Battle Damage på space marines.

mhmh
edited 4 december 2009 12:48 in Figurmålning etc
Undrar om någon vet en bra sida där man kan lära sig hur man får till Battle Damage på figurerna.
Jag vill ha en hardcore look på mina Space Wolves. Dom ska inte se ut som ett gäng välputsade fjollor, utan mera som manliga män.

Kommentarer

  • Finns lite olika tekniker. Har du möjlighet att spreja (riktig airbrush eller gw-flamern) så är saltmaskning en snabb och cool teknik. Har inte testat själv, men resultaten ser som sagt riktigt fräckt ut. Principen är att spreja figuren i en grundfärg, typ något brunt, och sedan strö salt som fixeras på plats för att därefter gå över figuren igen med den rätta färgen...spacewolf grått i ditt fall. När man sedan borstar bort saltet så kommer den första färgen fram igen. Måla sedan dit lite ljuseffekter för att förstärka chippningen och det ser skitbra ut. Spana igenom den här tråden för att se hur det kan se ut.

    Annars kan man ju ta den långa omständiga vägen och bara måla dit det hela, som jag själv gjort. Måla dit lite mörka skador och revor och lägg en ljusreflex/highlight under skadan för att göra illusionen trovärdig. Ett tips är att måla skadorna med olika mörk färg för att ge illusionen av olika djup i reporna samt att lägga skadorna längs kanter och på ställen där det troligast skavs bort. Är inte helt enkelt att förstå till en början, hur självklart det än kan tänkas sig när man väl fått det rätt senare...men sanningen är nog att det är nästan det viktigaste för att få det trovärdigt.

    De där pigmentpulvret som finns på bl.a. forgeworlds sida ser annars riktigt intressanta ut för att bara smutsa ner figurerna och kan säkert vara något att pröva på. Vet ej om Dea håller något motsvarande i lager, men det kan ju vara vettigt att kolla med honom först.

    Sven eller någon annan kankse kan fylla på om han har något annat tipps...annars får du väl glida förbi med taxin om du har några frågor på det hela. ;)

  • Jag har inte så väldigt mycket att tillägga förutom att om du väljer att måla dit dom själv så kan du applicera skadorna med skumplasten från en GW blister. Dutta av den först på ett papper som med drybrush, Det går historiskt fort och skadorna får en realistisk form. Pröva även dra försiktigt för revor och slitningar. Att använda maskol istället för salt är också ett tips jag har hört men inte prövat, applicera också då med gw blister eller dutta med en väldigt grovhårig, spretig pensel. Saltmaskning funkar bättre till tanks än troops tycker jag av vad jag sett eftersom skadorna blir rätt stora.

    Ja och en till grej. Pigmentpulver är ofta inte mer än nedmalda torr-pastell kritor (kind of) som finns billigt att köpa och du behöver fixeringsvätska eller spraylacka för att det ska fastna.

Sign In or Register to comment.