IG regements markeringar?

edited 28 november 2010 11:08 in Warhammer 40k

Tja, finns det någon bra guide till vad siffrorna egentligen betyder, och vilka som har dem? Typ, Insignum Astartes(sp?) fast för Gardister? Har ingen koll alls på om det är regementets-, kompaniets- eller enhetens siffror som visas osv. Har kollat på Lexicanum och lite div. sidor, utan framgång.

Kommentarer

  • Utdrag från 4th ed Imperial guard codexen gällande Cadians shoulder markings är att tvåsiffriga med död-skallemotiv i mitten är reserverat till company command squads. Annars är det att om det börjar med en eller två nollor så är det kasrkin eller speciella veteranenheter. I övrigt stod det inte så mycket mer om squadmarkings.

  • Det som går att utläsa i regler och den mängd fiction som vid sidan om, finns det ingen IG-standard. Varje planet som sätter upp regementen har olika varianter. Få gemensamma markeringar återfinns annat än t ex armésymbol för att visa vilken armé/armégrupp som då är gemensamt för alla regementen i den armén.

    På infanterisidan är väl Cadians bäst täckta och går att applicera på många IG-förband om man gör egna. Däremot kan man också köra på IG 2nd Ed markings, som var fokus på att varje kompani har en färg (ex röd) och sedan har varje pluton sin färg (ex blå) och dessa utgör då en cirkel, där vänster halva färgas som kompaniet och höger som plutonen, samt att en siffra 1-5 betecknar vilken squad det är. Command har istället för siffra ett C. För fordon återfinns oftast då en färgmarkering på sidopansaret, där första färgen är repeterad som tredje färg. Lokalisering kan vara antingen fram eller bak, men även tornet. Tror att det tidigare i år var en Spearheadmålarartikel i WD som tog upp just tankmarkings. Sen är ju FW, ffa Imperial Armor Vol.1 en guldgruva.

Sign In or Register to comment.