Feedback

edited 22 oktober 2007 15:27 in Stridshammaren.se
Härligt initiativ att skapa ett nytt forum för landets spelare. Personligen hade jag dock gärna sett ett forum för just 40k, då fantasy redan har ett stort community som inte är geografiskt bundet. Det hade varit väldigt trevligt att se t.ex den här sidan växa fram till en mötesplats för alla landets 40k-spelare, med kontinuerligt uppdaterad information om spelet, nya rykten, turneringar samt regelsamlingar och houserules. Vi får väl se vad som händer. Det hade dessutom varit väldigt trevligt att få en liten presentation av människorna som ligger bakom den här sajten och forumet.

Och ett sista litet tillägg: Jag tycker personligen att svart bakgrundsfärg är jättefult och jobbigt att läsa på. Hade varit kul att se ett exempel på hur sidan hade sett ut med en färguppsättning som lite mindre skriker "upprörd tonåring -97". :D
«13

Kommentarer

  • Kul med feedback!

    Angående fantasy vs 40k: jag tycker inte vi behöver begränsa oss till det ena eller det andra. Däremot tror jag att fokus kommer vara på 40k, åtminstone till en början och på forumet. Allt handlar om att växa fram till något, inte att allt ska vara klart redan från början. Egentligen beror det mest på vad användarna gör det till. Diskuteras det mest 40k kommer det nog avspeglas även i nyhetsartiklar/intervjuer/battle reports och så vidare.

    Presentation av oss bakom Stridshammaren är på väg, men lär väl dröja en vecka eller så.

    Angående layout: Tja, det är väl olika hur man ser det. Jag som gjort layouten gillar den såklart =). Men visst kan jag på sikt fixa fram ett alternativ så man kan välja själv.

    Vad tycker ni andra som läser det här? Ska vi ha vit eller svart bakgrund?

  • Har lite mer feedback. När man går in på en användare, så hade det varit trevligt med en länk för att få upp alla inlägg användaren skrivit och alla trådar han skapat. Jag hittade ingen sån och jag använder såna rätt ofta på andra forum.

    En ren stavningsmiss, när man uppdaterat sin profil står det med stora fina bokstäver"Dina ändingar har sparats". ;-)
  • Den fanns i testversionen av forumet, men jag måste råkat stänga av den funktionen. Fixar tillbaka den snarast.

    Hehe, typo där med ändringarna.

  • Jag tycker sidan gärna kan ta 40k-fokus pga nämnda anledningar men det finns ingen anledning till att vi inte kan ha fantasy-sektion också.

    För övrigt vore det kul med ett FoW-forum, för jag hade tänkt börja med det så småningom. :)
  • edited 22 oktober 2007 17:02

    Börja med att diskutera FoW i Figurspel allmänt-kategorin så fixar vi en egen kategori så snart det känns nödvändigt.

    Jocke Rapp: jag fixade tillbaka funktionen du letade efter. Finns i vänsterspalten på varje användarprofil.

  • Kanontrevlig sida!

    Färgvalet passar helt kanonbra tycker jag (för att svara på en fråga Nilsson ställde högre upp)

    Tummen upp och hoppas folk hoppar på Stridshammare tåget som går nu nyss och direkt :)
  • Just ja, finns det nått sätt att i högerspalten med kategorier se om det finns nya, olästa inlägg i en viss kategori? Vore superbra!

  • Ska kika på möjligheterna Puddy. Jag har inte sett några sådana inställningsmöjligheter, men med lite kodhackande kan det lösa sig.

  • Vore super! T ex fetstilt eller ett litet utropstecken bredvid.

  • I like!

    En liten bugg i div:arna är att 'panel' diven går utanför 'body' när 'content' är mindre än 'panel'. Detta gör att panelen hamnar utanför bordern. (Förlåt för all svengelska).

    Man skulle kunna tänka sig en annan ikon än vattendroppen(?), kanske en.... stridshammare!

    Flera stylesheets kanske är ett alternativ? En enkel black-on-white kanske med gröna detaljer istället för lila? Har du inte tid / lust kan jag implementera en. Man skulle kunna ha en inställning med prefered style för varje användare, alá warseer.

    Bra jobbat!

  • En möjlighet för användare att byta tema på stridshammaren är på väg.

  • Jag skulle gärna vilja se att avatarer blir aningens aningens större, svårt att se vad folk har. Är ju 35x35 nu så kanske 50x50 eller t o m 60x60?

  • Nice.

    Hur är det med galleri? Finns det någon template för det?

  • Först, kul med detta initiativ, om det leder till att vi får EN mötesplats för Sveriges alla Warhammer-spelare. Dock, färgerna är bedrövliga i mitt tycke. Ännu ett Warhammer-forum med svart bakgrund så en tretti-plussare som jag fort blir trött i ögat. Känner mig lite förvirrad av länksystemet, men det ska väl gå att komma in i.
  • Sidan är kalasbra. Känns väldigt positivt. Förhoppningsvis blir det ett hela sveriges figurspelsforum, jag tror att det är nödvändigt att få med alla sveriges spelare för att det ska bli tillräckligt fart på ett forum för att det ska bli intressant. Så nu är det bara att spread the word.

    En grej bara, länkar borde öppna i nya fönster.

  • Länkar i nya fönster

    Nej, länkar kommer inte att öppnas i nya fönster. Vill man öppna i nytt fönster/flik finns det oftast ett kommando i din webbläsare som gör det åt dig. I firefox kan du exempelvis ctrl-klicka på en länk för att öppna i ny flik.

    Gallerier

    Vi har inga planer på att öppna något allmänt galleri än så länge. Finns många gratissidor där ute där man kan lägga upp sina bilder och sedan länka till via stridshammaren. Däremot tänker vi ge utrymme och fördelaktig placering på förstasidan till genomarbetade bildserier, battle reports, recensioner, målningsguider och sånt. Men inga "här är mina 200 bilder från senaste konventet"-gallerier.

    Avatarer

    Avatarer är medvetet små för att ge större utrymme åt själva diskussionerna. Problemet är inte små avatarer utan att man väljer bilder som är för detaljerade för att göras rättvisa. Det problemet kvarstår oavsett hur stora avatarerna blir, eftersom detaljer alltid går förlorade i förminskning.

  • Citat Nilsson...:Länkar i nya fönster

    Nej, länkar kommer inte att öppnas i nya fönster. Vill man öppna i nytt fönster/flik finns det oftast ett kommando i din webbläsare som gör det åt dig. I firefox kan du exempelvis ctrl-klicka på en länk för att öppna i ny flik.

    Jo, jag vet, men jag är en lat människa.

  • Men jag tror på 50x50 avatar... blir så jättelitet allt. Kommer bara bli simplistiska monotona avatarer som du och jag har (vilket om överanvänt, blir lite tråkigt). För detaljerna framträder mer vid denna storlek samt är inte heller ivägen.

  • angående färgerna så tycker jag att de ska vara ljusare, tycker att det är snyggare och lättare att läsa när det är så.

  • edited 23 oktober 2007 19:58

    Trevligt med ett nytt och fräscht initiativ som inte är InvisionFree- eller phpBB-baserat. Också väldigt trevligt med den stora fonten som används, jag fattar inte varför allt ska vara så jäkla smått jämt. Det känns ju också väldigt skönt att slippa reklam :)

    Jag instämmer dock i kritiken mot den mörka färgsättningen. Det må vara snyggt, men det blir väldigt jobbigt att läsa efter en stund.

    Slutligen så saknar jag en RSS-ström för nya trådar eller inlägg. Det känns nästan som ett krav nuförtiden :) (om man nu bara kunde få warhammer.org.uk att fatta det!)

  • Har ni jättemörka skärmar eller sitter ni i motljus? Har inga som helst problem här :S

  • RSS är på väg. Jag är själv helt beroende av det, men det hanns inte med innan öppnandet.

  • Nu e ju inte jag en datanörd, men länkarna i inläggen tycks inte fungera. Måste kopiera dem och öppna ett nytt fönster för att sedan komma till sidan? Jag och datorer... When i was your age, Pluto was a planet :-)
  • edited 23 oktober 2007 23:25

    Internet-adresser (URL:er) görs inte automatiskt om till klickbara länkar här på stridshammaren. Jag har tjatat en hel del om att låta Markdown göra vettiga länkar åt en. Det är inte särskilt svårt:

    [text som det går att klicka på](http://till.exempel.com)
    

    Alltså hakparanteser [] följt av vanliga paranteser ()

  • Och inga mellanslag mellan ] och ( för då blir det fel.

  • Precis som folk har nämnt så tycker jag att det vore nice att kunna byta till ljusare bakgrund och mörkare text. Men det duger helt klart som det är.

    Skitkul initiativ!
  • Det vore sjysst om man kunde se vilka som är online just nu, dels som en lista nånstans lättillgängligt men också vid varje inlägg kanske (som på warseer).

    Lite statistik vore också trevligt, typ hur många medlemmar, hur många gäster just nu, hur många har varit online som mest etc. (som på warseer).

  • edited 26 oktober 2007 12:01

    Jonke: Vi får se hur det blir med statistik och listor över inloggade. Ju fler smågrejer vi har på sidan desto långsammare kommer den bli att använda. OM jag fixar det så kommer denna information troligen inte hamna på trådöversikten, utan i så fall under medlemmar-fliken.

    Men visst, det är trevliga små funktioner som kanske kommer till Stridshammaren så småningom. Jag vill egentligen bara säga att det inte är prioriterat.

  • Jag vill att det ska finnas ett sätt att se vilka som är "online" och vad de browsar, en chat box hade varit lite kul också, men det är väl som sagt mest en kul grej.
  • Bra initiativ med sidan, men jag ställer mig något frågande till att medvetet välja en forumsform annan än ppBpvaddetnuheter, då denna verkar vara den klart dominerande typen av forum på interwebben. Standardisering är något stort, fint och vackert.

    Sedans så hade det varit trevligt med en 'riktig' startsida på adressen stridshammaren.se. Att ramla halvvägs in i forumet direkt känns lite provisoriskt.

Sign In or Register to comment.