Flamestorm Duals II - Skellefteå, 12 oktober

edited 6 augusti 2013 12:38 in Warhammer fantasy

Två veckor efter höstens Fanatic arrangerar Legend spelbutik i Skellefteå sin andra dubbelturnering i Warhammer Fantasy Battles. Här på Legend har folket redan börjat fila på sina listor och förväntar sig motstånd från både norr och söder när det väl bekommer sig.

Flamestorm Duals spelas i lag på två spelare i varje lag. Syftet med denna typ av arrangemang är att stärka figurspelscommunityn i Västerbotten genom att både nybörjare såsom erfarna spelare kan se fram emot att spela tillsammans i turneringar medan de bygger upp sina arméer.

Varför vi valt att arrangera dubbelturneringar istället för vanliga turneringar är att i dubbelturneringar kan även just nybörjare vara med och spela så länge de har en lagkamrat som har bra koll på reglerna. Dessutom behöver man inte bygga ihop en 2000-poängsarmé för att vara med då halva armén står ens lagkamrat för. Det är förstås även helt okej att låna en kompis armé om man själv inte hinner måla klart sin egen.

Under turneringen använder vi oss av ett swiss-system som innebär att första matchen lottas men att man därefter får möta det lag som det går ungefär lika bra för, alltså har ungefär lika många turneringspoäng som ens egna lag.

För mer information, scenarion och anmälan, se http://legendspel.se/events/view-event/?event=433

Kommentarer

  • Men sweet!! Blir spännande och se om ni är redo för vad storbjörnen och dennes kompanjon will bring :D

  • edited 30 september 2013 20:06

    Mindre än 2 veckor kvar nu och vi hoppas på att åtminstone ett par Umeå-lag dyker upp. Här på hemmaplan träningsspelas det flitigt med förhoppningar om att ta hem segern.

  • lät som både filip och erik var sugna. ska kolla mig runt. Ska definitivt försöka komma

Sign In or Register to comment.