Ultramarines Terminator Captain, WIP

edited 1 juni 2009 02:31 in Figurmålning etc

Har kommit en bra bit och börjar bli riktigt nöjd. Stormboltern, kommande banner och basning är kvar. Kanske lite små detaljfixande.

För er som inte känner mig har jag målat i sedan i mitten av december och vill utveckla mig mer och mer. Jag tar gärna imot tips om vad jag kan förbättra eller göra annorlunda för att skapa mer liv i modellen. Som alla har jag lite svårt med vitt till purity seals och liknande. Freehand Ultra-märken börjar komma också.

Har ingen aning om hur väl det kommer att direkt länka ifrån Facebook. Ska se över en annan host när jag har lite tid över.

Ultramarines Terminator Captain Ultramarines Terminator Captain Ultramarines Terminator Captain Ultramarines Terminator Captain

Kommentarer

  • Om du bara målat sedan mitten av december kan jag bara säga WOW! Bra jobbat! Det finns folk som målat i flera år (bland annat undertecknad) som måste kämpa hårt för att komma upp i sen sån där nivå!

    Jag gillar särskilt blåfärgen på rustningen, det röda och freehanden på den lilla skölden.

    Vad kan du förbättra? En sak som är lika enkel som snygg är att borra ur piporna till boltern. GWs egna borr passar utmärkt till detta och finns på Fantasia, men vilken mindre borr som helst duger.

    Vad gäller vitt så finns det en hel del olika tekniker. Bleached Bone highlightad upp till vitt, Dheneb Stone upp till vitt eller valfri gråfärg upp till vitt är alla beprövade tekniker. Eller så slänger du bara på en lämplig wash på dina vita ytor (Devlan Mud, Gryphone Sepia, Ogryn Flesh eller Badab Black beroende på vilken ton du vill ha) och sedan kanske en sparsam highlight till vitt igen om det behövs.

  • Håller helt med trukken! Denna nivå efter denna korta tid? Riktigt, riktigt bra :)

  • Av figuren att döma, gällande vitt & purity seals så målar du dem lite FÖR vita, för mycket vita ytor, kanske prova låta de djupare delarna av ytan vara grundfärgen (använder själv Graveyard Earth men vilken brun/ljus som helst funkar ju). Mer drybrush (eller overbrush) och mindre detaljmålning på purity seal'sen. IMO. (Wash funkar alltid också).

    Ett annat enkelt sätt att få en modell att "poppa" är att (som sagt) freehanda, som du ju gjort på mini-skölden. Gör det på det andra axelskyddet också, prova utmana dig själv, med sig: ett till sköldmärke, delat i fyra fält, varav ett är ultra-märket, ett är rött, ett är vitt osv. Ger verkligen liv och karaktär åt en modell.

    En annan viktig aspekt (som ibland glöms bort) är BASERNA! En bra bas ger verkligen det där lilla extra till en figur. Sedan håller jag med ovanstående gällande att borra ur piporna på SB'n.
  • Shit! Gryffon sepia på purity-seals så ser de riktigt uråldrigt pergamentiga ut. Grymt snyggt, väldigt bra effekt av den blåa washenå, men rustningen saknar en highlight tycker jag. En riktigt tunn linje i väligt ljus blå på utvalda kanter borde göra susen. Ungefär som du gjort på svärdet (vilket var väldigt snyggt för övrigt! Tror inte att någon kommenterat den ännu).
    Fortsätt så där!

  • Tackar för alla fina kommentarer. Den här har jag nog lagt runt 16 timmar på. Jag har som tur nog ett bra tålamod och gillar att pilla i nästan oändlighet samt testa nya saker. Kommer tyvärr att vara borta ett tag från målandet nu pga jobb men ska efter det jobba mer på purity seals med några av de tekniker ni nämt samt öva mer på freehand. Basning gör jag, men de blir ofta bara tråkiga gröna gräsiga... ska se ifall jag ska testa något lite annorlunda.

    Ännu en gång. Tusen tack för alla bra ord.

  • Som tidigare nämnts är det att borra upp piporna till stormboltern, måla purity seals och pergament med kommando khaki, highlightad med bleached bone, samt att lägga några ljusare highlights på den blå rustningen. Kanske putsa till den vita highlighten på svärdet med lite blått - så den blir jämnare (och kanske eftersträva en mjukare övergång från det blå).

    Vidare hade nog några fler detaljer i rött gjort susen. T ex stormbolterns kåpa.

  • Det är ett Work In Progress och boltern har bara fått ett lager boltgun metal samt badab black. Mer än så har jag inte fixat med... ännu.

  • Väldigt imponerande resultat efter så kort tid inom hobbyn, och oroa dig inte, en av de saker du kommer märka av ganska snart är att det går snabbare och snabbare att måla figurerna efter ett tag (man lär sig vad som kräver noggranhet och var man kan gena).

    Instämmer i ovanstående kommentarer, och vill åter igen trycka på hur viktiga baserna är för en figur. Ta dig tid och gör flera baser utan figurer på tills du är nöjd med hur det ser ut (ta gärna loss din modell från dess nuvarande bas för att prova kombinationen av modell och bas).

    En annan sak som är viktig är fokuspunkter. Det finns många som är bättre på det än mig, men tänk alltid på att vi tenderar att fokusera speciellt på ansiktet av figurerna redan vid första anblicken. Du har målat ansiktet väldigt bra, men var inte rädd för att ta ut svängarna och verkligen lägga energi just här.

  • edited 3 juli 2009 01:33

    Har nu fixat lite till. Börjat med basen samt tagit till mig lite av era tips. Fler är alltid välkomna. Tagen med min nya mobil istället för systemkamera så det är lite skillnad på så sätt.

    Ultramarines Terminator Captain Ultramarines Terminator Captain Ultramarines Terminator Captain Ultramarines Terminator Captain Ultramarines Terminator Captain

Sign In or Register to comment.