köp&sälj?

edited 26 januari 2008 10:30 in Stridshammaren.se
Varför inte en köp&sälj-kategori? På fantasiaforumet fattar jag verkligen varför inte, men det här ska väl vara till för alla, och det finns nog många som sitter på grejs dom gärna vill bli av med, inte bara warhammerrelaterat.

Kommentarer

 • Personligen tycker jag man kan använda sig av auktionssajter för sådant, definitivt om det inte är warhammerrelaterat, men jag är den typen som inte letar efter fynd så jag kan förstå varför en del skulle uppskatta sådant. Jag kommer dock att fort bli less på folks reklamföring av sina säljtrådar. isf att man förbjuder länkning till trådar i en eventuell köp & sälj kategori

 • Till stor del handlar det om att en affär där ena parten känner sig lurad kan ge Stridshammaren dåligt rykte. På specialiserade försäljningssajter finns ett feedback-system så att man på ett bättre sätt kan uppskatta om en försäljare är seriös eller inte. Ibland finns också "säkrare" betalningsmoder där.

  Avsaknaden av ett sådant är inget problem om köpare och säljare känner varandra, men så snart Stridshammaren får fäste över hela landet blir det svårare. Bytesaffärer sker bäst "hemma på föreningen" eller på konvent.

  Personligen skulle jag kunna tänka mig tillåta länkar till existerande auktioner/annonser på försäljningssajter. Eventuellt i en särskild köp/sälj-kategori eller direkt i vilken tråd som helst. Men det får vi diskutera i moderatorgruppen.

 • Jag håller med stefan, jag tycker definitivt att stridshammaren borde ha ett köp och sälj - att lägga ut sina figurer på ebay/tradera och betala för det känns ganska kasst - dessutom kan man lösa det som airsoftsverige där man lämnar feedback genom att skapa en ny tråd i forumavdelningen "affärsredovisningar" med den andra partens namn och skriver sedan kritik där.

  Sen att stridshammaren får dåligt rykte om det är nått asshole som lurar folk tycker jag är BS - det är ju personen man har att skylla på och inte formet.

 • Det blir ju bättre att ha en specifik kategori menar jag, då kan man ju "stänga av" den som användare om man inte är intresserad av att få in nya posts där i sina "nya trådar". Finns ju flera andra warhammerforum (iaf "planket") där det finns köp & sälj som spänner över hela landet. Jag tycker det skulle bredda stridshammaren och fylla ett behov. Om folk inte är bekväma med att köpa av andra än personer på samma ort så är ju det i sin ordning, det borde individen själv kunna avgöra.
 • Hur går det med diskussionerna i moderatorgruppen? :)
 • Rätt smidigt med köp-o-sälj på svenska warhammerforum. Det är en rätt liten värld och ofta vet man vem snubben är.

 • Gör som på många airsoftforum där dom vill motverka ungar som köper airsoftvapen.

  En speciel köp & sälj med krav på "registrering". Dvs att man fyller i fullständig info i profilen som stämmer med verkligheten. Innan man kan slutföra registtreringen så måste man godkänna ett kontrakt som inehåller saker som "stridshammaren.se tar inte ansvar osv". Det tar bort dom små riskerna som finns för stridshamaren.

  Sen hur svårt tekniskt detta är att genomföra har jag ingen aning om.
 • Folk blir ju blåsta dagligen, på div. sidor, jag tycker man läser det i svaller-expressen dagligen. "Stina 14år blev lurad på mobiltelefon, skär sig nu i armarna, i ren förtvivlan". Och det verkar inte ge blocket/tradera dåligt rykte för det. Jag tror det är rätt allmänt accepterat, och underförstått, att det finns risker med att köpa saker på intranätet.
  Det blir nog mer; "fan vilket rövahöl den där killen jag köpte en Necronarmé av är" snarare än; "stridshammaren kommer brandbombas för det här".
 • Så fort pengar är inblandat har folk en tendens att kunna bli riktigt sura på varandra, vilket kan avspegla sig i andra trådar på forumet och mindre aktivitet från den lurade (eftersom den där jävla idioten bara lägger sig i).

 • I väntan på att moderatorgruppen beslutar något i frågan är det fortsatt inte tillåtet att sälja saker här på Stridshammaren.

 • Men skärp er.. Det är väl upp till var och en om man vill köpa av någon på internet. Som NIB sa så känner de flesta varandra, handel i övrigt medför en risk som varje person själv borde få ta ställning till. Jag tror risken är relativt liten att stridshammaren kommer bli ett ökänt tillhåll för scammers..

  Jag tycker det är självklart att det ska finnas en köp och sälj, dock endast warhammerhobby relaterad saker. Jag tror det gynnar användarna själva, stridshammaren som sådant då forumet blir bättre, samt warhammer communitien då folk blir mer aktiva.

  Riktigt löjlig diskussion faktiskt

 • edited 31 januari 2008 00:03

  Vi har diskuterat den här frågan i moderator gruppen både innan vi lanserade forumet nu då det har uttryckts intresse för ett köp och sälj forum .

  Vi har kommit till samma beslut nu som vi gjorde första gången att ett köp och sälj forum inte motiverar det extra arbetet som det skulle skapa för oss och att vi inte känner att det behövs.

  Men skärp er.. Det är väl upp till var och en om man vill köpa av någon på Internet

  Ja det är upp till var och en men vi i moderator gruppen bestämmer fortfarande vad vi vill tillåta i våra regler och vi förväntar oss att dom som har gått med på dom och använder vårat forum ska följa dem.

  Vi har nu lagt till att det inte är tillåtet i reglerna att göra reklam för auktioner och dylika som ligger uppe på andra sidor och att posta köp och sälj trådar här på Stridshammaren.

  Ni måste ha förståelse för att det tar ett par dagar för oss i moderations gruppen att fatta beslut då alla inte har tillgång till Internet 24 timmar om dygnet och liv utanför forumet så nästa gång när något som det här uppstår igen så spring inte och gör nya trådar gällande frågan för än vi i moderations gruppen har bestämt vad som gäller.

  Om det fortfarande finns frågetecken kring den här frågan så ta och viska till mig i hjälpforumet.

  Tråd stängd.

  Mvh – Kingkoopa Stridshammarne moderation.

Denna tråd är stängd.