några 40k regelfrågor

edited 24 mars 2008 21:27 in Warhammer 40k
Om jag använder en power fist och en bolt pistol på en vet serg, får han en extra attack från boltpistolen eller får han en extra attack MED boltpistolen, d.v.s. en styrka 4 attack på hans standard initiativ eller får han en extra attack med power fisten? (4 attacker med power fist + 1 normal attack / 5 attacker med powerfist?)

fråga två då, kan jag equipa stormbolter och exempelvist ett power weapon/fist på en karaktär? Eller hur är det med 2handade vapen?

Kommentarer

  • 1/ en vet. sarge med fist och bolt pisol för 3 attacker 4 i assault, alltså inte 1 attack med s 4 på i 4. men därimot kann du stänga av fisten (lol) då får du samma antal attacker men slår på S och I 4.

    2/ en karaktär kan få 2 st enhande vapen eller 1 enhandat och 1 två handat vapen men då får den ingen extra attack i närstrid.
  • För att förtydliga:

    1. Alla specialattacker får genomföras med vilket vapen modellen än vill använda.
    2. Har man inte två enhandsvapen får man inte extra attack i närstrid, i övrigt gäller olika restriktioner för olika codex. De nyare tillåter i praktiken modeller att ha hur många vapen som helst.
  • De låter en figur ha hur många de vill (vilket de gamla gjorde också) men de låter en oftast aldrig köpa fler än två på karaktärerna eftersom man slopat Armouryt. Restriktionerna i gamla Codex står i samband med Armoury.

Sign In or Register to comment.