Warmachine-turnering 9e maj på FUSK!!!

edited 24 april 2010 18:42 in Turneringar / konvent
Som sagt; söndagen den 9e maj så kör vi warmachine turnering på FUSK!!!

Armé storlek:
Vi kommer spela 35-pts. Mark 2! om det var någon som tvivlade :P)

Kostnad:
ja, en liten summa (to be determined)

Tid:
Start kl 11.00

Regler:
Steamroller regler med några undantag, vi kommer använda turn-time men vi kommer utöka den eftersom vi vet att alla inte är vana vid det och vi vill inte skrämma bort nybörjare eller casual spelare^^ och som vanligt så bryr vi oss inte om konverteringsregler, ser vi vad det är för något så är det helt ok(proxy är dock inte tillåtet).

Steamroller regler: http://privateerpress.com/files/Steamroller_2010_v2(3)(2).pdf

Orkar man inte läsa steamroller reglerna så är de stora skillnaderna att man FÅR ha med sig två listor och väljer innan matcher vilken man ska spela. Båda listorna ska höra till samma lag(mercenarys räknas som ett lag oavsett kontrakt) men annars behöver listorna inte likna varandra det minsta(men de kan göra det) samt att man kan få poäng tidigare i de flesta steamroller scenariona jmf med de i grundboken.

Har ni frågor ed kan man nå mig på 073 - 071 95 94 eller agazur@lycos.com

/Mikael Hörnberg

Kommentarer

  • Nice jag kommer!
  • Kommer självklart med mina cygnar. Nu när fanatic är avklarat, och man gjort tentan imorgon kan man måla upp det som behövs till warmachine.

    Vad kommer turn time att vara?

    Antar att det som tidigare inte är några krav på målning men det uppskattas (eventuellt ger någon bonus till turneringen? ). Hur många matcher kommer spelas och hur ser tidsplaneringen ut? Är det bestämt vilka scenarion som kommer spelas?

    Tar frågorna här istället för när vi träffas på FUSK så att andra kan ta del av svaren :)
  • i am looking forward to eating you all :)
  • All you heretics will burn! ;)
  • edited 5 maj 2010 09:54
    Edit: Efter att ha kollat igenom steamroller reglerna mer noggrant har vi kommit fram till att målad armé kommer räknas som att en motståndare har ett extra tournament point.

    Som steamroller ser ut så kommer man fram till vem som vunnit genom att först kolla hur många tournament points man har(varje vinst ger 1 tournament point), är det lika kommer man kolla hur många tournament points de motståndare som man mött har, skulle det vara lika även där kollar man vem som har flest control points. Att ha en målad armé räknas alltså som att en motståndare vunnit en match extra.

    I snitt efter 4 spelade matcher kommer motståndarna totalt ha 8 tournament points (4 motståndare som har vunnit hälften av sina matcher) så påverkan av målningen är en liten bonus men man ska kunna klara sig även utan målning.

    Vi siktar väl på 10 spelare på söndag då, hoppas det går att komma upp till det :)
Sign In or Register to comment.