Ny FoW-wannabe

edited 3 januari 2011 04:07 in Figurspel

Hej alla glada! Jag har funderingar på att börja lira Flames of War. Tänkte höra med er kunniga forummedlemmar var jag ska starta? Tänkte införskaffa Open Fire lådan för att få en uppfattning om reglerna, och sedan börja bygga en tysk late-armé.

Vad spelas det mest i Umeå? Är det en bra "nybörjararmé" att bygga en late-war-tysk? Tänkte köpa ett sturmkompanie och bygga därifrån, bra eller dåligt? Tack för svar!

Kommentarer

  • Open Fire-lådan är oerhört prisvärd - köp direkt. Regelboken är dock hoplimmad med önskningar och goda intentioner - den kommer att trilla isär efter ett par veckor.

    Vi är några som har köpt på oss mid-war-arméer och tänker börja spela. Skicka en viskning till Erko, han är garanterat på.

  • Tack för svaret, Johan! Kan du peka på några goa produkter jag borde införskaffa mig vad gäller mid-war germans? Dock har jag inte så jättemycket av vare sig tid eller pengar, så jag kommer nog dröja ett tag om det gäller stora arméer! :)

  • Köp lite av varje! Kanske lite oseriös kommentar men om man vill lära sig ett spela så är det ju bäst att öva på de olika trupptyperna. Annars så har jag hört att Tigern är riktigt hård MidWar.

  • @empa: nja. Som jag skrev så har jag inte så mkt tid eller pengar (studerande tvåbarnsfar) så ska jag köpa något så tror jag det blir något jag kommer använda.

    Men vad tror du om det här: Open Fire-lådan först. Sen vill jag gärna spela en mechanized infantry, jag spelade 40k orker innan och gillar hit & run principen. Vilken låda passar bäst till det? :)

  • Mech-inf blir dyrt som stryk. En half-truck kostar många kronor men är skrattretande billig i poäng.

  • Okej! Synd! Jag har kikat på tyskarna och gillar dem, deras specialiseringar och veterannivå. Jag förstår att det är billigast i längden att spela enbart med tanks, alltså kostnad vs poäng, men infanteri är ju mycket roligare.

    Kanske jag ska satsa på jänkarna då istället? Finns det några bra enheter med fin pris/prestanda ratio?

  • Kanske vore ryssarna ett alternativ, finns massor att välja på både stort och smått med många möjliga kombinationer om du har lite inf och några tanks och här finns också stor spridning på kostnaden på fordon och och andra vapenslag

  • För tyskarna och andra veteranarméer är det infanteriet som är mest prisvärt. Bortsett från Tigrar och Pantrar kommer du nästan alltid att få mer poäng för pengarna med infanteri.

    Open fire ger dig ett regelhäfte och två StuGs (alltid användbara) för lite mindre än en regelbok. Du får också tre Shermans men som tysk har man inget behov av sådana. Häftet lär dock falla i bitar på nolltid.

    Med 'stormtrooper'-regeln är till och med tyskarnas infanteri mycket lättrörligt och på försvar mot inf (speciellt ryskt) är skjut och fall tillbaka en bra idé. Tyskt pansar fungerar också bra på hit & run.

    Om du kör på sturmkompaniet eller liknande infanteri är en bra start:

    *Command section

    *2-3 Grenadier platoons, kör fulla plutoner med LW tyskar och köp ALLTID panzerfausts till plutoncommandet

    *mortar platoon

    *Panzer/assault gun platoon

    Kul att höra några nya som startar FoW. Har kört tidigare men sen slutade de flesta jag spelade med. Har Finnar, Tyskar och Skottar till late war.

  • Hakkapelli: tack! Jättebra råd där! Du menar alltså att jag köper en Sturmkompanielåda och bygger allt det där från den lådan? Vad blir isf nästa steg?

    Har du något liknande vad gäller jänkarna? Jag har lånat Ostfront av en bekant och sitter och mysläser nu.

  • Tyvärr ger Sturmkompanielådan bara commandet och tre infanteriplutoner. Resten får du köpa separat. Det jag menade med det jag räknade upp var att det ger ett balanserat kompani att starta med.

    Sturmkompanilådan skulle vara en start, sedan en blister med mortarplutonen och antingen "Open fire" eller separata blistrar för Panzers eller StuGs.

    För mid war skulle jag rekommendera att köra sturmkompaniet som motoriserade Panzergrenadjärer utan fordon. Det tror jag är det som kommer närmast i utrustning. Som pansar duger Panzer III bra i mid, Den långpipiga Panzer IV är dock populär för sitt höga anti-tank värde. StuG är ungefär samma sak som Panzer IV fast utan torn.

    För amerikaner gäller samma princip som för tyskarna: HQ, 2-3 infanteriplutoner, mortars/artilleri och pansar är en bra kärna oavsett nationalitet. Sedan beror det lite på vad du möter.

    -Mot infanteri kommer tunga kulsprutor att vara värda sin vikt i guld.

    -Mot pansar gäller det att ha eget pansar och/eller anti-tank kanoner.

    -Artilleri brukar oftast ha något att göra men kan vara ganska dyrt i poäng.

    -Luftvärn är till för att skydda dyrbara enheter som tunga pansarvagnar eller artilleribatterier, kan också användas som kulsprutor i nödfall.

  • Luftvärn är bland de mest prisvärda sakerna man kan skaffa sig när det kommer till både flak skydd samt skydd mot inf, föresten hakkapelli så var det mer så att sanden rann ur FOW där ett tag vilket ledde till att jag tror alla tog en paus, men det verkar som om det börjar bita i de gamla rävarnas spel nerver återigen så kanske en återkomst av mer än en veteran kan ske inom snar framtid

  • med tanke på att jag bara spelade fow i typ 4-5år så är det inte konstigt att man vill spela något annat.... men vem vet jag kanske är med och spelar nån gång för spelet är ju skit bra :)

Sign In or Register to comment.