Hydra convertering

edited 27 november 2010 00:26 in Warhammer 40k

Goder afton/morgon folket.

Jag är som trådmässigt syns i full gång med att göra en IG arme. Surrade med Wille på Fantasia här tidigare idag/igår och han surrade om att man kunde göra en från en chimera och så en.. ja.. något jag lirkat ut av att kika på GWs hemsida, en aegis defence line. En 4 pipig gigantisk bössa. Som det ser ut så får man dock bara med den när man köper en gigantisk lådda med annat dravvel också.

Är jag helt vilsen kring 4 pipiga bössan och/eller har någon andra förslag på just hydra konverteringen? Tack sa bocken

Kommentarer

  • edited 27 november 2010 03:56

    Ja du... Surt att det inte går att köpa kanonen från Planetstrike lös, utan att den typ endast kommer tillsammans med hela kittet.

    Min första tanke var konverterings-kit:et från ForgeWorld, men det kanske är lite väl dyrt. En annan idé är att köpa ForgeWorlds Dreadnaught Autocannons (Mortis-varianten tänkte då jag främst på), och sätta på någon sorts stativ. Som du kanske förstår är detta bara förslag/idéer. Annars kanske Autocannons från Predatorn eller Leman Russ Executionern (tror det var den som hade Heavy 4 Autocannon:en?)?

    Hur som helst kan jag tänka mig att de flesta långa kanoner kan passa bra sålänge man får ihop 4st som kan sättas i vad som ser ut som ~2 twinlinkade par.

    Lycka till i alla fall.

  • Om du köpt 4+ Heavy weapon teams så kan du använda autocannons därifrån som du borde kunna förlänga med lite klipp-och-klistra och en plaststav av ungefär samma tjockleck som man sedan får fila/greenstuffa till samma tjocklek. Sedan lite plasticard och grejer för att gör ställningen som sitter på så har du själva grundprincipen färdig.

    Det är iaf vad jag tänkt på när jag funderat på att göra en Hydra.

  • En Aegis defence line innehåller ju en picka och några mur-bitar. Det är väl inte så farligt? 190kr är väl ingen gigantisk låda?

  • Jag måste sett på fel grejer för jag tyckte att den defence tjosan där gick på ca 250 pix. Får kika på det där i veckan. Tackar för tipsen folket

  • Jag kollade på GWs hemsida och på den lilla bilden av Aegis defence line så syns inte bössan.

  • edited 27 november 2010 07:37

    Jag har en Aegis Def Line hemma och kan intyga om att det ingår en Quad-AC (även om jag köpte min för 1½ år sedan). Däremot ser AC-piporna alldeles för korta ut enligt min smak.

    Personligen hade jag nog passat på att köpa en hel Hydra via FW nu när pundpriset är så bra. Med tanke på att conversion-kit kostar £30 och en hel £42 (ca350 resp. 485 SEK). Börjar man räkna på vad en Chimera + t ex en Aegis eller annat konverteringsmaterial kostar så är väl FW alternativet likväl så bra. Jag menar, en Hydra går ju inte på mycket mer än en Valkyria...

  • Tja Trollis... skulle säga att Aegis defenceline + medusan är det bästa alternativet.... och du VET att du ska lyssna på Pappa Linus ;-)

  • Kom just på ett annat riktigt intressant alternativ till Hydran. En gatling-variant med Punisher-kanonen. Finns ju flera exempel på detta både i NATO och WP-arsenalen.

  • Nu är jag inte IG-spelare (än...), men det skulle faktiskt vara en intressant konvertering. Satt i samma tankebanor själv, fast mer åt SAM-hållet. Även om nu folk säkert skulle tro "Manticore" om det hela.

  • Massor med tips men MAMMA Linus/Lost har så rätt i att köra en Chimera kropp och sen Aegis defence tjosan bössorna på det. ÄVEN om piporna är för korta så får så bli fallet. Spiken i kistan klappad och klar! Bara att börja måla ihjäl sig då. Sweet stuff

  • inte chimera... MANTICORA :-) . Tror dessutom att det kommer att bli

  • minst jobb :-)

  • Kommer kosta mer så därförjag kör med chimerorna. dom har jag ståendes hemma redan så he he. Snål e den som e grön om magen :D

  • Jag håller med om att en Aegi-turret är för kortpipig. En Hydra har ju dessutom "long-barrelled" Autocannons, vilket ger den extra räckvidd. Minst HWP-Autocannons, alltså. (För egen del skulle jag nog bygga eventuella Hydror av FW-kittet, just för att piporna är så äckligt stora...)

  • Kort sagt: Ska man vara petig så är FW bäst, men alla fattar vad det föreställer om man gör det billigt istället.

Sign In or Register to comment.