Fantasia Fanatic XXIII, 27-28 April

12346»

Kommentarer

  • edited 25 april 2013 14:19

    Griniga gamla gubbar anmäler sig!

    Per Andersson
    Brager
    Lost

  • Stjärtkrossarna! Morgan, Björn, Erik S, Emil. Fantasy

  • Någon som vet när alla arméer vart updaterade i april? Om de vart updaterade efter den 7:de så används de väl inte på Fanatic

  • Det är väl ingen vad jag vet.

  • Om erraterna är efter den 7:de använder kommer man då att fortfarande använda FAQerna för det är ju bara bättre förklaringar på regler?

  • edited 25 april 2013 16:30

    Alla FAQ:s och dess innehåll (errata, FAQ och amendments) används på Fanatic i sitt senaste stadium. Begränsningen 7 April gäller helt nya regelpublikationer så som nya editioner eller armybooks/codexes.

    /Daniel
    Fantasia Fanatic Crew

  • edited 25 april 2013 16:30

    Alla FAQ/Errata uppdateringar kommer tydligen användas, kolla tråden "Nya FAQs" några poster ned.

    edit: Dante hann före :)

  • Okej tack så mycket

  • Jag förstår att det verkar otydligt och vi ska ta och skriva om texten till nästkommande Fanatics. Anledningen till att det är formulerat så är för att det ibland kommer helt nya regler i white dwarfs, som tex. Sisters of Battle listan. Nu för tiden ligger vår turnering ofta så att det inte kommer någon ny publikation från GW mellan "datum för inga nya regler" och turneringens start men den har inte alltid legat så till och gjorde inte det på den tiden då stycket skrevs. Men den senaste erratan kommer alltid gälla även om det också kan innebära stora förändringar.

    /Daniel Fantasia Fanatic Crew

  • Nytt för i år är att vi kommer att sälja speciella Fantasia Fanatic XXIII muggar (finns både 40K och Fantasy). Muggen kommer att kosta 150:- och då ingår det gratis påfyllning av dricka och kaffe under hela helgen.

    Endast 50 muggar finns tryckta, först till kvarn gäller för att få tag i dessa rariteter. Precis som vanligt gäller bara kontanter i kiosken.

  • Vilken dricka utöver kaffe gäller för dessa muggar?

  • Anmäler lag: Jan Hansson - Vilken kille!

    Jon Backlund Erik Andersson Mattias Bergström

  • kan man få se en bild på muggarna ?

  • Och priset till bäste Beastmen går till Lars Eldborn! Eller? :)

  • edited 26 april 2013 12:58

    Några regelfrågor såhär dagen innan:

    1. Är det frivilligt att använda Stomp/Thunderstomp?
    2. Måste man säga att man använder ett Breath Weapon innan man slår sina vanliga attacker på samma I?
    3. Vilken Toughness används av Warmachines mot Fanatics/Manglers? Den för CC eller den för Ranged attacks?
    4. Sen i tisdags får man använda Inspiring Presence för Spirit Leech/Mind razor, fungerar det att kasta Doom and Darkness på generalen för att sänka hans LD och därmed det LD han kan dela ut för Spirit Leech?

    Kommentarer:

    1. Står "A model with this special rule can make a Stomp in addition to its other close combat attacks". Gör "can" det valfritt? Master of the Black Arts och Red Fury från VC använder liknande text ("the player can re-roll one of the dice" och "it can immediately make a further attack")
    2. S.67 (Breath) och s.48 (Dividing attacks), oklart om Breathen "finns" alls innan man väljer att använda den, och om den därför ingår i Dividing attacks eller inte.
    3. Finns följande i GW FAQ, men ordagrant gäller den bara för "who is hit"
    4. Spirit Leech använder "modellens unmodified", men frågan är om man kan modifiera det LD som kommer med Inspiring Presence eller inte.

    Q: When hits, other than from shooting and close combat attacks, are inflicted upon a unit how are these hits resolved? (p42) A: As per the ‘Resolving Unusual Attacks’ box. Note that all hits resolved in this way will count as shooting attacks for working out who is hit.

  • edited 26 april 2013 15:24

    Regelfråga angående talisman of Loec: "... Any model wounded by his attacks this phase must re-roll any successful saves of any kind...." Gäller detta bara mot hans egna attacker eller gäller det mot alla attacker som sker efter hans initiativ?

    Om det gäller för alla attacker som sker efter hans initiativ, måste man då slå in en wound som inte blir save:ad eller fungerar det även om alla wounds han slår in save:as?

    Om det endast gäller för hans egna attacker utgår jag ifrån att det räcker att slå en wound innan saves eftersom det annars skulle bli fånigt.

    Min egna tolkning är att det endast gäller hans egna attacker och att gäller även om man inte fått in en icke-save:ad wound.

  • Go Team BCF! Make me proud :-)

  • Uppföljande fråga till setos. Är fanatics/manglers ranged attacks. Får heroes look out sir mot dem och liknande attacker (screamers, terradons mm)

Sign In or Register to comment.