2K Aspect Heavy Eldar (27/3)

edited 20 mars 2008 16:53 in Warhammer 40k
Här har vi ännu en uppdatering av min Swordwind Eldar lista.

The Avatar of Khaine

8 Striking Scorpions w. Exarch(Scorpion's Claw)
+ Shadowstrike & Stalker

8 Howling Banshees w. Exarch(Executioner)
+ Acrobatics (för att jag hade poäng över)

6 Fire Dragons w. Exarch(Fire Pike)

3x10 Dire Avengers w. Exarch(Power Weapon & Shimmershield)
+ Bladestorm & Defend

5 Shining Spears w. Exarch(Starlance)
+ Withdraw

8 Swooping Hawks w. Exarch(Sunrifle)
+ Intercept & Skyleap

8 Warp Spiders w. Exarch(2x Deathspinners & Powerblades) (för att figuren har Powerblades)

5 Dark Reapers w. Exarch(Tempest Launcher)
+ Fast Shot
«1

Kommentarer

  • Dire avengers med defend och shimmershield blir en helt ok tarpit för motståndaren att fastna i. Speciellt för dreadnoughts och monstrous creatures med få attacker.

    Du har missat den bästa aspecten: warp spiders. Dra ner shining spears (eller ta bort helt), ta bort swooping hawks och en dire avenger grupp och stoppa in 2 enheter warp spiders istället.

  • Hmm, good point, tar jag bort Wave Serpent, och sänker de två Shimmershield squad'en till 8 var, så får jag råd med:

    6 Warp Spiders w. Exarch(2x Deathspinners)
    + Surprise Assault

    Jag gillar Swooping Hawks & Shining Spears, so they'll stay! Men onekligen kommer armén se ännu lite snyggare ut på spelbordet med ännu en unit(Warp Spiders).

    Jag funderar dock på att skippa Falcon'en, och ha en helt groundbased armé, vet dock inte hur jag ska ta hand om fordon med en sådan variant då Fire Dragons verkligen behöver en transport, några tips?
  • edited 21 mars 2008 05:19
    Jag har inte bra koll på eldar, men listan känns ofokuserad. Det märks att inte du heller har järnkoll på rymdalverna. Rätt ont om både anti-tank- och close combat-förmåga tycker jag och inte överdrivet mycket movement heller. Däremot en grym lista på kort fire fight range. Problemet är nog bara att du är rätt statisk.

    Du har ju nån slags dire avenger-thing going on iaf, och jag skulle inte alls ha något emot att se 3x10 squads i wave serpents. Bra mobilitet som kan ge dig initiativet istället för att vara den som försvarar sig mot motståndaren. Jag tror inte riktigt att det är eldars grej att ställa sig som en guard-armé och peppra motståndaren medan den avancerar mot en.

    Fast vad du borde plocka bort för att få lite wave serpents? Det vete fan.. Ylmes dark reapers brukar iaf oftast vara en besvikelse tydligen. Antingen så gör dom inget eller så blir de omgående eliminerade. Men samtidigt så fyller de en funktion som inte de andra enheterna gör.

    Själv är jag heller inget fan av shining spears, men det är nog mest på grund av modellerna :P Det vore nog bättre att plocka bort Swooping Hawks istället. Visst, de är coolare, men de måltavlor som lämpar sig för deras vapen har du redan andra saker som kan angripa. Om du satsar på en lista med en massa dire avengers iaf.
  • True that, har moddat listan något, inga fordon alls nu, så tji fick du för dina tips. Haha, jag kände att jag var mer sugen på footsloggers än ännu en lista med massa bilar. Visst det kommer bli tungt mot tanks, men jag har iaf Fire Dragons som dedikerad tankhunters, sedan kan ju både Swooping Hawks & Shining Spears, tillsammans med Dark Reapers(på en bra dag) göra saker mot fordon. Har även lagt till Howling Banshees för ännu lite mer CC.
  • Men Fire Dragons utan transport, kommer de verkligen att kunna jaga tanks?
    Riktigt cool lista för övrigt!

  • Ja det är ett problem, helt klart, men samtidigt så måste de gå att använda utan standard formulär 1A, dvs. en Falcon + 6 boys. Kansks som en avskräckare, perimeterhundar. Jag är riktigt nöjd med listan måste jag säga, kommer bli kul att måla om inte annat. Börjar bli rätt taggad på baserna, kvartsbaser, ser ut som mjölkvit kristall, måste bara få tag på kvarts!
  • Jag tror fire dragons kan göra mycket nytta :) Precis därför skulle jag ta mer än bara 6 då dom går att få bort i ett nafs, om man nu t.ex. mötte dig och hade mycket tanks.... 8-10 kanske?

    Annars så är det en stencool lista! Aspects for the win!
  • Jag vet inte om fler än 6st. är värt att ha, då de är så begränsade i vad de kan göra, två extra boys gör nog varken till eller från, spec. då jag måste modda listan än mer, och jag börjar bli rätt nöjd med den som den är. Fire Dragons utan bil känns mer som en unit man vill undvika snarare än att lägga allt för mycket firepower på att kötta ihjäl, som t.ex. en femma Wraithguards eller Assault Terminators, om de inte kommer för nära dvs.
  • Den verkar ju helt OK. Problemet är ju fortfarande att du inte är särskilt rörlig och en motståndare som är det, och vet vad han/hon håller på med lär ge dig problem. Men visst, lite cool faktiskt. Iaf om du hittar ett färgschema som kan hålla ihop hela spektaklet.

  • edited 21 mars 2008 15:46
    Jag hade ju tänkt vara traditionalist, att alla Aspect har den färg de har, så det blir ju en misch-masch av färger, så det blir ju ett problem med att hålla ihop allting, som du säger, men det kan jag ta, det blir nog trevligt att måla altet, sedan så spelar ju kontinuitet mindre roll då jag ändå inte kommer vinna "bäst målat"! :) Det jag funderar mest på just nu är om det är värt att ge Skorpionerna Infiltrate? Jag tror nog ändå att det blir en rätt rörlig armé i slutänden, både Banshees & Scorpions behöver ta sig fram, samma med Avatar'n, allt Fast Attack lever ju på att vara mobilt också. 18" på katapulterna för Avengers gör ju att de också måste röra sig. Mycket Fleet'ande tror jag det blir med en sådan här lista.
  • Det vore ju kul att måla en sådan armé, för den lär ju inte bli enahanda direkt. Men jag blir åksjuk (nej, inte på riktigt) av att se alla varianter tillsammans, men det är ju inte min armé.

    Det beror väl nästan på vad infiltrate kostar?

  • Jag tror det blir grymt! En traditionell Swordwind helt enkelt, god stil :)

  • Äckel: Den går på mastiga 20 pinnar, och innebär att jag måste ändra något annat då jag landar en 4pts. kort om 2K som det är.

    Hemlighållaren: Yes! Swordwind for the Swordwinn...ehh...ja...

    Har gjort en 100opts. lista nu när jag har all fritid i världen (thank the Emperor for röda dagar).

    The Avatar of Khaine (känns lite skumt på 1K, men en Autarch blir inte mycket billigare)

    6 Striking Scorpions w. Exarch(Scorpions Claw)
    + Stalker

    6 Fire Dragons w. Exarch(Fire Pike)

    10 Dire Avengers w. Exarch(Power Weapon & Shimmershield)
    + Defend

    10 Dire Avengers w. Exarch(2x Shuriken Catapults)
    + Bladestorm

    6 Warp Spiders w. Exarch(2x Deathspinners)

    3 Shining Spears w. Exarch(Starlance)

    En helt OK lista, tunt med anti-tank, men det är ju sant för den stora listan också. Jag kan byta ut Shining Spears mot:

    6 Howling Banshees w. Exarch(Executioner)
    + Acrobatics
  • 20 poäng? Det låter som ett rimligt pris. Varken dyrt eller billigt. Svårt att säga om det är värt dock. Men jag tror den här armén skulle vara uppfriskande att möta iaf.

  • Den där sista listan liknar den jag kommer spela på lincon.

  • Ur ett turneringsperspektiv, och lite grann bara on-off games också, så är det ju frågan om det är värt, på turneringar så kan man använda det 2/5 matcher, och om man ska gå efter Scouts'en jag kört med även i friendly games så är det ju sällan man hittar något bra ställe att sätta dem. Det kan ju vara lite annorlunda när det gäller CC-Scorpions än shooty scouts, man får labba lite när man väl fått ihop nog för att spela med i så fall.
  • I en foot-sloggande lista kan nog infiltrate vara värt på scorparna eftersom de inte har fleet.

  • Det är sant, frågan är väl bara vad man skall ta bort för att få råd med det.
  • det funkar inte att bara ta bort typ 2 dire avengers eller något sådant ?
  • Det funkar ju, men jag gillar inte att min-maxa troopchoices.
  • edited 23 mars 2008 20:18
    Har ändrat något i listan nu, Skorpionerna har Infiltrate & Banshees acrobatics i utbyte mot en mindre Shining Spear. Funderar dock på Tempest Launcher till Dark Reapers framför Missile launchern, någon som har erfarenhet från TL's? Sedan är det ju frågan om man borde ta bort ännu mer av det (lilla) anti-tank man har?
  • Jag gillar den här idén med en Swordwind mer och mer måste jag säga. Lånade codexen av min bror igår och det slog mig faktiskt att Tempest Launchern ser rätt het ut. Reglerna alltså, fast modellen är också jäkligt snygg. Tempest Launcher Exarchen ser inte ut att behöva "kompensera" lika mycket som Eldar Missile Launcher Exarchen.

    För övrigt Kapten: att min-maxa innebär att man kör ministorlek på en squad men med max antal häftiga vapen. Tänk 5-manna las-plasma squads. Dire Avengers har ju inte ens några uppgraderingar, förutom Exarchen, så det är svårt att bli "anklagad" för min-maxning där.

    Själv tycker jag dessutom att listorna är så pass begränsade till 40k nu för tiden att det är svårt att anklaga någon för att göra skäggiga arméer. Håller man sig till reglerna så är allt OK för min del.
  • Äckel: Jag tänke mig mer min-maxa i ett större perspektiv, dvs. minimum med Troops och maxat alla andra coola choices. Vilket ju blir kontentan av att dra bort Dire Avengers till förmån för Shadowstrike på Scorpions, men det löste sig genom att ta bort ett skinande spjut istället. Man får väl även ha 5:e i åtanke, sär det är troops som kommer var grejen, enligt rykterna... Frågan gällande Dark Reaper exarchens beväpning är ju om en Tempest är bättre, ur ett turneringsperspektiv än en Missile Launcher? Med Fast Shot blir det ju två skott med launchern, som kan vara två krak för tanks eller två blasts mot småknytt, tempest blir ju tre blasts mot MEQ. Samtidigt så är ju resten av Reapers'erna kittade för MEQ's.
  • Kpt: Men vad Orith sa var ju att du kunde ta bort 2 Avengers för att få råd med Infiltrate, inte 2 hela squads eller något annat.

    Men hur som haver: Tempest vs EML. Jag skulle satsa på Tempest eftersom Dark Reapers ändå är värdelösa mot fordon, så att stå med Exarchens eventuella EML och knattra på tanks är ett slöseri med resten av gruppens potential. Visst, den är säkert bra att ha, men jag tror på att (spec i eldarlistor) ge varje grupp en distinkt roll att spela.
  • Några små ändringar i listan nu för att få plats med Tempest Launchern, Swooping Hawks tappar Skyleap bl.a. visst är det schysst med granater när de deepstrike'ar, men det känns ändå inte som en större förlust.
  • Nu när jag dels har blivit lite sugen på Eldar själv (IGEN!) och även lånat codexen så kanske jag kan ge lite mer synpunkter på listan.

    The Avatar of Khaine

    • Givet val i en sådan här lista och som du säger så är Autarchen inte mycket billigare. Och de flesta verkar vara tämligen överrens om att de kostar för mycket.

    8 Striking Scorpions w. Exarch(Scorpion's Claw) + Shadowstrike & Stalker

    • Det är Shadowstrike som är ett litet aber här. Om du tvunget måste lösgöra poäng någonstans så skulle jag nog kanske plocka bort den förmågan. Den är inte dålig, men samtidigt inte ett självklart val.

    8 Howling Banshees w. Exarch(Executioner) + Acrobatics

    • Om du skulle kunna öka den här gruppen till 10 så vore det nog inte fel, för de lär dra på sig eld. Men det beror väl på om du tänkt använda dem för att dra på sig eld eller om du faktiskt vill komma fram och göra skada? Exarchen med Executionern tyder ju på det senare.

    6 Fire Dragons w. Exarch(Fire Pike) + Tank Hunters

    • Lite samma sak som för Scorpions. Behöver du poäng någonstans ifrån så skulle du kunna dumpa Tank Hunters. De har ju redan meltavapen med S8, och frågan är ju om de ens kommer att få använda dem? Anti-tank kapacitet är ju inte den här listans starkaste sida, men jag tror ändå att du skulle klara dig utan just den förmågan. Ett alternativ vore att dumpa Tank Hunters och annat för att få råd med fler Fire Dragons? Fler fusiongunskott och kroppar som kan ta smällar kan vara mer värt än starkare vapen mot tanks.

    2x10 Dire Avengers w. Exarch(2x Shuriken Catapults) + Bladestorm

    2x8 Dire Avengers w. Exarch(PW & Shimmershield) + Defend

    • Kanske lite för mycket Avengers? Kanske borde du dumpa en 8-manna squad, öka den andra till 10 och använda de överblivna poängen till annat? Frågan är också hur värd Bladestorm är när du inte har en bil till dem. Säkert helt OK, men kanske 2x10 med Defend + 1x10 med Bladestorm vore bättre? Du kunde använda Defendgrupperna för att sinka eller låsa fast motståndare för att underlätta för de andra, mer specialiserade, Aspecterna.

    8 Warp Spiders w. Exarch(2x Deathspinners) + Surprise Assault

    • I en Swordswind så vill man ju förstås ha Exarcher i alla grupper, men jag har alltid tyckt att Warp Spider-enheter så känns de aningen onödiga. Surprise Assault är inte heller någon stor kärlek för min del, hur ofta vill man egentligen deep strika när man inte kan nyttja Teleport Homers? De har redan Jump Packs så de tar sig framåt snabbt ändå.

    4 Shining Spears w. Exarch(Starlance) + Withdraw

    • De här killarna har jag aldrig vurmat för på grund av modellerna, men när jag läser reglerna så inser jag ju att de är rätt heta ändå. Ungefär som med Rough Riders alltså, ett supervapen gömt i Fast Attack-kategorin. Hit & Run har jag dock aldrig spelat med eller mot så jag kan inte uttala mig om det är värt eller inte, men det är nog rätt bra iaf. Man bör ju få ett större urval av mål åtminstone eftersom man inte blir beroende av att kunna slå ut dem på första rundan eller att synka med andra grupper.

    6 Swooping Hawks w. Exarch(Sunrifle) + Intercept

    • Jag älskar Swooping Hawks, trots de lite udda modellerna (Vad GÖR gruppen egentligen?). Men du gör nog rätt i att strunta i Skyleap eftersom du spelar utan en Autarch.

    5 Dark Reapers w. Exarch(Tempest Launcher) + Fast Shot

    • Dyra gossar. Min bror säger att de antingen blir fimpade direkt eller så misslyckas de med allt de tar för sig. Men potentialen finns ju där, helt klart. Och beggars can´t be choosers, du har ju inte direkt mycket val när det kommer till Heavy Support. Men en Heavy 3 Tempest Launcher känns stenhård.
  • edited 24 mars 2008 17:17
    Jag testade bygga om din lista lite efter eget huvud, så här blev det:

    The Avatar of Khaine

    8 Striking Scorpions w. Exarch(Scorpion's Claw)
    + Shadowstrike & Stalker

    10 Howling Banshees w. Exarch(Executioner)
    + Acrobatics & War Shout (för att jag fick 5 poäng över)

    8 Fire Dragons w. Exarch(Fire Pike)

    2x10 Dire Avengers w. Exarch(2x Shuriken Catapults)
    + Bladestorm

    10 Dire Avengers w. Exarch(PW & Shimmershield)
    + Defend

    8 Warp Spiders w. Exarch(2x Deathspinners)

    6 Shining Spears w. Exarch(Starlance)
    + Withdraw

    6 Swooping Hawks w. Exarch(Sunrifle)
    + Intercept

    5 Dark Reapers w. Exarch(Tempest Launcher)
    + Fast Shot
  • 6 Fire Dragons w. Exarch(Fire Pike) + Tank Hunters

    Jag håller med satansäckel här. Jag skulle dock fimpa hela exarchen och klara mig på sex vanliga killar. De sex extra tummen range kostar för mycket. Om du ändå vill ha med en exark (vilket du nog vill) så föreslår jag tung eldkastare för att de ska kunna göra något mot horder och vara allmänt störande mot saker i byggnader.

    4 Shining Spears w. Exarch(Starlance) + Withdraw

    De här killarna har jag aldrig vurmat för på grund av modellerna, men när jag läser reglerna så inser jag ju att de är rätt heta ändå. Ungefär som med Rough Riders alltså, ett supervapen gömt i Fast Attack-kategorin. Hit & Run har jag dock aldrig spelat med eller mot så jag kan inte uttala mig om det är värt eller inte, men det är nog rätt bra iaf.

    Shining spears är extremt värda och withdraw är ett måste. Misslyckas de med att oskadliggöra fienden i charge är de rökta utan den. Med withdraw kan de fortsätta vara hot hela matchen. Dock är star lance enormt överskattad. Jag spelar mycket hellre med skilled rider (de vill ofta anfalla saker i cover) och shuriken cannon. Den senare ger squaden något att göra på vägen in i närstrid eller när de agerar counter charge. Bs5 shuriken cannon är inte att leka med.

    Till den här squaden kan man med fördel lägga en kryssningsmissil-autarch (jetbike, mandihat, laser lance). Då blir de riktigt läskiga matchvinnare.

    8 Warp Spiders w. Exarch(2x Deathspinners) + Surprise Assault

    I en Swordswind så vill man ju förstås ha Exarcher i alla grupper, men jag har alltid tyckt att Warp Spider-enheter så känns de aningen onödiga. Surprise Assault är inte heller någon stor kärlek för min del, hur ofta vill man egentligen deep strika när man inte kan nyttja Teleport Homers?

    Nej, warp spider exarch är riktigt bra. 4st S6-skott med BS5 är klart användbart. Vad gäller surprise assault håller jag återigen med satansäckel och passar på att repetera den gamla tumregeln om deep strike:

    1. Never deep strike
    2. Never deep strike
    3. Never deep strike
  • edited 24 mars 2008 18:30
    Star Lance verkar ju nästan vara en no-brainer enligt mig. Independent Characters beware! Att utgöra ett reellt hot mot fordon är inte heller tokigt (3 S8 vid charge), särskilt inte i en sådan här lista. Anti-tank är ju inte en Swordwinds starkaste sida.
  • Onekligen har jag fått en del att tänka på sedan jag postade sist, riktigt bra feedback(j*vla företagslingo!) så jag ska återkoppla(ehermm...) och modda listan lite mer.
Sign In or Register to comment.