Inquisitor, grey knight, vad skulle den kosta?

edited 30 oktober 2008 22:42 in Figurspel

Yo, Klomster här.

Kom på att en inquisitor scale grey knight skulle vara cp-häftig, och inte överdrivet jättesvår att göra. Dock pilligt och greenstuff kvalitets-krävande.

Ideén var denna, jag köper artemis, xeno killen, och skaffar en till ordo xeno inquisition arm, för den är likadan som grey knights armar.

Moddar den ena armen till en höger-arm och fixar ett trevligt vapen, säkert bara en del jobb, själva handen borde gå att ta från den högra armen.

Den vänstra armen måste jag ta bort svärdet på (för svärdet är rätt töntigt) och sätta dit en storm bolter, i gk stil. Troligtvis mindre jobb.

Sen behöver han en spetsig gk hjälm, eftersom alla mina gk har hjälm, och det är korkat att vara utan. Så den kommer nog att kräva skulptering också. Om man nu får med en hjälm.

Så nu frågar jag de som kan modelering och skulptering, och dom som köpt inquisitor modellen.

Är min idé rimlig? Kan man få tag i extra bits som armen och ett skojjigare vapen? Kommer detta kosta? Måste jag köpa 2 st för att få 2 armar? Hur svår är dom att måla?

Här är en bild på modellen jag tänkte utgå ifrån.

Artemis

Här är en grey knight gjord av nån annan, skulle vilja ha ett sånt halberd.

Knight

Kommentarer

  • Tja, beror ju lite grann på hur mycket detaljer du vill ha med, men rör det sig bara om de konverteringar du pratar om (storm-boltern, force halberd och hjälmen) är det inte ett alltför avancerat modelleringsprojekt.

    Hur mycket det kommer att kosta är jag dock lite osäker på nu när man inte kan mailordra separata delar längre, men worst case scenario är ju att du måste köpa 2 st Artemis så har du ju en uppfattning om ungefär vad maxckostnaden kan ligga på. Alla andra delar kan du lätt få tag på via bitz eller byte med folk (då utgår jag iofs att det medföljer en Space Marine-hjälm i Inquisitor-skala till Artemis).

  • Kan till och med ge dig en breakdown om du som sagt tänker hålla dig till de tre punkter du själv listat:

    1. Hjälmen är snorlätt att greenstuffa om till en mera Grey Knight liknande riddarhjälm. Jag gör det hela tiden med 28mm hjälmar till mina Truescale GK:s.

    2. GK:s wrist-mounted stormbolters är sjukt små (mer som twin-linkade bolt pistols), så den lite större Stormboltern som följer med till Rhinos borde passa bra (ren gissning här).

    3. Nemesis Force Halberd borde vara lätt att göra med en plastpinne, greenstuff och bara sätta dit ett lämpligt Power-vapen längst upp

  • Hur lätt är det att posa om artemis?

    Måste man greenstuffa nycket om man vill att han ska stå istället för att springa?

    Jag vill veta så mycket som möjligt, för jag funderar på att kanske göra detta, och om jag vet mer, så är det större / mindre chans att jag gör det!
  • Att få Artemisfiguren att stå istället för att springa, skulle nog bli sjukt mycket jobb..
  • Får man med en hjälm till denna figur?
  • Nej det får man inte, men jag har en sådan som du kan få.

  • Coolt.

    Du har ju en sån figur förresten!

    Vad ovan stämmer?

    Skulle min idé funka?
  • Jag skulle säga att det nog är ganska jobbigt att posa om artemis, han har ju även en väldigt dekorerad vänsterarm som man kanske måste fila ner. jag tror att han går på 350 kr att köpa, kanske lite mindre, men i alla fall där i kring...

    Vapnen kan man mailordra från specialist games och jag tror att de både har svärd och den där halberd grejen.

    Det blir mycket jobb för dig...

  • Jag har en Artmeis model som jag konverterat och det är inte det lättaste... om du ska få honom att stå rakt måste du nog bygga om hela skrevet och räta ut benen. Jag byggde om min model så att han vilade ena foten på en ruin eller nåt utan större ingrepp. Han har även en Thunderhammer i stället för bolter och powersword som han håller i båda händerna... ska försöka få upp en bild på den så snart jag kan...
  • Jo det var den posen som TaintedBrush gjorde som jag tänkte.

    Men hjälmen fick man inte med, fasst jag kunde få/köpa den av pejdor, och en andra bling arm kan man bara få genom att köpa 2 eller?

    Undrar hur svårt det är att greenstuffa sån där text.
Sign In or Register to comment.