Varför köpes- men inte säljestrådar?

edited 1 december 2009 22:43 in Stridshammaren.se

Varför får man lägga upp köpestrådar om man inte får lägga upp säljestrådar?

Kommentarer

 • edited 1 december 2009 22:49

  Flyttar hit för att inte den andra tråden ska byta ämne

  Jag har svarat på frågan via viskningar förr, men eftersom den kommer upp gång på gång är det kanske dags att svara igen, den här gången offentligt.

  Stridshammaren ska inte bli ett blocket för figurspelare (det får andra sidor bli), där alla trådar-vyn svämmas över av säljannonser. Det finns nämligen potientiellt betydligt fler som är intresserade av att sälja än det finns köpare. Därför är det bättre att den som faktiskt är ute efter något särskilt frågar.

  Bitz och enskilda figurer är ok att fråga efter i FUSK-kategorin. Där stör det som minst. Inom föreningen är det dessutom enkelt att genomföra byten. Många föreningar har sina egna privata forum. Prova där. Eftersom fusk inte har något eget forum har vi varit vänliga och gett föreningen en egen kategori, eftersom en stor del av forumets användare är Umebor.

  Som en ytterligare förklaring till varför vi (moderatorerna) ogillar säljannonser: Inte sällan är det personer som i normala fall aldrig tillför något i diskussionerna på forumet som spammar ut säljannonser (på så många olika forum som möjligt) för att bli av med sina prylar för att sedan börja lurka igen. Sånt är bara trist och gör varken forumet eller hobbyn rikare.

  Lars, stridshammaren crew

 • Vidare

  Bäst fungerar det om man vill splitta en stor box med någon eller söker enstaka bitz, sällsynta saker eller sånt som inte tillverkas längre. Då tycker vi forumet är ett bra sätt att leta på. Är du ute efter något som är enklare att köpa i vilken butik som helst tycker vi det tillför för lite till forumet. Det är inte meningen att Stridshammaren ska vara en andrahandsmarknad för sveriges figurspelare.

 • Aja, det är ni som håller i "trådarna".. Tycker att det är dåligt upplagt men men, vad ska man göra?

 • Kan inte annat än hålla med.
  Kan ni inte skapa en speciell flik som inte kommer upp om man väljer alla trådar?
 • ... eller så kan de som inte vill se dem hellre själv få gå in och plocka bort att de ska visa kategorin (om det skapas en egen "Köpes"-kategori dvs).

  Tycker i övrigt att policyn är god och vettig.

Sign In or Register to comment.