Warriors of Chaos projekt

edited 7 november 2008 23:43 in Figurmålning etc

Efter att nu spelat 40k ett tag nu så känner jag att det vore roligt att återgå till fantasy igen och bestämt mig för att göra en Warriors of Chaos armé. Tanken är att den ska vara lite klassisk och innehålla lite av varje, dvs. nån/några enheter warriors, några marauder enheter, lite knights och liknande. Har ännu inte funderat på någon armé men det lär lösa sig med tiden. Däremot har jag hunnit måla upp några warriors.

Musician Standard bearer Warriors

Problemet jag ligger i nu är att jag vet inte vad jag ska göra av banneret. Jag har fått följande förslag:

  • Att göra banneret samma grön färg som är på sköldarna ( och kapporna som jag glömt ta bild på :P ), dvs. ganska extrema highlights.
  • Att göra banneret benvit, liknande deras horn, alternativ någon annan vit, för att dom ska sticka ut lite mer.

Oavsett vilken färg det blir ska jag försöka göra någon enkel free-hand på den, dock så vet jag inte vad. Förslag på motiv och färg?

Kommentarer

  • Jag tycker att du ska ha banneret svart med en chaos stjärna i samma grön färg som du har på sköldarna.

  • Som vanligt när du är i farten ser det ju bra ut :)

    Jag håller med ny, freehanda skölddesignen på baneret.

  • ska de följa en specifik gud? isåfall kan du ju alltid freehanda den gudens symbol (i samma färg som sköldarna).

    nu bad du inte om feedback på målningen, men är inte hudfärgen väldigt gul? eller är det fotot?
    I övrigt tycker jag att de var riktigt snygga :-)
  • @Lost: Jag kan alltid ta feedback på målningen, hur annars blir man bättre? Njae, huden är inte så gul så jag tror att det är kameran som spökar. Däremot är huden lite lätt grönaktig.

    @ny, jonke: Problemet att ha banneret svart med en symbol på är att jag är rädd att den inte kommer att sticka ut så mycket, eftersom i övrigt så syns dom inte (dvs. inget man vänder huvudet till för att titta nogare när man går förbi dom när dom står på ett spelbord)

    Jag har inte bestämt mig för någon specifik gud än, men om det blir någon så blir det Nurgle eller Tzeentch tror jag.

  • Det ser riktigt nice ut!

    Jag skulle måla ett vitt banner och och freehanda en ganska tjock chaosstjärna i samma grönfärg som resten som sitter i ena övre hörnet så att man bara ser typ en fjärdedel av den. hänger du med?

  • Riktigt nice, se till att få till kontraster med basen bara, så allt inte bara är svart :)

  • Det vore jättetjättehäftigt med vinterbaser!

  • @pejdor: Jag tror att jag förstår vad du menar, och det vore riktigt coolt om jag fick till det. Ska sticka och måla senare idag. Och ja, jag har övervägt vinter baser men vi får se, ska göra lite test innan.

    @Setomidor: Jag vet, problemet är att jag vet inte riktigt hur, kanske blir snöbaser som pejdor sa.

  • Nu måste jag sticka in näsan och säga ifrån.
    Min högst personliga åsikt är att du absolut inte ska göra nån chaos-stjärna på banneret.
    väldigt mainstream, tråkigt, och dessutom svårt att få snyggt.

    Jag tycker det skulle passa att göra något som får dom att sticka ut ännu mer...
    hmmm, vilken färg på banneret, jag tycker inte svart, men kanske nån mörk mörk grön? Typ utmörkad scaly green? lite i stil med ditt gröna, fast inte samma färger.
  • Kan du inte göra något subtilt grönaktigt motiv på flaggan, som en ondskefullt skrattande dödskalle eller något annat lämpligt kaotiskt?

  • Jag tycker att du borde ha ett mörkt banner, ja, kanske i färgerna som Hive Mind nämde och sedan måla rökiga gröna runor(alltså chaosaktiga runor) över hela banneret. Jag tror att det skulle bli riktigt snyggt och förstärka den fruktansvärda synen av och mystiken hos dem. Jag tycker att för få spelar på detta då de gör chaosarméer. Då kan ju dessutom banéret vara magiskt om du vill.

    Jag vet inte annars vad jag kan säga... det ser riktigt bra ut på bild, men jag vill gärna se dem i verkligheten. Det är alltid bäst så!

    Just det! Om du väljer att köra på min banéridé så kan du ju även freehanda liknande runor på sköldarna, antingen helt som bakgrund för kaosstjärnan eller bara någon runa för att visa deras lojalitet till deras hedniska och mörka gudar.
  • @Hivemind: Jo jag vet att chaos-stjärnor är ganska uttjattat men dom är ganska lätt att göra, men jag kan nog försöka hitta ett alternativ.

    @NilssonHarHund: Jo det borde kunna funka men jag vill helst inte ha allt för mörka färger för då blir risken som jag sa tidigare att dom kan bli för mörka.

    @MördarAnders: Häftig idé men risken är att banneret kan bli för plottrig. Att göra samma motiv på sköldarna är inge tal om, man ska ju bli klar med armén.

    Jag har nu bestämt mig för vilken gud jag ska köra på, det blir Nurgle. Jag har även målat banneret och det blev att jag körde på en beige-aktig färg, däremot är motivet inte fixat än, ska försöka fixa bilder ikväll.

  • De ser riktigt bra ut! Hur många enheter warriors komemr du att köra med?
    Angående baserna tycker jag att du skulle försöka göra något slags bergtema, kanske olika nivåhöjningar så att de inte ser så statiska ut.

    Angående baneret, tja jag tror att allt blir bra.
Sign In or Register to comment.