Fanatic 08 vår Deathwing

edited 3 mars 2008 21:11 in Warhammer 40k
Så tänkte posta up min lista här och få lite komentarer på den.

sitter på jobbet och skriver så har inte exakta poäng för allt

HQ
Belial
SB, MC powerweapon. 130p

IC
Terminator armour, 145p

Elites
Dreadnought
AC, SB 125p

Elites
Dreadnought
AC, SB 125p

Elites
Dreadnought
AC, SB 125p

Troops

5 Deathwing
AC, 3 Lightningclaws, SB, powerweapon, Apo, Deathwingbanner,
285p

5 Deathwing
AC, 3 Lightningclaws ,SB, Powerweapon, 230p

5 Deathwing
AC & Chainfist, 3 SB & PF, Powerweapon & SB, 230p

Fast Attack


6 Ravenwings
2 Meltagun powerweapon Landspeeder Tornado, 355p

Ravenwing Landspeeder
Multi melta, AC 100p

Ravenwing Landspeeder
Multi melta, AC 100p

Så bring it vad tror ni. jag kan tänka mig att folk tycker att 9 AC är för mycket men titta introt till dawn of war så är ni på min sida =P

Kommentarer

  • Det är 2000 poäng det där? Tja.. jag tycker då inte att den verkar för bra om vi säger så, mest bara cool och specialiserad. Nackdelen med de nya codexarna, speciellt marines då, är ju att de inte är så flexibla. Jag vet faktiskt inte riktigt vad du skulle kunna göra annorlunda med armén.

    Möjligen skulle du kunna dumpa en speeder och en dread och köpa en till termiesquad, men det känns som om du behöver alla tankbusting avståndsvapen du redan har. Dock tror jag att du skulle klara dig med bara två dreads iaf, så ett annat alternatit skulle kunna vara att dumpa en dread plus karaktären i terminator armour. Det frigör 270 poäng, vilket ger dig en kittad termiesquad och några leksaker till också.

    Ett tredje alternativ skulle ju vara att ta bort samma saker och skaffa en land raider som heavy support och dunka in en squad i den. LR är hur jobbiga som helst att ta ner, och lär orsaka en del huvudbry för motståndaren tror jag.
  • Problemet är att jag måste ha 3 termie squads i reserv för att droppa ner 2 med ravenwingen.

    och IC ger rerolls på hit åt termies. så reroll to hit och to wound på chargen med 4 powerweapon attacker =P
  • Fler termiesquads då!!!123
  • Men vad fan jag måste ju måla eländet då =P. iofs så brukar jag ju vara ganska rask på det.
  • edited 4 mars 2008 08:21

    Hur är det med attack bikes? Är det som BA att de kostar 50 pts? I så fall kanske det är värt att byta ut en speeder mot två attack bikes. Med alla ravenwing fuskregler så får du ju scouta med den också, och attack bikes är riktigt duktiga på att t.ex. knyta upp fiendens squads i väntan på att deathwingen kommer in. Fast egentligen ska du nog inte lyssna på mig, jag har fortfarande dålig koll på 40k :)

  • Ravenwingen kan inte ha Attack bike squads utan man sätter in en attackbike i en ravenwing bike squad. Och de gånger jag har kört med attackbikes så har de varit skitbra. anledningen till att jag inte har någon i denna lista är enkel sätter jag in en attack bike så förlorar jag en assasultcannon =P.

    som det är nu har jag en assaultcannon i varje unit jag har så jag borde få några rundor att skjuta med dem eftersom folk bara kan targeta en unit i taget med sina squads.
  • Men de kommer kanske att ha fler units än dig iallafall?

  • Onekligen så kommer folk att ha det speciellt i början då jag bara har 6 units. Jag tror inte att detta är någon riktigt bra lista igentligen den kan nog vara riktigt bruten mot en del grejjer men få duktigt med spö mot annat.
  • Jag hade nog tagit bort AC och satt dit heavy flamer istället med tanke på att dina terminatorsquads är så närstridsinriktade... Och heavy flamer kan göra så sjukt mycke skada (mer än assault cannon) förutom då när man skjuter på fordon :o

    *vill ha heavy flamers i mina assault terminator squads*
  • Meh då har jag ju inte 9 Assaultcannons och senast jag spelade så köttade jag in 3 terminators i Ylmes 10 dire avengers och det var bara snor kvar av dem. Jag vill ju inte skjuta bort så mycket så jag inte får komma i närstrid =P
  • Eftersom Dreadsen inte har någon direkt räckvidd på sina puffror och dör ganska lätt, skulle det inte vara värt att offra en av dem för att frigöra poäng till droppods åt de 2 som blir kvar? Då får du ju åtminstone en runda med skytte från varje dreadnaught + att de kan landa där de behövs bäst och utdela mest smärta. Jag tror inte den assultcannon du blir av med kommer saknas då en dreadnaught förmodligen är sprängd innan han får skjuta ändå.

  • Jag är en enda stor 40k noob, men jag har fått för mig att Deathwing terminators räknas som ett Elite choice och ett Troop choice. om man tar Belial vill säga.

    har jag missförståt regeln helt?
  • edited 8 mars 2008 17:21
    Om man har belial kan man ta terminators som troops så man kan välja antingen som en troop eller som en elite.

    Belials Deathwing som troops regel finns där för sådana som vill spela rena deathwing listor.
  • edited 8 mars 2008 17:24
    assault cannons skjuter ju 24" så oftast får man skjuta från runda 1 med dem ställer de skyddat i deploy och knallar fram med dem på min första runda och brakar lös. Men visst drop pods finns på listan av grejjer jag vill ha =P.

    och som listan ser ut nu så tror jag att vad jag än möter kan få det tugnt jag har garanterat 8st assault cannons på bordet min första runda och de är i 8 olika squads som är hyfsat tåliga så jag borde få rulla ganska mycket tärningar.

    Hade varit skojj att möta nidzilla eller eldar med wrathlords med alla mina rending =P.
  • hmm vad tror ni filurer om att byta ut 2 landspeeders i listan mot att adda en attackbike till ravenwing squaden samnt en predator med TL lascannon och HB sponsons samt att uppa en dread till venerable ?

    Ger mig en teleport homer till och jag har bra erfarenheter av preden med den beväpningen.
  • Spontant så tycker jag att det är jäkligt jobbigt att möta Predators och Ven. Dreads, medan Land Speeders sällan känns som ett överhängande hot. Men å andra sidan är dina med multi-melta och AC kanske ditt bästa vapen mot fordon. Svårt val, men med alternativet du gav så får du ju också en attack bike.. vad tänkte du dig för beväpning på den? Multi-melta?
  • Yah jag tappar inge anti tank vapen jag får en TL lascannon och en multimelta på bike
  • Ja, men jag tänkte på att Speeders är så jäkla mobila att de nästan aldrig behöver attackera front armourn. Det är jäkligt värt faktiskt. Men det är sant, en TL-lasc är inte att fnysa åt. Den sitter på en lite stadigare konstuktion än en AV10 skimmer också... :P

    Jag skulle nog satsa på pred/ven/attack bike-varianten. Den känns flexibel och stryktålig.
  • Spelade just mot ylme och Termie heavy armer kan få sjukt med stryk säger jag bara
  • Starcannons? :P

  • nja mer 784 shuriken catapults varje runda

    howling banshees gjorde rätt ont också iofs han van med 2000-800 var inte så farligt kändes bara som om han hade oändligt med gubbar kvar
  • edited 12 mars 2008 09:40
    Har tweakat vidare i listan nu och det ser ut så här nu vad tror ni

    Belial

    2x Dread AC&SB

    Deathwing 3 Lightning claw 1 SB&PW 1 AC, banner apo.

    Deathwing 3 Lightning claw 1 SB&PW 1 AC

    Deathwing 1 SB&PW SB&PF 1 AC

    2x Tacticals PW plasmagun, razorback linked HB

    Ravenwing Attacksquad 2 meltaguns pw

    Ravenwing Supportsquad AC,multimelta

    Predator linked LC och HB sponsons.

    Slängde in 2st combatsquads med bil istället för ven dread attackbike och Interrogator chaplain.
    • Inga powerfists / thunderhammers alls i termsen?
    • Melta gun > plasma gun?
  • Skrev fel en termie squad har 4 pf och chain fist.

    satte plasma på vanliga marinesen för att tanken var att de ska hålla objektiv osv inte jaga tanks
  • hur stora är tacticals?

  • Set: meltas på bikes är bättre än plasma. De är för dyra för att zappa ihjäl sig själva. Och så har de hastigheten som krävs för att kunna komma inom lagom avstånd för att få 2D6+8 mot armour.

    Orith: Nya listan ser bra ut, men du tror inte att du kommer att sakna Chaplainen? Men den ser lovande ut måste jag säga..
  • 5 man. och jag tänkte på vad du skrev om jag byter plasman mot meltas och sen byter landspeedern mot en attack bike så kan jag byta ut heavy bolters på razorbacks mot lascannons. kanske kan vara en plan 3 twin lascannons måste vara bra
  • jao chaplainen har alltid varit bra men ju mer jag spelar desto mer inser jag att det är allt som vanligast de vanliga gubbarna som gör jobbet
  • Japp, jag menade att melta guns kanske är bättre än plasma på tacticals :)

Sign In or Register to comment.