa" genom att ställa din lascannonbevåpnade figur i en ruin i en sådan vinkel att ruinen han står i blockerar LoS till alla utom en modell i fiende-enheten. Ryktena har ju sagt något om att en viss portion wounds ska få allokeras av den som skjuter (och en extra stor portion om det är sniper-vapen). Det tycker jag verkar som en bra lösning, gör det svårare att skydda sina starkaste modeller om de bara kommer under tillräckligt stark beskjutning. Om det stämmer återstå ju att se.

  • Tror det ryktena härstammar från ett "läckt" dokument som blivit debunkat som fejk av de flesta vanliga rykteskällorna.

  • edited 1 juni 2012 10:57

    En relevant sak som jag helt glömt men som det pratats en del om är att tillsammans med 6th ed kommer det släppas något i stil med Psychic power cards, hört att det liknar något som finns till fantasy nu.

    Samt hittat en lista på vad som sägs vara i starter setet utöver templates, tärningar och spanki.... mätstickor och något mindre scenariohäfte.

    Dark angels:
    Captain in Terminator Armor
    5 Terminators
    10 Tactical Marines
    3 Bikes

    Chaos Marines:
    Sorcerer
    5 Chosen
    5 Posessed
    10-20 Cultists
    Dreadnought

  • Hoppas det blir ett bra spel. Frågan är ju rätt stor om hur det ökande antalet flyers kommer att uppföra sig?

  • edited 7 juni 2012 01:17

    Ja, de ska ju spela en ganska stor roll enligt de flesta. Däremot är det väl också troligt att det kommer att komma in AA-vapen i arméernas arsenaler också som en balans.

    Tycker det är väldigt spännande att föra in det elementet. Tidigare har det ju egentligen varit två förhållanden man varit tvungen att ha i åtanke när man gör en armé.

    Något VS infanteri.

    Något VS tank/monster.

    Och nu också något VS flygplan.

  • Eller så ger de vapen regeln "AA-mount" som redan finns i apocalypse. Många lag har ju redan saker som skulle kunna användas (Whirlwind med AA-missiler, Hydra, Riflemen-dreadnoughts, weapon platforms etc) men som med en snabb uppdatering kan bli alldeles utmärkta mot flygplan :-)

  • @Rille: Najs!

    @Droken: Måste bara påpeka att Hydra är en mobil luftvärnsplattform. Den introducerades för länge sedan i Epic, där den endast var luftvärnsbatteri. I senaste Codex:Imperial Guard, togs den med då man breddade hela sortimentet med pansar till IG. Främst (med tanke på vilka regler och modeller som fanns till övriga arméer) togs den med för att användas mot infanteri - inspirerad av hur den sovjetiska/ryska ZSU-23 används (bland annat av syriska armén) där man vinklar ner de fyra automatkanonpiporna så man kan mosa inkommande infanteri.

    För att återgå till Hydran, är dessutom reglerna gjorda för att vara AA. Eftersom alla flyers är Skimmers, och Hydra har bonus på skytte mot Skimmers, kan man enkelt konstatera att den är just AA även i nuläget.

  • Finns det någon med koll på alla rykten som florerar, som kan säga om det lutar åt att gå från FoC till %-baserade listor? Riskerar ju att bli riktiga nedköp för vissa arméer, medan andra lär få ett rejält uppsving.

  • det verkar som om det behåller FoC det låter som det i WDn

  • @VB: Det är väl inget som är klart i WD (så vida du inte kan hänvisa till vilket nummer, sida och stycke så jag kan läsa det själv). Har också hört ryktena som säger att alla årets battle reports är spelade med 6th Ed regler men det säger ändå inget. Att man behåller gamla indelningen med HQ, Troops, Elites, Fast Attack och Heavy Support är väl också solklart oavsett. Alla gamla codex är ju uppbyggda så och man kommer garanterat att använda denna indelning för att sätta vissa maxbegränsningar för en del codex. Det är ju inga problem att konstruera arméer med ett %-baserat system för att likna FoC eftersom de olika kategorierna kommer vara kvar.

    Min stora oro är om man väljer %-system och låter ALLA codex köra med samma %-indelningar. Då kommer t ex IG att ta stryk rejält på Heavy Support-sidan. Speciellt om man föredrar pansararméer understödda av mekaniserade grenadjärer. Jag menar om man ex bara får ta max 25% HS blir det minst sagt förödande. Fortfarande problem med upp till 50% i många builds jag testat. Samtidigt ser jag risken med upp till 50% av andra kategorier, ex Fast Attack i en del arméer...

    Nåväl... någon annan som har något konkret - eller mer trovärdigt rykte/fakta i frågan? Gärna också vad som lär vara sista ordet i frågan om Super Heavies som det spekulerats i ska kunna förekomma i vanliga strider över viss poäng. (Kan det vara så att man tagit med Spearhead-reglerna månne? Vore i alla fall skitkul att kunna köra egna små battle-groups, men inte minst spela långsida mot långsida inom ramen för "vanliga" strider).

  • edited 21 juni 2012 04:00

    Tyranider och även Gardet skulle nog kuna tjäna på % då dom då skulle kuna få in saker som ensamma sentineller och anna t colt men jag 1000p stritsvagnar skulle ju inte fungera

    En hel del hinnts finns att hitta i WD tillexempel hul points och lite om ap och mycket anna sedan har jag inte räknat på listerna i boken om dom verkar följa någon % sats men

  • sidan 24 (Allies & fortifivations) "we expanded the force organisation chart to..." låter som att det fortfarande är FoC

  • Hull points har jag ju läst om och det låter ju vettigt om det blir som rykten gör gällande, att man förlorar HP vid glancing eller liknande.

    Gällande listorna menar jag enkelt att det spelar ingen roll om man kör %, då man ändå kan anpassa % till att likna FoC. Det är endast en fråga om att inte skriva så i texten. Det är därför så enkelt att köra med 6th Ed regler, lämna ute en del saker som inte är officiella längre (speciellt då man inte längre skriver så regeltekniskt detaljerade battle reports som man en gång gjort). Alltså kan man ändå skriva FoC eftersom det är det som används i 5th Ed och ändå få en 6th Ed rapport att stämma.

    ... och sen till IG så visst finns det lite kul i Fast Attack delen som kanske kunnat klämmas in, men att inte kunna köra en massa Leman Russ vore ju jättetrist! :(

  • Frågan är bara om hull points kommer vara wounds och är ett tillägg till skaderesultat. Dvs, oavsett om du bara lyckas stunna ett fordon fem gånger så dör det ändå för att det har bara fyra hull points. Finns ju vissa hemska rykten som pratat om att de fungerat mer som strukture points vilket jag verkligen inte kan tro på.

    Men det om något nerfar fordon rätt hårt i vissa avseenden och kanske hjälper till att få fram lite mer infanteri. Vi får se när vi ser alla regler komplett och inte bara små utdrag =)

  • Så Hull points är bekräftade nu som "wounds" för fordon. Samtidigt ser jag "Chariot" och "Hover" som nya fordonsdefinitioner. Flyers är ju en egen kategori nu.... och börjar alltid i reserv. Deras Zoom (Strafing run) är ju klart intressant. 18-36" i rak linje och skjuta 4 vapen och bli svårare att skjuta på! :)

    Sen bekräftas Allies och att Psyhic Powers blir kortspel igen. (Return of 2nd Ed.?)

    Jobbig vecka nu fram tills nästa lördag....

  • Snälla...inte %.....

  • Allies är med, men det är väldigt oklart om hur det kommer fungera, om det kommer vara standard att ha allies eller om det är tänkt för större matcher.

    Ser fram emot 6th ed oerhört mycket, tror det kommer blåsa mycket nytt liv i spelet =)

  • Undra om "allies" kommer att skapa en hel del count as? Istället för Tau bygget man nya orker och dyligt. Kan iofs skapa en del roliga byggen, men bli lite struligt på turneringar. :/

    Ser fram emot boken! :)

  • Njä, tror att många count-as kan vara väldigt tydliga. T ex kan ju orker lätt göra en egen flakka-trakk (hydra) tillsammans med en suupa weirdboy (primaris psyker) tillsammans med puny-lootas (veterans).

    Eller tau kan för den delen testa sina nya close-combat battlesuits designade för kroots, aka terminators med TH/SS, tillsammans med en enhet av "veteran" pathfinders i experimentell SV-12 dräkt eller improved body armor (scouts med sniper rifles och camo cloaks). Battlebrothers are good to have ;-)

    Finns många rimliga count-as man kan göra om man bara har lite fantasi och inte stirrar sig blind på alla stats =)

Sign In or Register to comment.