Tau Råd och Listor.

mhmh
edited 24 april 2013 15:13 in Warhammer 40k

Ja nu är ta snart klassade som gammla med Eldar runt hörnet. Så tänkte höra vad folk har kommit fram till.

Jag är fortfarande lite kluven när det gäller Broadsides. Vilket funkar bäst missiler eller rail rifle? Ska man köra 3 or eller 2 or?

Kommentarer

  • edited 25 april 2013 10:27

    Jag tycker att båda varianterna är lika bra, men de specialiserar sig mot specifika typer av mål. Båda har sina fördelar och sina nackdelar. I fluffet om dem så kan man läsa lite av deras anatomi på varianterna. Vilken typ som är bäst beror ganska mycket på hur resten av armén ser ut, vilka supportsystem man har valt samt deras tänkta roll på spelbordet. En smaksak helt enkelt.

    Detta anser jag även gäller för alla Tau-enheter i nya boken. Det finns inget val som är direkt sämre än resterande, inte ens vespids är ovärdiga att spelas.

  • Riptide och Independent Characters. Jag undrar kan man en IC joina en Riptide som har med sig minst en drone? Jag har letat runt på nätet. Och det är mixade reaktioner på det. En artikel på ATT säger att man får tills en FAQ runt det hela har kommit. Men vad säger ni här? Är man taskig om man sätter in en Commander med sin Riptide?

    IC Regeln säger: Independent Characters can join other units. They cannot, however, join vehicle squadrons (see page 77) or units that always consist of a single model (such as most vehicles and Monstrous Creatures). They can join other Independent Characters, though, to form a powerful multicharacter unit!

    Av den får jag fram att en singel Monstrous Creature kan inte bli joinad. Men med drones i då är det ju inte en ensam MC längre utan en mixad unit och faller under regles "such as most" del.

  • Än så länge känns den tolkningen som tillåten, och jag tycker inte att det är det mest befängda som tillåtits i detta spel genom tiderna. :P

  • Commander med Command and Control Node (Reroll to Hit) samt Multi-Specrtum Sensor Suite (ignore) cover Puretide Engram Neurochip (Monster Hunter, tank Hunter) ihop med en riptide är lite taskigt. Visst det tar lite på ens pts så man kan fundera är det värt 1/4 av ens amre pts (1995) att göre en sådan här kombo. Eller gå ännu lägre. På 1100pts köra 350pts commander+riptide. Man vill ju att en riptide jobbar på bästa möjliga vis. Om man gör lite kl 2 på natten matte. Ignore cover plus reroll to hit borde vara ca 2 markerlights för cover + 2 markerlights för bs (ger honom 2+ to hit borde vara relativt lika med reroll 4+) Det är 4 markerlights så med bs 3 pathfinders så ska du skjuta (snitt) 8 markerlights för detta ska inträffa det är 8 pathfinders kostnad 11pts st så 88pts.

    Så:

    Commander & Riptide combo onödiga pts eller en möjlighet till en WTF HAPPEND THERE! (En blast från Jon Kanonen har ju en möjlighet att göra en enhet paladiner till askhögar)

    Eller

    Pahfinders & Riptide billigare i pts nästan samma möjlighet men då markerlight är heavy 1 så måste dom stå stilla för att skjuta "bra". Vilket gör att dom med sina visst 36" är en bit men då blir ändå aningen bundna till en sida av planen.

Sign In or Register to comment.