En 40k regel fråga

edited 24 november 2011 06:31 in Warhammer 40k

Har suttit å funderat på hur är de med transport och deployment.

När man har köpt in ett dedicated transport fordon till en squad som är för stor för att deployas i den. Hur blir de då om man deployar ett Hq(independent character) i den, räknas de som att den satt där innan eller blir de som att den embarkade fordonet den rundan.

Dvs om man embarkar får man ju max köra 12'' men om han räknas som att han satt där innan deployment får man köra max fart vilket i detta fall är 18''. Och eftersom ett hq kan gå med i vilken enhet som helst så blir jag lite fundersam hur detta fungerar.

Kommentarer

  • edited 24 november 2011 06:56

    Enligt regelboken, rutan om Dedicated Transports, får endast enheten som transporten är köpt till börja spelet i transporten (plus independant characters som joinat den enheten). Då enheten som transporten är köpt till inte kan börja slaget i transporten då enheten är för stor, så får inte heller någon annan börja i transporten.

    Så det du får lov att göra är att helt enkelt deploy:a IC:n i närheten av transporten och låta han gå och hoppa i transporten under början på din tur 1. Dock kommer transporten inte få gå längre än 12", så som du sa.

Sign In or Register to comment.