Flames of war campaign battle report

edited 5 maj 2008 04:55 in Figurspel
Kampanj info:

året är 1944 östfronten
Ryssarnas objetiv är att erövra Minsk som i operation bagaration och tyskarnas objetiv är att erövra smolensk och genom detta hota moskva igen

och här är lite info om händelserna i kampanjen så här långt

strid 1

4th guard shock army inleder anfallet på östfronten från orsha mot hex D3 och möts av hårt motstånd från en fallschirmjägerkompanie men ryssarna lyckas bryta igenom fronten.

strid 2

det tyska 13th tunga panzer kompaniet anfaller från gomel mot hex C4 och stöter på tungt motstånd från en tankovy batalon. och med stora förluster drar sig tyskarna tillbaka.

strid 3

efter att ryssarna drivit bort det tyska pansaret i strid 2 så kan element av ett annat tankovy batalon anfalla från hex C4 mot hex C3. ryssarna stöter på ett Panzergrenadierkompanie med understöd av stugs och 2st tigers I, men ryssarnas flyg och IS-2or slår ut det tyska pansaret och
ryssarna bryter igenom fronten här ochså.

med två lyckade kniptångs manövrar så har staden Mogilev i hex D4 blivit omringad och förbanden i staden avskurna från resten av tyska armen..
Den tyska fält marshalken med färska minnen av vad som hände med trupperna i stalingrad inser han att något måste göras... han beordrar två kompanier att anfalla på bred front för att undsätta dom inringade tyskarna i Mogilev.

Strid 4

ett grenadier kompanie med understöd av några tiger I anfaller från hex C2 till hex D3 för att försöka bryta igenom frontlinjen och komma till undsätning till dom trupper som nu är omringade i Mogilev, men dom stöter på motstånd från ett tankovoy kompany som har understöd av flyg och IS-2or. och efter svåra förluster tvingas grenadier kompaniet till att avbryta anfallet.

strid 5

efter strid 2 har den 13th tunga panzer kompaniet omgrupperat och den tyska befälhavaren berordrar dom att anfalla från hex B2 till C3 i samma rikning mot dom omringade trupperna i Mogilev, men till kompanie befälets förvåning så stöter dom på samma tankovy kompany som förut och efter svåra förluster drar sig resterna av kompaniet tillbacka,

strid 6

efter att ha lyckats försvara fronten så beordrar det ryska befälhavaren att dom tyska trupperna i Mogilev måste förintas, han ger uppgiften till den 4th guard shock army som genast anfaller Mogilev från hex C3, Mogilev är en liten stad och det bryter ut hårda gatu strider med svåra förluster på båda sidor. men ryssarna har lärt sig från stalingrad hur man strider i städer så tillslut så blir tyskarna tvingade till att kapitulera.


Tyska Armens poäng........................Ryska armens poäng
start:20000 poäng Nu:14450 poäng.......Start:20000 poäng Nu:18200 poäng

kvar av armen : 72%.........................kvar av armen: 91%

Kommentarer

Sign In or Register to comment.