Chaos Daemons allierade med Chaos Space Marines

edited 4 juli 2012 13:42 in Warhammer 40k

Jag har en fundering om ikoner! Får allierade Chaos Daemons använda Chaos Space Marine Icons för sin deep strike? Codex:CSM säger att de endast gäller teleport och "lesser daemons", och FAQ säger ingenting. Vad tycker man? Jag tycker det är petigt att ordet "lesser" hindrar "vanliga" daemons från att använda dem.

Kommentarer

  • Det finns ju två sätt att se det hela på.

    Det ena sättet är att vara regeltaliban och följa RAW till punkt och pricka.

    Det andra sättet är att inkludera hela Chaos-arméns bakgrund och se till vad en "Lesser daemon" egentligen är. Då ser man att enda anledningen till att det ens bara klassificeras som "lesser", är att man gjorde ett eget "Codex: Chaos Daemons". Tidigare har ju dessa två arméer varit sammanlänkade. Man har kunnat köpa antingen "Greater" eller "Lesser" i listorna. I grunden så bör Bloodletters, Daemonettes, Plaguebearers och Horrors räknas som lesser, men att även Juggernaughts, Flamers, Fleshhounds osv borde inkluderas. Hur som helst lär det nog komma ett svar på detta inom några månader då ett nytt Codex: CSM ryktas att släppas i samband med startlåda till W40k 6th Ed.

  • Svårt att argumentera RAI då allies inte fanns när codexet skrevs. Däremot så får CSM dra nytta av demonernas iconer när dom teleporterar ner terminators.

Sign In or Register to comment.