Washning & grundfärgs-sprayning

edited 4 juni 2009 15:43 in Figurmålning etc

Jag ville fråga om vad ni vet om att använda gw's nya washer direkt ovanpå grundspraylagret?

Av egen erfarenhet kan det vara problematiskt att inka över spray. Dock var det längesedan som ni ser av ordvalet ink.

Kommentarer

  • edited 4 juni 2009 16:47
    Vad anser du som grunspraylagret? Med vanlig sprayburk har jag inte testat men med spraygun är det bara att köra foundationfärg och sedan spraya med washen.
  • Hela mitt bloodbowllag är spraywashat direkt över grundfärg (vit). Fungerar även att grundspraya svart eller vitt, spraya foundation och sedan pensla på wash.

  • Airbrush fungerar att grundmåla med vilken färg som helst faktiskt. Fick Graveyard Earth att fastna i ett alldeles utmärkt applicerat lager med min airbrush. Kan varmt rekommenderas. GW's dyra sprayburkar är ett minne blott för mig i alla fall.

    Det jag hört rörande wash, är att det bara är att ta det direkt ur burken och köra på. Ska tydligen bli bättre än att använda pensel.

    Så att köra wash direkt på ett eget färgval av grundfärg applicerat med airbrush borde vara riktigt bra.

  • edited 4 juni 2009 22:09

    Det går dock åt sjukt mycket wash om man använder sprayteknik. En burk wash per tio-femton figurer ungefär. De flesta vanliga gw-färger (åtminstone de jag testat) fungerar bra att spraya med, men är lite trixigare att få till rätt konsistens med. Vallejos "gw-sortiment" fungerar också, men är svårare att blanda till än sina gw-motsvarigheter. De är även betydligt jobbigare att hälla tillbaka.

  • Tänkte att en modell är grundsprayad i svart, vit eller grått och att man målar dit wash med pensel. Och då alltså på hur washen beter sig på grunden, om den fastnar precis som ovanpå vanlig färg eller rinner av eller något mellanting.

    • Svart: nästan ingen skillnad
    • Vitt: behöver åtminstone två lager för att bli bra
    • Grått: funkar bra med åtminstone asurmen och badab

    På vitt och grått fastnar washen på alla ytor men ansamlar sig ändå i gliporna. Blir riktigt bra (förutom på stora plana ytor), särskilt om man gör flera lager eller en wash följt av en annan för lustiga kombinationer. Mina bloodbowlalver har gryphone sepia + asurmen blue eller thraka green.

  • edited 5 juni 2009 01:13

    Här kan du se hur det gått för mig när jag målat med washes direkt på army painters grå sparyfärg

    Det blir en helt klart okej TT-standard även om det inte är 'Eavy metal, men man kan ju alltid lägga ner lite mer tid om man vill före/efter washandet förstås.

  • Jag vill måla en necron-armé med den här spay-tekniken, men drar mig för att skaffa en spraygun. Är jag fånig?
    Tanken var sprayad Mithril Silver med Badab black på det.

Sign In or Register to comment.