Jag äger ju faktiskt en kostym.

edited 12 november 2011 09:22 in Figurmålning etc

Fjortonhundratretiosju poäng. Japp. Tänkte ge det hela ett seriöst försök delta på årets fancy. Förutsatt att allt klaffar förståss. Då krävs följande:

A) Att jag hänger på låset vid biljettsläpp eller lyckas muta Dea, han måste ju ha någon sorts korrupt sida jag kan ta fördel av, så att en plats i den ärofyllda turneringen blir säkrad .

B) Att kostymen jag köpte i sommar inte krymper mer i tvätten.

C) Att skiten nedan får tillräckligt med färg innan den 25.e februari.

På krystat roligt vis, här är listan i korta drag: Terminatorboss med 4 kompisar i en stor bil, Biblotikarie med 8 kompisar i liten bil, Fältpräst med lika många vänner i liten bil, samt två svävare. Slutar på 1433p med alla uppgraderingar. Codex space wolfs. Kanske inte en ideal armé, men med de restriktioner som uppgets (inga sc = inga terminator troops) är det här det mest realistiska jag har att få färdigt i tid. Äh, jag spelar inte för att vinna allt ändå.

Färgerna är inte 100% återgivna. Framför allt det gröna och det oranga är lite för ljusa eller något. Men hell well.

Allt

Terminators

Marines

Specialister

Dom första att dö

Land speeders

Okej. Som ni ser på översta bilden har jag en hel squad, en rhino och en landspeeder att måla på typ 3,5 månader. Vilket med familj och eget företag är rätt lite tid. Men jag hoppas att det inte ska vara omöjligt, åtminstone inte att få dem i tillräcklig standard för att se hyggliga ut. Vore ruskigt kul att få spela lite spel och skåla med god dryck en lördagkväll.

Ska försöka fylla på med bilder allt eftersom. Förhoppningsvis med uppdatering någon eller några uppdateringar i månaden innan årets Fancy.

«1

Kommentarer

  • Åh gud, freehanden är ju inte från denna värld! Grymt jobb!

  • Vore ju kul att äntligen få se din armé färdig! ;0)

  • Världens snyggaste Space Marines till Fancy!

  • Haha...nä.. glöm det, det finns ju inte ens pris i din klass! bäst målad, då får du komma på den vanliga fanatic :p

    Vore galet kul att se din armé, har du tid att måla klart?

    awesome!!!

    /Robert

  • jisses.. Hur jävla snyggt som helst! funderade på att inte delta på fancyn. Men om man skulle få se denna armeé live så skulle det fan va värt det :)

  • jag blir lite bitter när jag ser örnbaneret som ger mig lätt bonge och den framför står en snygg marine med gam ful jävla boltern! skam martin skam! (väldigt snygga grejer)

  • Min enda tröst är att mina Desert Eagles är många fler än hans Desert Eagles. Väldigt många fler.

  • Tack allihopa. Jo, givetvis hoppas jag hinna måla det här. Viktigast blir väl att få marinsen färdiga så att jag har två troop choices. Kan alltid fylla ut med en dread eller något isf, men jag skulle helst se att jag har den där speedern klar. Förra tog iofs inte så lång tid, så jag korsar fingrarna, blundar och hoppas att det går vägen. Såg att jag bara startade min tråd på B&C 2007, så jag är en rackarns speedpainter ju...

    Wille, gammal skit is the shit! Men du sög ju på mammas tutte när den där designades så du vet väl inte bättre. ;)

  • Det är galet... finns inget annat ord som beskriver hur snyggt denna armen kommer bli/är

  • Snyggt! Med tanke på hur länge Dea försökt få dig att måla klart till en fanatic så borde du liga bra till på biljeter. En ide kan va att priooriter tactikel squadon så du får klart dina två tropp då du sedan borde kuna va med oavsätt om resten hinns klart för du bör väll då hamna mellan 1163 - 1437 poäng

    ps det skulle va grymt att få se hela armen färdig

  • Tänkte bara slänga upp en halvfärdig razorback här så ni ser att jag faktiskt håller vad jag lovat. Tänkte att med denna istället för en rhino så behöver jag bara måla 6 marines för att saken ska vara biff (samma poäng), då har jag tillräckligt för att kunna spela. Är för övrigt inte lika säker på att jag vill ha med terminatorerna längre, skulle vara mycket mäktigare med lite bikers om jag hinner få tid över att fixa till dem. Kanske wolf guard bikers eller något annat riktigt slösaktigt galet. Hur mjuk lista kan man dyka upp med egentligen?

    stridslysten

    stridslysten

    1. Sanslöst snyggt.

    2. Ju mjukare desto bättre det är ju fanatic =P

  • Sjysst Ass-back (som de tydligen heter här ute på internätet). Är det Forgeworlds Razorbacktorn med assaultcannons från en Stormraven? För FW gör väl inget Assultcannontorn?

  • Yes. FW-torn (heavy bolter) med assultcannons från ravenwing boxen, alltså de som är tänkt till landspeeders.

  • Ska vi inte sticka till GD nästa år och sno åt oss några demoner till för Umeå? :) Din känsla är som vanligt perfekt.

  • Jag skulle ju bara få bära dina...och hur ska du lyckas få med dig ett svärd på flygplanet hem? ;)

    Seriöst så vore en sådan sak kul och något jag skulle kunna tänka mig. Dock så håller inget av det jag målat en sådan klass utan då måste jag ta ett kliv upp, vara mer nogrann och kanske satsa på ett mer transparent måleri än det täckande som jag kör på nu. Tror jag är på first cut nivån...lite för tjock färg och en å annan färgklump osv. Det här är ändå målat för att spela med och jag fuskar på vissa områden som ändå inte syns så noga, vore kul och ge det ett försök. När är det, september, oktober?

    Tittade just på bilderna från årets gd...det är lite blandat, t.ex bronspengen i 40k single ser inte oslagbar ut. Samma med attack biken som är en cool konvertering men inte med något omänskligt måleri.

  • Ungefär som att lyssna på Stephen Hawking och Albert Einstein diskutera subversiv fysik :0)

  • Hahaha... väl sagt Trukson :p

  • @Martin: :P nja haha.

    Jag har ju varit på några stycken nu och kan säga att om du som sagt bara är lite nogrannare så har du helt klart chansen i nästan alla kategorier beroende på motstånd. Inte alltid heller de tekniskt mest avancerade figurerna som vinner direkt. En bra idé kan räcka långt eller att man rör vid någon nerv när det kommer till fluffet.

    Inte varit där sen 2008 dock så det känns som att det är dags nästa år! Sjukt vad tiden går fort... Jag har fortfarande inte målat något snyggare än Dalamyr och det är 3 år sedan! Kanske dags att lägga lika mycket tid på något igen...

  • Jag ska måla för fancy nu först så jag får dricka whisky och rulla tärning i februari. Men sedan kanske vi får ta och snacka Sven, jag blev som taggad på att åka. Har trots allt varit någon sorts fantasi att delta i en GD sedan man var 14-15 år. Finns bara ekonomin och sådär så då är jag helt klart intresserad av att följa med.

  • Låter kung! :)

  • edited 11 januari 2012 21:54

    Hej allihopa.

    Kämpar fortfarande febrilt med att hinna få ihop en armé till fancyn (som ju närmar sig med stormsteg). Det går faktiskt frammåt även om jag fortfarande har en del att göra. Minimum 2 space marines till för en brutalt dålig armé...helst några marines till och en land speeder för att vara lite mindre dålig. Kommer hur jag än gör att sakna bra skytte på över 24" men jag hoppas att det mindre spelbordet kan förlåta det till en viss grad.

    Anyway, har färdigställt rhino/razorback nr 2. Får se vad den kommer spelas som.

    Stridslysten som Rhino... som Razorback... med sin kompis

    Förresten, visst är det ok att spela med osynliga hunter killers? Eller?

  • Angående Hunter-Killers skulle jag som eventuell motspelare säga att WYSIWYG borde gälla. Det är inte så svårt att hitta ett sätt att fästa raketen i bilen utan att skada målningen. (Men jag har ingen inverkan på turneringen alls, möjligen att spela i den...)

    Supersnygga Rhinos, för övrigt.

  • Det borde gå att montera en hunter-killer på en plastflärp som är lagom tjock för att passa mellan ditt extra armor och själva vagnskroppen.

    Vill du få in missilen en bit från vagnens sida så kan du göra enlite större L-formad flärp målad i vagnens färg, och sticka ned L-ets bas som ovan.

  • edited 12 januari 2012 14:37

    Jo, var väl mest att jag inte var så peppad på att måla upp dem då de ändå inte ska vara där permanent. Men ok, jag får väl acceptera att vill jag ha med dem så får jag måla 2 stycken och sätta dit dem med häftmassa.

    Spelmässigt är det en uppgradering som ligger långt ner på priolistan vanligtvis. Men eftersom jag typ kommer ha enbart living lightning och eventuellt en landspeeder med missiler som skjuter längre än 24" (kommer nog inte spela med land raidern) tänkte jag att de kanske är nödvändiga. Eller ja, jag vet inte. Vad är det, ca 10% chans att en hk spränger en av11 transport?

  • Mycket imponerande arbete =) Hur klar är armen?

  • Klar kommer den nog aldrig vara, men jag kommer kunna ställa upp i fancy med en fullt målad 1437p armé i alla fall!:) biljetten är betald och allt, nu gäller det bara att dricka pulvershakes i några veckor så kostymen passar...

  • Precis, att ha en kostym är ju inte detsamma som att passa i den ;)

  • Tips: Det finns ju ett Slayer Sword att vinna i närheten... 40k-turnering på Nordsken i Skellefteå 2-4 mars. Bäst målade armé vinner:. Vandringspris till bäst målade armé på Nordsken

Sign In or Register to comment.