NORDSKEN - Norrlands spelfestival (40k)

edited 15 februari 2012 18:30 in Warhammer 40k

Warhammer 40k-turnering

http://nordsken.se/arr/tabletop

Vandringspris (cyber-skull) till vinnaren och Slayer Sword till Best Painted Army!

Nu tänds snart ett ljus på den Norrländska spelhimlen. 2-4 mars arrangeras spelfestivalen NORDSKEN på Expolaris i Skellefteå.

Nordskens huvudområden är datorspel och sällskapsspel (roll-, bräd-, figur- och kortspel). Kring detta kommer det att erbjudas aktiviteter dygnet runt. Exempelvis turneringar i Counter-Strike, Settlers of Catan, Magic the Gathering, Warhammer 40k och Blood Bowl samt spontanspel i en mängd andra spel.

Klicka in på nordsken.se och anmäl dig redan idag. Det finns begränsat antal platser så imorgon kan det vara försent.

Nordsken arrangeras av ideella föreningar helt utan vinstsyfte, föreningarna som ligger bakom är Lan I Staan, Gimlis Galningar och Shimbukan Skellefteå Budoklubb.

Målsättningen är att skapa en naturlig plattform för att utveckla Norrländsk ungdomskultur och samtidigt bjuda allmänheten på en stor portion nördkultur.

Nu anmälda till 40k-turneringen (som betalt), drygt 20 pers:

Simon Selberg, ?. Johan Hofverberg, ?. Johannes Skarin, ?. Tor Sebastian Klestrup Röijezon, ?. Björn Sjöström, Tau. Eric Pettersson, Orks. Albin Åström, Space Marines. Max Malm, Imperial Guard. Kim Söderlund, Dark Angels. Victor Boman, ?. Kim Öhlund, Chaos Space Marines. Markus Larsson, Orks. Peter Bomark, Orks. Vicktor Öhlund, ?. Olof Karlsson, Imperial Guard. Magnus Johansson, Tyranider. Anton Sjöstedt, Necrons. Michael Wågebrandt, Space Wolves. Johan Asplund, Cthulhu-Tyranids. ... och några till ...

«13

Kommentarer

  • Några frågor. Vad kostar det? Finns det övernattningsmöjligheter?

  • Man kan ju kolla in hemsidan innan man frågar kan jag ju tycka

  • Kankse man kan, eller så kan man fråga först och kolla sen.

  • Eller så kan man växa upp först. Mitt sista inlägg i frågan.

  • Kostnad: 150:-, övernattning ingår. Bra priser, inkl. vandringspris till turneringsvinnaren och Slayer Sword till den med bäst målad armé. Vi satsar även mycket pengar och engagemang för att 40k-turneringen ska få Sveriges bästa spelbord. Riktigt fin nålfiltsmatta och specialbyggd terräng. Före, under och efter tävlingen kommer det även att finnas extra bord för spontanspel.

    För att eventet ska bli lyckat (och kunna hållas två gånger per år i fortsättningen) behöver vi bra uppslutning av spelare - så vi hoppas att alla som har möjlighet kommer.

    För mer info, se: http://stridshammaren.se/forum/discussion/3161

  • Skulle någon moderator kunna flytta inläggen i denna tråd till den nedan så kan vi fortsätta diskussionen där (och stänga denna):

    http://stridshammaren.se/forum/discussion/3161/inbjudan-till-helstorm-legends-40k-turnering-pa-nordsken/#Item_1

    På så sätt blir det klarare vem det är som arrangerar eventet, nämligen Krucke (m fl) och vem man ska vända sig till etc.

  • IMHO, borde den officiella kanalen vara via http://nordsken.se Åsså får vi där vara tydliga vilka kontaktpersoner man ska vända sig till vid frågor etc.

    Förhoppningsvis kommer det att finnas hundratals Nordsken-trådar (kring olika arr) i en mängd forum (inkl. Stridshammarens och Legends) - men källan bör alltid vara Nordsken.se

  • edited 21 januari 2012 14:31

    Förtydligande.

    Nordsken är arrangörerna och svarar på frågor kring:

    • otydligt schema ;)
    • anmälan
    • ev. problem
    • kostnader
    • boende
    • mat/dryck
    • förvaring/garderob
    • resor
    • vinster (priser/vandringspriser)
    • generella ordningsregler
    • andra events under Nordsken

    För mer info, se Nordsken.se. Vi sköter arrangemanget, hyr lokalen (kostar 150.000:- för en helg...), fixar priser (egeninköpta och via sponsorer) och spelbord (hittills har materialet gått på 25.000:-).

    Albin, Krucke, mfl. är turneringsansvariga och sköter således själva turneringen. De svarar på frågor kring:

    • turneringen
    • tider
    • omgångar
    • tävlingsregler
    • lottning, Swiss, poängräkning, målningsbedömning, etc.

    För mer info, se: http://stridshammaren.se/forum/discussion/3161

    I de fall det, på forum, i bastun eller annanstans, framkommer info om turneringen som borde funnits på hemsidan vore det great om någon kunde skicka mail till patrik@nordsken.se och be honom lägga in den infon på Nordsken.se. På så sätt har vi allt lättillgängligt även för utsocknes spelare som ej är bevandrade med lokala forumhäng.

    Vi jobbar hårt för att detta första Nordsken ska bli så bra det bara går - och sedan bara bli bättre;) I framtiden kan det då bli olika figurteman: Fantasy, Siege, Mordheim, Necromunda, Apocalypse, hårt temade kampanjer, osv. Dvs ingen konkurrent till Fanatic - utan ett komplement.

    Men, återigen: för att nå dit behöver vi spelarnas stöd och närvaro redan denna gång...

  • Nu har Slayer Sword (till bäst målade armé) kommit. Finns att beskåda på Legend.

  • Riktigt cool. Vars på svärdet kommer vinnarnamnen ristas in?

  • Jag är lite nyfiken på turneringen. Funderar på att pallra mig dit. Har några funderingar innan dess dock:

    Hur ser schemat för matcherna ut?

    Och den lite mer svårbedömda frågan om turneringsklimatet. Behöver man en grishård lista för att tävla eller blir man tjärad och fjädrad om man dyker upp med en sådan?

  • De största grisarna i Skellefteå är de som arrangerar turneringen (domarna) - inte de som deltar. ;-)

    Skämt åsido så är det, precis som du säger, en svårbedömd fråga du ställer. Helstorms tidigare turneringar på Legend har främst varit dubbelturneringar och utifrån dessa är det svårt att avgöra spelarnas riktiga intentioner med spelandet (bland annat för att man spelar i lag med olika arméer och det blir svårare att grisa). De flesta på dessa turneringar har dock gett intrycket att de främst vill ha kul då de spelar (ett kul sätt att socialisera) medan för några (uppskattningsvis ca 25%) är det viktigaste att vinna. Ett antal har utöver denna uppskattade fjärdedel dissat dubbelturneringarna (som jag förstått det) pga deras casual-play prägel och mindre spektakulära priser - det sistnämda är något vi ändrat på till Helstorm Legends som de som varit på Legend de senaste dagarna eller kollat runt på Nordskens hemsida kan vittna om.

    Därtill kommer turneringen inte ha några som helst softscores för Fair Play, målning eller konverteringar och på så sätt blir det en turnering som fokuserar mycket på armélista och generalens skicklighet. Däremot finns det ett apsnyggt vandringsprispris (och annat) för bäst målade armé.

    Personligen kommer jag inte hälla tjära och fjädrar på dig om om du grisar och jag tror inte du kommer vara ensam om att göra det heller.

  • edited 29 januari 2012 07:52

    Vars på svärdet kommer vinnarnamnen ristas in?

    Svärdet kommer att kompletteras med en svart vägghängare, på den kommer det att sitta metallplaketter, en med Nordsken-info och en för respektive vinnare, typ:


    NORDSKEN

    Slayer Sword


    March 2012. Best Painted 40k army

    Emma "Black Widow" Nilsson, Piteå

    Cadian First Born, the Aurora 1337

    Vandringspris till bäst målade armé på Nordsken

  • Åntligen går det att boka "aktiviteter" (dvs medverkan i turneringar) på Nordskens hemsida. 40k-turneringen har max 40 platser - så se till att registrera en användare på http://nordsken.se, betala (150:- för deltagarskap hela helgen) och boka in er så fort som möjligt för att reservera plats.

  • Har betalt in idag. Väntar bara på att få det bekräftat så blir det 40k för min del.

  • Här är vandringspriset till 40k-turneringen på Nordsken:

    Vandringspris vinnande 40k på Nordsken

    Anmäl er och betala innan den 15 februari (då blir det dyrare). Just nu kostar det 150:-.

  • edited 10 februari 2012 14:02

    Ascool! Visst kunde man plugga in den i datorn också?

    Funderar på att skita i jobbet och vara med i Helstorm istället bara för chansen att få ha denna i bokhyllan hemma. :)

  • Hur många har anmält sig nu?

  • Just nu är det 2 anmälda

  • Härligt, nu blir man ju lite sugen!

  • edited 12 februari 2012 10:34

    Helstorm Legends är Skellefteås största Warhammer 40k-event någonsin och det kommer folk från Umeå, Sollefteå och så långt bort som Göteborg. Terrängen och priserna är av högsta klass.

    Ni ska inte vara oroliga för att det är få anmälda. Det är många spelare i och utanför Skellefteå som tänker vara med men är bara lata med anmälningarna.

  • @Witch King Dax att börja landa lite grabben.

    """ Föranmälan aktivitetspass: 150kr* Föranmälan datorplats: 250kr* * Priset gäller för deltagare som betalar innan den 15 februari. Anmälningar som kommer in senare kostar 50kr extra. Ej föranmälda deltagare betalar 250kr för aktivitetspass alternativt 350kr för datorplats i entrén. """"

    Taget från Nordsken.se Så låt oss begrunda detta, Om ni bara har 2 anmälda nu så lär ju inte folk betala 100kr extra för att anmäla sig senare bara för att dom är lata. Vi som är aktiva turneringsspelare i Skellefteå är för tillfället 5st(40k dvs). 1 av dom håller i turneringen, 2 vet jag med säkerhet inte ska vara med (jag är en av dom). De sista 2 är jag lite osäker pga att jag inte vet säkert hur dom jobbar etc. Sen har vi ju några casual gamers som spelar på föreningen/butiken men som oftast inte har färdiga armeér. Dessa kan naturligtvis ramla in sent men känns ju lite konstigt att dom ska vara sena med anmälan när dom ändå är härifrån. Inte så att dom behöver planera resor och boende precis.

    En annan fråga är ju att det är ett aktivitetspass man betalar för. Så om det blir för få deltagare på 40k sidan blir det avblåst? i sådant fall när blåser ni av?, får man pengarna tillbaka? Skulle jag som deltagare åka 12-30 mil för att spela och sen bli sagd på plats att det vart inställt hade jag fan rivit stället, och sen krävt pengarna för resa, boende, aktivitetspass och för att man slösat min tid.

    Resonemanget " ja men dom kan ju göra allt annat också, finns mycket att se/göra" SVAR NEJ. man betalar för att spela en 40k turnering (99.9% av fallen iaf) Inte fan är man sugen att stanna i en annan stad för att titta på andra aktiviteter bara för att det var för lite deltagare.

    Idén är bra, stabilt med ny terräng o nya bord, men ni är några månader för kort på detta. En ny turnering på en ort där det inte spelats turnering tidigare kan man inte bara slänga upp 1 månad före start o tro att folk slänger sig på sina bankdosor o betalar för att vara med. Man måste planera, annonsera, göra rätt från början så att säga.

    Risken med att detta nu faller på för få deltagare gör att det rykte man försökte starta som en nordlig turnering med allt nytt o alla har roligt bara blir skit och nästa gång får du arbeta dubbelt så hårt för att få upp folk till rond 2.

    /Stefan Paulsson

  • Snabb fråga då relaterad till boende (eller iaf övernattningsloka): Finns det något sådant som arrangemanget ordnar eller är det var man för sig själv?

  • Nordsken har ett trettiotal anmälda deltagare som betalat 150:- (dvs ska spela "icke datorspel") - men som ännu inte bokat fast sig på events... Vi tror/hoppas att ett antal av dessa tänker spela 40k.

    Att de inte bokat sig beror ev. på lite osäkerhet i olika arrs scheman + att de, med tanke på antalet anmälda i turneringen inte känner någon direkt press att platserna ska ta slut;)

    Turneringen kommer att bli av - men eventuellt i en något mindre skala (större chans att vinna priser...). Kanske blir det bara 20 spelare?

    Det som dock krävs för att lyfta denna "Helstorm" från ett arr i "Legend-klass" till ett som verkligen är värt att resa till är dock att fler engagerar sig - och detta på ett positivt sätt.

    Dvs anmäl er själva - och få även era vänner (inkl. de som pensionerat sig från turneringsspel) att få tummen ur och anmäla sig.

    /Magnus Johansson

  • Jag och en kompis ska anmäla oss, så strax blir det lite fler anmälda.

  • Jag vet ytterligare två som anmäler sig idag.

  • edited 13 februari 2012 16:25

    Var idag på Legend och under en timme hade 4 till anmält sig. Så nu är vi uppe i 6. Plus 2. Plus 2 igen. Plus 2-3 stycken till Skelleftebor som med största sannolikhet kommer vara med. Det här kommer bli grymt.

Sign In or Register to comment.