Superfort till Planetstrike?

edited 24 juli 2009 18:47 in Warhammer 40k

Satt och funderade på om det inte borde införas en riktigt stor kategori för rejäla fortifikationer. T ex en Missile Defense Silo, eller en Orbital Defense Laser... eller Makrocannon och andra extrema installationer ...( som en Rok).

Dessa lär ju onekligen vara intressanta mål för invasionsstyrkorna. Däremot känns de inte som några mål man sätter upp enligt de regler som Planetstrike erbjuder i regelboken. Visst finns det större Space Marine fortet, men det känns ändå lite patetiskt.

Lösningen här tror jag blir att använda reglerna för Super Heavies från Apocalypse. Underförstått blir det då Apocalyptic Planetstrike. T ex är en Ork Rok troligen en Super-Heavy med 5-6 structure points och en bunt vapen (som en stationär Stompa). En Makro-cannon fortifikation skulle kanske vara 2-3 structure points med beväpning som t ex en Shadowsword.

Resonemanget är att om Planetstrike följer reglerna för fordon för befästningar, bör samma regler gälla för superfort i större slag (som Apocalypse). Fordonsregler XL i det här fallet i form av superheavies.

Låter det som rimligt att köra på detta?

Kommentarer

  • Det finns ju en strategem som mer eller mindre ger en fortification 2 structure points. Men jo, det låter väl som en rimlig idé att ge vissa byggnader structure points, men att fortfarande kan det vara en idé att dela upp dom. T ex dom yttre områdena har bara en structure point var, men huvudbyggnaden har tre.

Sign In or Register to comment.